|
Stanislav Chudík

Čakajú nás prvé štvrťfinálové duely aj s veľkou novinkou

SLO

Niké Superliga sa dostáva do svojej záverečnej fázy. Už v stredu nám prvými dvoma zápasmi odštartuje play-off. Na programe sú zápasy o postup do semifinále, v ktorých sa stretnú Prešov s Trenčínom a Martin s Humenným. Zápasy sa odohrajú v areáli Šport park Turiec - Pltníky. Niké Superliga prichádza so skvelou novinkou pre všetkých fanúšikov.

Play-off Niké Superligy na obrazovkách RTVS

Prinášame skvelú správu pre všetkých fanúšikov malého futbalu. Po tom, čo si mohli minulý rok vychutnať zápasy Majstrovstiev Európy a počas tohto mája aj zápasy EMF Nations Games, tak si teraz budú môcť na svojich obrazovkách vychutnať aj vyvrcholenie Niké Superligy. Všetky 4-finálové zápasy budú na obrazovkách RTVS a z toho až tri v priamom prenose. Zápas Prešov vs. Trenčín si budú môcť pozrieť zo záznamu po skočení druhého semifinálového zápasu v stredu od 21:45.

Prešov vyzve Trenčín

V úvodnom štvrťfinálovom zápase sa stretne Prešov proti Trenčínu. Prešovčania postúpili do play-off ako víťaz základnej časti skupiny Východ. Prešov prešiel základnou časťou suverénne, keď si v šiestich zápasoch pripísal na svoje konto päť víťazstiev a jednu remízu. Prešovčania si dvakrát dokázali poradiť s Košicami aj s Galaktikom, raz zvíťazili aj s Humenným. Jediná bodová strata prišla až v poslednom kole základnej časti, keď si po remíze 4:4 podelili body s Humenným. Prešovu sa aj mimoriadne strelecky darilo, o čom svedčí aj ich celkové skóre 35:11. Skvelú streleckú formu má dvojica slovenských reprezentantov v drese Prešova, Rudolf Beliš a Tomáš Mikluš. Mikluš je aktuálne v čele tabuľky strelcov s desiatimi presnými zásahmi a jeho spoluhráč Beliš má len o jeden gól menej. 


Trenčínu základná časť nevyšla určite podľa ich predstáv. Hráči spod hradu Matúša Čáka v šiestich zápasoch zaknihovali iba jedno víťazstvo a jednu remízu. Víťazstvo zaznamenali v zápase proti Piešťanom a na svoje konto si pripísali už len jediný bod za remízu s Bratislavou. Prešov postúpil do play-off z tretej pozície po základnej časti. Trenčania by určite radi nadviazali na svoj posledný štvrťfinálový zápas, v ktorom  v minulej sezóne zdolali jednoznačne 5:0 Bratislavu. Tentokrát ich však čaká Prešov, ktorý patrí k jedným z najväčších ašpirantov na víťazstvo. Štvrťfinále Prešov - Trenčín má výkop v stredu o 19:15. Štvrťfinále sa hrá na jeden víťazný zápas, čiže hneď po zápase budeme poznať meno prvého semifinalistu. 


Martin sa doma pokúsi vybojovať druhé semifinále za sebou

V štvrťfinále číslo dva na seba narazia tímy Martina a Humenného. Martinčania budú mať v tomto zápase výhodu domáceho prostredia. To im už v minulej sezóne prinieslo šťastie, keď v semifinále prešli po penaltovej dráme cez Trenčín. Martin postúpil do štvrťfinále ako víťaz základnej časti Niké Superligy v skupine Stred. Hráči Martina v základnej časti neokúsili chuť prehry, keď si na svoje konto pripísali štyri víťazstvá a dve remízy. Martinčania sa prezentujú kvalitnou hrou v defenzíve a taktiež kvalitným útokom. Kontá súperov v základnej časti zaťažili 25 presnými zásahmi a sami inkasovali iba osem gólov. Martin v minulej sezóne zaknihoval skvelý úspech, keď obsadili konečné druhé miesto. Na tento úspech by určite radi nadviazali. 


Humenčania sa hneď pri svojej premiére v Niké Superlige prebojovali do play-off. V skupine Východ po základnej časti obsadili Humenčania druhé miesto. Na svoje konto si pripísali desať bodov za tri víťazstvá, jednu remízu a dve prehry. Humenčania, ako nováčik súťaže, ešte nemajú skúsenosti s play-off zápasmi. Netreba však zabudnúť, ako to dopadlo v prípade ich mladších kolegov z kategórie U23. Tí v tejto sezóne ako nováčik v SZMF Superlige U23 dokráčali až k titulu. Je veľká šanca, že sa viacerí hráči z kategórie U23 predstavia aj v seniorskom výbere v zápase proti Martinu. Humenné by rado určite napodobnilo úspech svojej mladšej kategórie. Štvrťfinále číslo dva má výkop v stredu o 20:45.


Zápasy aj na Niké TV

Oba stredajšie zápasy 4-finále Niké Superligy si budete môcť pozrieť v priamych prenosoch taktiež na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov