|
Stanislav Chudík

Trnava povstala z popola proti Piešťanom, Bratislava rozhodla v posledných minútach

Niké Superliga

V úvodnom zápase Niké Superligy v rámci druhého hracieho kola sa v krajskom derby proti sebe postavili Trnava a Piešťany. Hneď po nich si sily zmeral aj výber hlavného mesta proti tomu trenčianskemu. Išlo však o úvodné zápasy ročníka 2020/2021, keďže prvé kolo bolo ešte v októbri pre opatrenia spojené s COVID 19 odložené.

V zápase medzi Trnavou a Piešťanmi sme boli svedkami najrýchlejšieho gólu v Niké Superlige. Duel medzi Bratislavou a Trenčínom bol dramatický do posledných sekúnd.

Rozhodla trnavská päťgólová séria


Úvod zápasu vyšiel Piešťanom na výbornú, keď trnavská obrana zaspala, loptu dostal pred bránu Pyšný, mierne sa mu zaplietla medzi nohami a v páde ju poslal do brány – 1:0 a na časomiere 17.sekunda zápasu. V 5.minúte mala Trnava na dosah vyrovnanie, po rohu pálil Bombicz, brankár Rybnikár však loptu odvrátil na roh. Trnava sa snažila loptu držať na kopačkách a niečo vymyslieť, Piešťany naopak vyrážali do nebezpečných protiútokov. V 12.minúte Trnavčan Koricina hľadal spoluhráčov pred bránou, loptu však zastavil brankár. V 18. minúte mohlo byť 2:0, keď loptu na vlastnej polovici stratil Juhás, Korec však premárnil príležitosť na zvýšenie náskoku. Už o dve minúty sa však nemýlil, keď dlhý pas od brankára spracoval, dobre sa otočil s loptou a poslal ju za bezmocného Orichela. V 22.minúte sa Trnava pokúšala znížiť. Z diaľky strieľal aktívny Bombicz, tesne však minul bránu. V 24.minúte to Trnavčanom však už vyšlo. Marco Kollár si pekne narazil loptu s Kukučkom a strelou k tyči znížil na polčasových 2:1 z pohľadu Piešťan.

Trnava sa v úvodnej päťminútovke druhého dejstva snažila o vyrovnanie. Najskôr z veľkej diaľky nebezpečne pálil Juhás a o 2 minúty mal gól na kopačke aj Krcho, ani jedna z šancí gólom ale neskočila. V 34.minúte opäť šanca Trnavy, keď strela z priameho kopu v podaní Bombicza len tesne minula ľavú žrď brány Rybnikára. Z tlaku plynulo vyrovnanie, o ktoré sa postaral Martin Blaho v 34.minúte, ktorý strelou z väčšej diaľky priamo k žrdi nedal brankárovi nárok – 2.2. V 37.minúte Trnava totálne otočila vývoj zápasu, keď sa po nezištnej prihrávke Krcha presadil Erik Takáč. Trnava v druhom polčase herne dominovala. V 41.minúte sa im naskytla príležitosť zahrávať priamy kop, ktorý si postavil Burian. Zahral ho prudko na zadnú žrď, keď číhal Koricina, ktorý tečom loptu upratal do brány – 4:2 pre Trnavu. Prakticky hneď po rozohrávke Piešťan výborne napádal obranu Piešťan Kollár, ktorý využil aj vybehnutie brankára a dokázal loptu upratať do brány  a poslať Trnavu do komfortného trojgólového vedenia. V závere zápasu sa naskytla ešte Piešťanom príležitosť znížiť, keď po faule Takáča Piešťany zahrávali priamy kop. Filin ho zahral na výbornú a prekonal trnavského brankára – 5:3 pre Trnavu. V závere zápasu sa už nič vážnejšie nestalo a Trnava tak dokráčala k prvým trom bodom. Nový tréner výberu Trnavy Jozef Kozák si tak odbil úspešnú premiéru na lavičke výberu v krajskom derby.

Zostrih

Povedali po zápase

Filip Korec (hráč Piešťan): "S chalanmi sme si chceli najmä užiť zápas a je skvelé, že sa ho podarilo zorganizovať. Po skvelom vstupe do zápasu sme ho chceli dohrať defenzívnejšie, ale tým, že sme sa trocha zbytočne stiahli sme súperovi nechali veľa priestoru a to bolo v zápase rozhodujúce."

Dušan Dzíbela (hráč Trnavy): "Piešťany nás zaskočili rýchlym vstupom do zápasu, ale videl som v priebehu zápasu a rovnako aj všetci hráči, že máme viac šancí a máme viac loptu na nohe. Preto som veril, že sa to zlomí a prvým gólom dokážeme zvrátiť aj celý zápas. Veľmi dôležité bolo, že sme dokázali skorigovať už v prvom polčase na 2:1. To nám veľmi pomohlo a pokračovali sme vo svojej hre. Všetci chalani sme do toho dali aj trochu srdiečka a som rád, že sme dokázali otočiť výsledok v náš prospech."

V prvej minúte mohli ísť Trenčania do vedenia, keď sa brankár Martin Kopčan snažil využiť vybehnutie bratislavského brankára. Strelou od vlastnej brány opečiatkoval brvno tej súperovej. Už o pár sekúnd sme však už boli svedkami prvého gólu, keď prudkú loptu pred bránu Bratislavy upratal do siete Sedláček a bolo 1: 0 pre Trenčín. Po góle prebrali viac iniciatívu na ihrisku domáci Bratislavčania, ktorí mali v 10.minúte šancu na vyrovnanie, brankár Kopčan však gólu zabránil. Už o pár sekúnd však lovil loptu zo siete, keď sa pred bránou z otočky presadil Jurkemik a vyrovnal tak v 10.minúte na 1:1. V 13.minúte mohli opäť udrieť Trenčania, keď výbornú rozohrávku nohou predviedol gólman Kopčan, keď našiel Ďuráčiho, ktorý veľkú šancu nevyužil. Trenčiansky brankár sa svojim spoluhráčom snažil pomôcť čo najviac aj v ofenzíve, často sa vysúval až na polovicu ihriska. Bolo tak tomu aj v 18.minúte, keď mierne zaváhal, Bratislavčania však netrafili odkrytú bránu. V 24.minúte sa Bratislavčanom naskytla možnosť zahrávať priamy kop. K zahratiu štandardnej situácie z väčšej diaľky sa postavil Blažej. Jeho delovka nakoniec skončila až v sieti, keď na ňu brankár nedokázal zareagovať. Do vedenia 2:1 tak šla Bratislava a rovnakým výsledkom skončil aj prvý polčas.

V 30.minúte zaujímavý signál Bratislavy pri priamom kope, ktorý takmer skončil gólom. V 36.minúte sa v dobrej príležitosti objavil aj Bratislavčan Rolinec, Kopčan však čaroval. V 37.minúte sme videli vyrovnávajúci gól Trenčína, ktorý padol z ojedinelej šance. Na 2:2 vyrovnal Havier. V 40.minúte mohli ísť Trenčania opäť do vedenia, keď nebezpečne pálil brankár Kopčan, opäť sa však triaslo brvno. V 45.minúte dobre pálil aj hráč výberu Bratislavy Tichý, brankár svoj tím však podržal. Rozhodujúci moment zápasu prišiel v 47.minúte, keď sa presadil na strane Bratislavy Javnický. V závere sa Trenčín ešte snažil nakopávanými loptami pred bránu vyrovnať, bratislavská obrana však odolala, čo znamenalo, že sa po záverečnom hvizde Bratislavčania tešili z víťazstva 3:2 a pripísania si prvých troch bodov v Niké Superligy skupiny západ v sezóne 2020/2021. 

Zostrih


Povedali po zápase

Milan Čaja (hráč Trenčína): "Sme radi, že sme sa po dlhšom čase mohli konečne stretnúť a zahrať si po takmer 2 mesiacoch malý futbal. Tak aj vyzeral prvý polčas, zo začiatku to bolo nesmelé, potom sa každému už nohy rozviazali a bolo sa na čo pozerať. Z našej strany určite progres oproti minulej sezóne, či už aj herný alebo aj gólový. Strata bodu v závere mrzí, ale góly padajú po chybých."

Marek Blažej (hráč Bratislavy): "Na tento zápas sme sa v podstate pripravovali ako na každý iný a nechceli sme nič podceniť. Chalanov z Trenčína poznám, nakoľko som tam vyrastal a viem, že tento tím má svoju nespornú kvalitu. V zápase sme sa sústredili, aby sme si plnili zodpovedne svoje úlohy a to sa nám aj podarilo. Som veľmi rád, že sme v závere zápasu dokázali stav zvrátiť v náš prospech."

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov