|
Stanislav Chudík

Prešov a Humenné sú prvými semifinalistami

SLO

Úvodne dva štvrťfinálové zápasy Niké Superligy odhalili mená prvých dvoch semifinalistov sezóny 2022/2023. Vo 4-finálových zápasoch sa stretli najskôr Prešov s Trenčínom a v druhom štvrťfinále bojoval domáci Martin s Humenným.

Prešov aj bez vylúčeného brankára do svojho štvrtého semifinále

Zápas začali aktívnejšie hráči Prešova, ktorí tak ako im je vlastné, hrali s loptou na kopačkách a snažili sa prelomiť trenčiansku obranu. To sa im nakoniec podarilo v 8. minúte, keď spravil chybu brankár Trenčína a Ivanecký otvoril gólový účet stretnutia. Po góle sa osmelili aj Trenčania, ale ich zakončenia míňali prešovskú bránu. Dôležitý moment zápasu prišiel v 17. a 18. minúte zápasu, keď sa po dvoch fauloch mimo pokutového územia vykartoval brankár Prešova Kapraľ a do brány sa postavil kapitán Rudolf Beliš. Trenčín sa dostal po červenej karte do päťminútovej presilovky, v ktorej zatlačili na súpera. Z tlaku vyťažili aj vyrovnávajúci gól, o ktorý sa postaral sa po dorážke Habánik. Trenčín mohol aj otočiť výsledok zápasu, ale z tlaku už ďalší gól nevyťažili. Po polčasovom hvizde tak hráči schádzali z ihriska za vyrovnaného stavu 1:1. 

Prešovu vyšiel fantasticky vstup do druhého dejstva. V 27. minúte k strele napriahol Kuhajdík, ktorú tečoval Hudák a poslal Prešov do vedenia. Prešov po góle dominoval na ihrisku a Trenčín sa snažil vyrážať do protiútokov. Tie viaceré vypadali veľmi nebezpečne, ale obrana Prešova odolávala. Ďalší gól padol v 41. minúte a postaral sa oň  Mikluš, ktorý využil nezištnú prihrávku Kuhajdíka a Prešov viedol 3:1. V 45. minúte spravil veľkú chybu brankár Kopčan, ktorý stratil loptu a Ivanecký pohodlne poslal loptu do opustenej brány. Prešov tak zvýšil už na 4:1. Týmto výsledkom aj skončil zápas a Prešov sa tak po záverečnom hvizde tešil z postupu do semifinále. 


Povedali po zápase

Hráč Trenčína Dalibor Rožník: Súper potrestal naše chyby. Nechali sme si streliť štyri góly, čiže môžeme len povedať, že Prešov vyhral zaslúžene. Je škoda, že sme viac nevyužili na konci prvého polčasu presilovku. Mali sme tam streliť viac gólov a hrať viac z obrany, ale bohužiaľ, to sa nám nepodarilo. Táto sezóna sa v porovnaní s tou minulou bude hodnotiť negatívne. 

Hráč Prešova Matej Hudák: Minulá sezóna bola pre nás pre vypadnutie vo 4-finále sklamaním, ale teraz som rád, že Prešov ide ďalej, tam kde patrí a  to za naším vytúženým cieľom, ktorým je prvenstvo. Mali sme od trénera pokyny, že majú dobrého brankára, ktorý podporuje útok. Našou úlohou malo byť ho čo najviac vypojiť z hry. Myslím, že pokyny sme plnili a zaslúžene sme vyhrali. 

Humenčania otočili priebeh zápasu a postúpili do semifinále 

Martin mal famózny vstup do zápasu, keď už v prvej minúte išli do vedenia, keď sa z otočky presadil Kračmer. Po góle mali šance aj Humenčania, keď viackrát nebezpečne zakončoval najmä Černák, jeho zakončenia však zatiaľ gólom neskončili. Druhý gólový okamih v zápase prišiel v 14. minúte. Presadil sa Voroňák a Humenné vyrovnalo na 1:1. Po vyrovnaní sa viac do hry opäť dostali domáci Martinčania, ktorí z mierneho tlaku vyťažili aj vedúci gól na 2:1. V 22. minúte sa oň po dorážke postaral Pekelský. V posledných minútach prvého polčasu už ďalší gól nepadol a tak na polčasovú prestávku išli za lepšieho stavu hráči domáceho Martina. 


V úvode druhého dejstva Humenné vymenilo brankárov, keď Martina Klamára nahradil Tomáš Dráb. V druhom polčase boli aktívnejší Humenčania. Z mierneho tlaku sa im podarilo aj vyrovnať a to v 35. minúte. Tvrdou strelou takmer z polovice ihriska vystrelil Roland Černák a loptu zastavila až sieť martinskej brány. V 43. minúte sa Humennému podarilo otočiť vývoj zápasu, keď sa po peknej akcii presadil Porvazník a Humenné viedlo 3:2. O ďalšie dve minúty vyšiel fantasticky Humennému protiútok, ktorý gólom zakončil Vaško a Humenné tak viedlo už 4:2. V 49. minúte využilo Humenné rýchly protiútok, ktorý potiahol Černák, nahral loptu nezištne Jukubovovi, ktorý ju poslal do brány a potvrdil tak postup Humenného. Humenné sa tak pri premiére v Niké Superlige teší z postupu medzi štyri najlepšie tímy Niké Superligy. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov