|
Stanislav Chudík

Šesťbodová Nitra porazila majstra

SLO

Nedeľné zápasy Niké Superligy - Special edition v skupine východ priniesli napínavé stretnutia, prekvapenia, pekné góly a zaváhania favoritov.

Zvolen zobral body majstrovi z Košíc

V úvodnej desaťminútovke sa tímy skôr oťukávali, keď už prišla strela, brankári spoľahlivo zakročili. Prvý polčas bol na góly chudobný a dominovali hlavne pozorné defenzívy. Až prišla posledná minúta úvodného dejstva a smolný moment, keď brankár Zvolena vyrazil loptu pred seba a trafil ňou spoluhráča do ruky. Rozhodca nariadil pokutový kop. Ten s prehľadom premenil Michal Gere a posla Košice do vedenia.  Druhý polčas sa v úvode odohrával v intervenciách toho prvého. Až prišla 34.minúta, strela Zvolena z väčšej diaľky a Jamnický prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Desať minút pred koncom sa na bránu sám rútil Košičan Serbin, ale gól nedal. O dve minúty si to však už vynahradil prihrávkou na gól, keď na zadnej žrdi našiel Trebuňáka, ktorý pohotovo zakončil. Tri minúty pred koncom bol v pokutovom území podržaný hráč Zvolena a rozhodca nariadil pokutový kop aj na druhej strane. Loptu si postavil Kouřil a bezpečne premenil a vyrovnal na konečných 2:2.


Kapitán Zvolena Ľudovít Jamnický: Pauza bola naozaj veľmi dlhá a toto je veľmi dobrý výsledok, ktorý sme dokázali uhrať proti silným Košiciam. So zápasom som veľmi spokojný.

Košický hráč Mojmír Trebuňák: Futbal hráme preto, aby sme vyhrávali, takže bod je pre nás málo. Niektorí sme však štyri mesiace nekopli do lopty, takže podstatné je aj nezraniť sa.

Zápas medzi Prešovom a Nitrou sa od úvodu hral vo veľmi dobrom tempe a šance sa objavovali na oboch stranách. Na prvý gól sme nemuseli ani dlho čakať. Dočkali sme sa ho v piatej minúte. Prešov zatlačil, Nitra však vyrazila do protiútoku, ktorý potiahol Peciar, ktorý loptu naservíroval Trnkovi, ktorý otvoril gólový účet stretnutia a poslal Nitru do vedenia. Na vyrovnanie sme však čakali len štyri minúty. V deviatej minúte sa presadil navrátilec po zranení, Rudol Beliš, ktorý cez jasličky prekonal brankára Nitry. V 16.minúte Prešov dokázal otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech, keď sa presadil Tomáš Mikluš. Nitru to však nezaskočilo. Po veľmi dobrej práci Peciara, ktorý predviedol výbornú prácu s loptou, posunul loptu na Rybana, ktorý vyrovnal na polčasových 2:2. Druhý polčas priniesol góly už iba v jednej sieti. Možno trochu na prekvapenie to bola brána Prešova. Najskôr v 32.minúte, keď veľkú chybu spravil brankár Kapráľ a daroval gól Trnkovi, ktorý tak bol už dvojgólový. Prešov sa potom snažil na Nitru zatlačiť, tá však dobre bránila a vyrážala aj do nebezpečných protiútokov. Necelé dve minúty pred koncom duelu uzavrel gólový účet stretnutia Grebáč, ktorý pečatil víťazstvo Nitry nad Prešovom gólom na 4:2.


Prešovský hráč Rudolf Beliš: Po dlhej pauze to bolo vidieť, že veľa z nás ani netrénovalo dlhé mesiace, iba pár z nás individuálne. Odzrkadlilo sa to na ihrisku. Myslím, že to bol celkom vyrovnaný zápas, ktorý rozhodli drobnosti, ale bolo tam veľa nepresností. Ukázalo sa, že sa tá dlhá pauza na nás prejavila.

Hráč Nitry Peter Peciar: Zápas bol vyrovnaný, rozhodli maličkosti. Individuálne schopnosti boli na našej strane. Podľa mňa sme ešte v takom dobrom zložení nikdy neboli. Sme super chalani a partia, čo bolo vidieť aj pri tej powerplay, kde sme to odmakali, ubránili. Bolo to naozaj ťažké po tak dlhej dobe.

Prešov porazil  Zvolen rozdielom triedy

Prvý gól padol v piatej minúte. Po faule zvolenského brankára v pokutovom území si loptu na biely bod postavil skúsený Kuhajdík, ktorý ju strelou k tyči premenil a otvoril tak skóre duelu. Prešov hral v prvej desaťminútovke zodpovedne a snažil sa aj smerom dopredu vymyslieť akciu, ktorá by mohla viesť ku gólu. V 21.minúte veľká šanca Kouřila z tímu Zvolena, ktorý len tesne hlavou minul bránu. V posledných sekundách pekná akcia prešovského Čekana, Baran však loptu na čiare zachránil. Polčas tak bol 1:0 pre Prešov. V 32.minúte dobrá šanca Zvolena, Kapráľ však dobre zakročil. V 34.minúte tiež šanca Prešova, Kuhajdík však tesne minul. Zvolen vo svojom druhom dnešnom zápase začal viac do hry zapájať aj svojho brankára. V 43.minúte veľká šanca Prešova, zvolenský brankár však zakročil a držal ešte nádej na vyrovnanie. O minútu neskôr však Prešov už zvýšil na 2:0, keď sa po peknej kombinácií presadil Tomáš Mikluš. V poslednej päťminútovke snaha Zvolena zatlačiť na Prešov. Prešov však zachytil minútu pred koncom loptu, prečíslil Zvolen, keď sa pekne uvoľnil Milenky a ponúkol gól Pappovi. Prešov tak uzavrel skóre na 3:0 a pripísal si tri body.


Brankár Zvolena Lukáš Heger: Hrali sme s dobrým mužstvom. Bol to ťažký zápas. Ťažko sa nám dostáva do zápasu, keď podľa mňa dnes obe penalty boli vymyslené. Prešov bol silný na lopte a proti tomu sa veľmi ťažko niečo vymýšľa. 

Hráč Prešova Richard Kapráľ: Zápas hodnotím pozitívne, len je škoda, že sme zahodili veľa šancí. Našťastie sme potom pridali druhý a tretí gól. Domov ideme trochu menej spokojný, keďže sme chceli šesť bodov, ale verím, že v odvete Nitru zdoláme.

Nitra šokovala majstra

Od úvodu zápasu tímy na nič nečakali a šance sa od úvody vyskytovali na oboch stranách. Prvého gólu sme sa dočkali v 7.minúte, keď sa po rohu presadil strelou z prvej Peciar. V 10.minúte pekná kombinácia Košíc, nitriansky brankár loptu však chytil. V 11.minúte Peciar už prekonal brankára, ale obranca Košíc loptu odkopával na čiare. V 15.minúte Košičan Serbin po peknej kombinácii napálil loptu do žrde. V 18.minúte nebezpečná akcia Nitry, Špánikovi chýbal možno krok, aby zakončoval do odkrytej brány. V 23.minúte dva góly Nitry. Najprv cez jasličky gól vsietil Mikle. Hneď vzápätí na 3:0 zvyšoval Domasta. V úvode druhého polčasu mal gól na kopačke nitriansky Grebáč, prekopol však bránu. V 31.minúte už bolo 4:0, keď sa na zadnej žrdi presadil Grebáč. Desať minút pred koncom fantastický zákrok brankára Nitry, ktorý predviedol po priamom kope Serbina a následnej dorážke zákrok rybičkou. V 44.minúte Košice však znížili, keď sa presadil aktívny Trebuňák.  V poslednej minúte ešte krásna akcia Trnku, ktorý nahral Grebáčovi a ten uzavrel stav  stretnutia na 5:1.


Kapitán Košíc Pavol Gere: Nechcem sa vyhovárať na pauzu. Mali sme rovnaké podmienky. Bolo nás menej skúsených hráčov. Bol to asi náš najhorší výkon v súťaži.

Kapitán Nitry Martin Porubský: Napriek pauze to bolo na nás najmenej vedieť. Preniesli sme do zápasu veci z tréningu. Dali sme dokopy silný tím, aj vďaka tomu, že chalanom už chýbal futbal. Mali sme cieľ dnes v každom zápase získať aspoň bodovať. Som rád, že to vyšlo.  

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov