|
Filip Myslík

Bombicz zostrelil majstra, Bratislava predviedla parádny comeback

SLO

Za nami je úvodné kolo štvrtej edície Niké Superligy, v ktorom sme sa mali rozhodne na čo pozerať.

Trenčín stratil vyhraný zápas

V prvom zápase na seba narazili starí známi. Trenčín si na umelom trávniku PFK Piešťany pomeral sily s výberom z Bratislavy, ktorý doteraz v krátkej histórii súťaže nedokázal obrať ani o bod.

Bratislavčania boli favoritom duelu aj v tomto prípade, futbalisti z Trenčína však boli odhodlaní vylepšiť negatívnu bilanciu a bolo to vidieť od úvodných minút. Trenčania boli na Bratislavu vynikajúco takticky pripravení a v prvom dejstve ju až na pár výnimiek k ničomu  nepustili. Nečakane boli práve Trenčania nebezpečnejší a zaslúžene sa radovali z úvodného gólu. Prvý gól sezóny strelil Viktor Klemens.


Po zmene strán sa Bratislava začala prebúdzať. Aktivitu však napriek zopár sľubným šanciam využiť nedokázala. Opäť to boli hráči Trenčína, ktorí sa radovali z gólu. Po nádhernej kombinácií zohraného tria Ambrož - Repa - Ďuráči zvýšil na 2:0 posledný menovaný.

Bratislavčania sa ani nestihli spamätať a už vyberali loptu zo svojej siete tretíkrát. Po vynikajúcej individuálnej akcii zvýšil na 3:0 kapitán Igor Držík. Vyzeralo to na prvý triumf Trenčanov vo vzájomnom zápase.

Výber Bratislavy ale nezložil zbrane a rozhodol sa zabojovať. V 45. minúte sa konečne presadil vynikajúco strážený kanonier Šimon Chalány. Jednoduchým spôsobom si spracoval prihrávku z autového vhadzovania a z otočky znížil na 1:3.

Okamžite po rozohrávke sa stala zrejme najmenej očakávaná vec. Brankár Trenčína Andrej Kišac, ktorý dovtedy odohral vynikajúci zápas, nespracoval jednoduchú Ambrožovu prihrávku a Trenčín si strelil veľmi nešťastný vlastný gól. Bratislavčania znížili na rozdiel jediného gólu behom pár sekúnd a okamžite vycítili šancu na vyrovnanie. Nakoniec z toho bola poriadna dráma.

Trenčín sa podľa predpokladov stiahol a Bratislavčania sa nadýchli k záverečnému tlaku. Ten napokon zožal úspech. V posledných sekundách získala Bratislava poslednú šancu v podobe priameho kopu. K lopte sa postavil Chalány, ktorý druhým gólom v zápase vyrovnal na konečných 3:3. "Začali sme hrať asi od 20-25. minúty, je to veľmi cenný a šťastný bodík, Trenčín má veľmi dobré mužstvo," zhodnotil tesne po zápase dvojgólový hrdina Bratislavy Šimon Chalány.


Trenčania si opäť nedokázali poradiť s Bratislavou a aj napriek vynikajúcemu prvému polčasu získali iba jeden bod. "Určite nás tento výsledok mrzí, pretože sme ho mali vo svojich rukách, sedem minút pred koncom sme viedli 3:0. Dostali sme dva góly za pár sekúnd, čo posadilo súpera na koňa a nakoniec to dopadlo tak, ako to dopadlo." skonštatoval hráč Trenčína Marek Beňo.

Zostrih zo zápasu Trenčín - Bratislava 3:3 (1:0)


Trnava šokovala majstra

Šláger kola mal nečakane prekvapujúci priebeh. Trnava vybehla na majstra bez rešpektu a od úvodných minút diktovala tempo zápasu. Zaskočená Nitra si nevedela s vysokým pressingom Trnavy poradiť a inkasovala už v 9. minúte zápasu. Chybu pod tlakom urobil Dávid Betík. Vynikajúcu prácu Orolína zužitkoval Adam Bombicz.

Trnava pokračovala v nastolenom trende a snažila sa náskok čo najskôr zvýšiť. Podarilo sa jej to už v 12. minúte. Vynikajúcu prihrávku Brestovanského zakončil dokonalou pätičkou Dušan Dzíbela. Úradujúci šampión sa nevedel dostať do zápasu, do šancí sa dostával len sporadicky. Najväčšiu šancu Nitry zahodil v 17. minúte hrdina posledného finále Matej Porubský. Z päťky zoči-voči brankárovi trafil iba žrď.

O dve minúty neskôr ho to mrzelo ešte viac. Opäť sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš. Agilný Peter Brestovanský si pripísal druhú asistenciu v zápase a Pavel Orolín si otvoril strelecký účet v Niké Superlige.


Hráči v žltom sa poučili z chýb Trenčína a nepovolili ani po zmene strán za stavu 3:0. V úvode druhého dejstva strelil druhý gól v zápase kanonier Bombicz a Nitra mala zarobené na poriadny malér.

Majster začal hrať vabank a s postupujúcim časom čoraz viac prepadával v defenzíve. Vďaka tomu napokon Adam Bombicz skompletizoval  hetrik. Parádnym individuálnym spôsobom zakončil rýchly brejk a definitívne rozhodol o suverénnom víťazstve Trnavy. "Vôbec nás neprekvapili, nemali čím. Dali sme rýchle dva góly, ktorými sme ich zlomili a potom sme už hrali našu hru, výsledok hovorí za všetko." Zhodnotil tesne po zápase muž zápasu.

Trnava ukončila fantastickú osemzápasovú víťaznú sériu Nitry a ujala sa vedenia v západnej skupine. "Trnava bola veľmi kvalitná, nás zrejme pochovali už úvodné dva góly, ktoré boli pomerne lacné. Trnava sa dostala na koňa a potom to už bolo veľmi ťažké,"  skonštatoval  najlepší hráč Nitry v zápase Ondrej Sakar.

Zostrih zo zápasu Nitra - Trnava 0:5 (0:3)


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov