|
Filip Myslík

Rozhovory pred 1. kolom Niké Superligy - Východ

SLO

Vo štvrtok bude pokračovať prvé kolo Niké Superligy. Po atraktívnych zápasoch v západnej skupine si tento raz posvietime na východnú. V akcii na novučkom umelom trávniku v Banskej Bystrici uvidíme dvojnásobného šampióna i dvoch nováčikov. Pred úvodnými zápasmi sme samozrejme vyspovedali všetkých manažérov.

Manažér Martina Juraj Valášek

Prvý ročník v Niké Superlige, ako sa tešíte na novú výzvu?
Sme plní očakávaní. Chalani sa tešia na svoj úvodný zápas. Som veľmi rad, že sa podarilo dotiahnuť Niké Superligu aj do nášho mesta. Pevne verím, že budeme reprezentovať naše mesto v čo najlepšom svetle.

Aké sú vaše ambície v prvom ročníku?
Radi by sme sa v skupine umiestnili medzi 4 najlepšími, čo by nám zabezpečovalo postup do play-off. Je to naša prvá sezóna a verím, že tento ciel sa nám podarí splniť.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
V Martine sa bohužiaľ nepodarilo spustiť nový ročník sezóny v malom futbale, a preto príprava prebiehala individuálne u každého hráča.

Košice sú dvojnásobným majstrom súťaže. Čo očakávate od zápasu?
Košice majú svoju kvalitu, čo potvrdzujú každý rok. Bude to prvý zápas novej sezóny, obidva tímy sa už určite nevedia dočkať úvodného hvizdu a preto očakávam, že to bude behavý futbal s množstvom šancí na oboch stranách.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Mužstvo, s ktorým vycestujeme na prvý zápas je čo sa týka zdravotného stavu v poriadku. Sú tam menšie otázniky nad dvomi hráčmi, ale verím, že do štvrtku sa dajú do poriadku a budú pripravení na 100%.


Manažér Košíc Marián Pillár: Očakávam otvorený útočný futbal

Košiciam sa minulý rok prvýkrát nepodarilo postúpiť zo skupiny. Aké sú vaše ambície v novom ročníku?
Áno je to tak. Celý ročník sme bojovali s rôznymi problémami, čo nebolo jednoduché vzhľadom na náš úzky káder. Vyťaženosť niektorých hráčov bola enormná a preto sa chceme vyhnúť podobným problémom v tomto ročníku.

Naše ambície sa v ničom nelíšia od ambícií ostatných mužstiev. Každé mužstvo vstupuje do súťaže s najvyššími cieľmi a ani my nie sme výnimkou. Všetci hráči, ktorí dostanú príležitosť vo výbere Košíc, musia byť hrdí na svoje mesto, na ligu ktorú reprezentujú, na materský klub z ktorého sme si ich vyhliadli a koniec koncov dávajú do hry svoje vlastné meno a je len na nich aby dokázali že KNL je najlepšou ligou na Slovensku, čo sme v troch ročníkoch dvakrát aj dokázali.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
Príprava na prvý zápas je štandardná ako na každý jeden. Naša KNL Miniliga finišuje a až na úvodný zápas je náš herný prejav v podstate podľa našich predstáv, to znamená, že veľký dôraz kladieme na zohratosť jednotlivých pätiek, čo považujeme za kľúčové ak chceme byť úspešní.

Na úvod proti nováčikovi. Čo očakávate od prvého súpera v sezóne?
Martin každoročne vyšle niekoľko mužstiev na Majstrovstvá Slovenska, takže nepovažujem ich za nováčika a už vôbec nie za outsidera. Skúsenosti s malým futbalom majú určite kopec, tak podľa mňa budú prínosom pre východnú skupinu a to isté platí aj o Banskej Bystrici. Osobne očakávam otvorený útočný futbal, ktorý sa bude divákom a fanúšikom malého futbalu páčiť.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Zdravotné problémy trápia Ľuba Pangráca, ktorého zastúpi Stano Pella a nováčik v našom výbere Dávid Riemer. Pracovne mimo Slovenska je kapitán Maroš Sasák, ktorého nahradí Richard Behun. Ostatní nominovaní sú zdravotne v poriadku, ale do výkopu je ešte ďaleko, tak verím, že na listinu maródov, respektíve zranených, nepribudne nikto ďalší.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Tento rok sme urobili radikálnejší rez v našom výbere čo sa týka typológie hráčov a vekového priemeru. Pribudol nám už spomínaný tretí brankár Dávid Riemer a útočník Richard Behun, plus staronová trojica Filip Korček, Marek Kuruc a Sebastián Bačo, od ktorých si sľubujeme vysoké nasadenie ako aj zvýšenie produktivity, nakoľko už majú skúsenosti s malým futbalom, tak veríme, že všetci naplnia naše očakávania a pocestujeme neskoro večer z Banskej Bystrice domov spokojní.


Manažér Banskej Bystrice Marian Sanitra: Nastúpime s odhodlaním uspieť

Prvý ročník v Niké Superlige, ako sa tešíte na novú výzvu?
Je to pre nás niečo nové. Napriek tomu, že mesto Banská Bystrica má skoro 40-ročnú históriu malého futbalu, sú tam predsa len nemalé odlišnosti v pravidlách. Samozrejme, berieme to ako výzvu a tešíme sa na nové zážitky, či skúsenosti.

Aké sú vaše ambície v prvom ročníku?
O ambíciách sa zatiaľ nahlas nehovorilo, a aj keď disponujeme množstvom kvalitných hráčov, v prvej sezóne bude pre nás dôležitý celkový herný prejav mužstva na ihrisku. Postup zo skupiny by však určite potešil.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
Priznám sa, že veľa času na prípravu nebolo a to z rôznych dôvodov. Zamerali sme sa predovšetkým na taktickú prípravu a jej dodržiavanie počas celého stretnutia.

Hneď na úvod derby proti Zvolenu. Čo očakávate od zápasu?
Je to náš premiérový zápas v Niké Superlige a hneď derby. To čo vieme je, že nastupujeme proti skúsenejšiemu súperovi a zároveň rivalovi. Hráme však na domácom trávniku a do zápasu nastúpime s odhodlaním uspieť.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Po zdravotnej stránke sme momentálne takmer bez problémov, zraneného máme len jedného z brankárov, inak neevidujeme žiadne ďalšie zranenia, či choroby hráčov.


Manažér Zvolena Ján Račko: Bude to veľmi špecifický zápas

Zvolenu sa doteraz nepodarilo postúpiť do play-off. Formát súťaže aj zloženie východnej skupiny sa zmenilo. Aké sú vaše ambície v novom ročníku?
Našim cieľom je, aby sme zlepšili oproti minulej sezóne herný prejav a hlavne disciplínu. Na základe toho by mal potom prísť aj vytúžený postup do play-off.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
Príprava prebehla individuálne. Spoločný tréning sme mali 1. novembra, keď sa už nehral veľký futbal.

Hneď na úvod derby proti rivalovi z Banskej Bystrice. Tešíte sa na derby v Niké Superlige? 
Banská Bystrica na základe hráčskej základne patrí do Niké Superligy. Je členom SZMF a preto som rád, že sa rozhodla hrať národnú súťaž. Bude to veľmi špecifický zápas, pretože najlepšie zvolenské mužstvo LIMFU Oranjes hra 1. ligu v banskobystrickej lige malého futbalu. Viacero hráčov hráva v oboch súťažiach. Zatiaľ sa našťastie o hráčov nepreťahujeme tak, ako to býva vo veľkom futbale, alebo v hokeji. Je škoda, že prvé derby Banská Bystrica - Zvolen bude bez diváckej kulisy.

Čo očakávate od derby?
Banská Bystrica má v porovnaní s nami výhodu v množstve kvalitných hráčov. Našou výhodou bude fakt, že hrávame malý futbal podľa oficiálnych pravidiel SZMF, zatiaľ čo Banská Bystrica hráva takzvaný futsal na umelej tráve. 

Aký je zdravotný stav mužstva?
Čakám na posledné správy od chlapcov po víkendových zápasoch veľkého futbalu. Samozrejme všetko môže zmeniť aj Covid. Podľa mojich informácií sú zatiaľ zdraví všetci nominovaní.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Náš káder sa oproti minulej sezóne radikálne zmenil. Základom nášho tímu pre zápasy Niké Superligy bude výber do 23 rokov, ktorý nás reprezentoval na Majstrovstvách Slovenska do 23 rokov. Bude doplnený o šiestich skúsených hráčov, ktorí splnili kritéria, ktoré sme požadovali. Najdôležitejším kritériom je disciplína. V minulosti sme s tým mali problémy a neboli sme spokojní.

Zmena nastala aj na poste hlavného trénera. Výber Zvolena bude viesť Dušan Vojtek. Verím a prajem Niké Superlige úspešný ročník, ktorý vyvrcholí úspechom na domácich Majstrovstvách Európy v Košiciach.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov