|
Stanislav Chudík

Manažér Bratislavy Miroslav Židzik: Niektorí hráči majú čo reprezentácii ponúknuť

Niké Superliga

Po tom, čo bratislavský výber v nedeľu zdolal slovenskú reprezentáciu v prípravnom zápase v rámci kempu nášho národného tímu pred ME, sa budú pokúšať bratislavskí hráči nadviazať na dobrý výkon aj proti Trenčínu. Pred duelom sme sa zhovárali s manažérmi oboch výberov.

Váš výber čelil cez víkend slovenskej reprezentácii, ako by ste zhodnotili zápas?

Zápas mal výbornú kvalitu a veľmi dobré tempo. Som rád, že sa malý futbal zjednotil pod jeden zväz a konečne mohli noví hráči ukázať svoju kvalitu. Doteraz táto možnosť vzhľadom na obmedzenia medzi jednotlivými zväzmi nebola možná. Výsledkom za dobre odvedenú robotu bola výhra nad repre 4:3 po penaltách.

Myslíte si, že niektorí z chalanov zaujali trénera Borbélyho a dostanú sa do reprezentácie?

Určite áno.

Čo vám povedal tréner Borbély po zápase?

Zagratuloval k výbornému výkonu a povedal, že niektorí noví hráči majú reprezentácii čo ponúknuť, o čom som aj ja presvedčený.


Čo očakávate od novej sezóny Niké Superligy?

Kvalitné zápasy, veľkú bojovnosť a zdravú mieru rivality. Verím, že všetci hráči urobia maximum pre to, aby sa dostali do výberu.

S akými cieľmi pôjde váš výber do súťaže?

Ciele máme vždy najvyššie. Samozrejme chceme predvádzať pekný a kvalitný malý futbal.

Nastali vo vašom výbere nejaké zmeny?

Áno nastali. Dostanú šancu známe mená o ktorých kvalite nie je pochýb a verím, že určite budú prínosom pre tím.



Ako prebieha príprava v tomto čase, ktorý je poznačený koronou?

Vzhľadom na extrémne náročné opatrenia týkajúce sa stretávania prebieha príprava individuálne, avšak hneď ako to bolo možné chlapci vybehli v skupinkách kopnúť do lopty.

Čo očakávate od svojho najbližšieho súpera?

Zo začiatku očakávam od súpera opatrný obranný výkon a bránenie od polovice bez zbytočných chýb. Budeme si musieť dávať pozor na protiútoky. Samozrejme sa pokúsime nájsť recept a budeme hrať náš štýl hry. Nechajme sa prekvapiť.

Manažér Trenčína Martina Bernát: Pre postup zo skupiny spravíme maximum

Čo očakávate od novej sezóny Niké Super ligy?

V prvom rade sme konečne radi, že sa môžeme stretnúť všetci pokope a hrať, pretože momentálne opatrenia, ktoré zamedzujú či organizovať zápasy alebo vôbec trénovať sú pre všetkých určite nesmierne frustrujúce. Budeme sa snažiť hrať kompaktný futbal, chalani hrajú spolu dlhodobo, tak verím, že sa im podarí získať nejaké bodíky. Minulý ročník nám nevyšiel, preto dúfam, že sme sa poučili z chýb a posunieme sa o krôčik vpred.

S akými cieľmi pôjde váš výber do súťaže?

Čaká nás určite náročný súťažný ročník, každý team má svoju kvalitu a vieme, že to nebude jednoduché, ale naším cieľom je postup zo základnej skupiny a spravíme preto maximum.

Nastali vo vašom výbere nejaké zmeny?

Káder oproti minulému roku zostal nezmenený, jediná pozícia, ktorú sme obmenili je post brankára, Martin Kopčan prinesie do mužstva istotu a kvalitu na tejto pozícii. Má výbornú hru nohou, dokonca strieľa góly. Dostal šancu sa ukázať aj v reprezentácii a ja verím, že svoje kvality potvrdí aj v stretnutí s Bratislavou.

Ako prebieha príprava v tomto čase, ktorý je poznačený koronou?

Bohužiaľ, toto obdobie športu vôbec nepraje, chalani nevideli loptu zopár týždňov. Je ťažké sa pripraviť bez tréningov, ostalo to na chalanoch, aby sa individuálne udržiavali a pripravovali. Napriek opatreniam sme predsa len jeden tréning mali, dúfam, že nám Igor Matovič odpustí.



Čo očakávate od svojho najbližšieho súpera?

Súťaž začína v stredu prvým kolom proti Bratislave, ktorá ukázala svoju kvalitu v prípravnom stretnutí proti výberu SR. Majú naozaj silný výber, proti reprezentácii hrali výborne, nebude to vôbec jednoduché stretnutie, ale pokiaľ do toho každý z hráčov Trenčína vloží maximum, zapotia sa aj chlapci z hlavného mesta. Začína sa za stavu 0:0 a ako ja hovorím, "lopta je guľatá" vo futbale nikdy neviete.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov