|
Stanislav Chudík

Zo skupiny Západ do semifinále Bratislava

SLO

V nedeľu sa odohrali zápasy 4.-6. kola SZMF Superligy U23 v skupine Západ. Pred zápasmi boli najväčšími favoritmi na postup Trnava a Bratislava, ktorá strácala na pozíciu lídra iba bod. Postúpiť mohol však len víťaz skupiny.

Zula režíroval piešťanské víťazstvo

V 5. kole sa na úvod hracieho dňa stretali Piešťany s Trenčínom. Hráči Piešťan sa oproti úvodným zápasom prezentovali zaujímavým malým futbalom. Ich hre nechýbala energia a pekné akcie. Zápas Piešťan s Trenčínom priniesol sedem gólov. Na strane Piešťan sa dobrým výkonom prezentoval Zula, ktorý zaznamenal hattrick a bol tak hlavným strojcom víťazstva Piešťan. Mladíci z kúpeľného mesta v prvom zápase porazili Trenčín 4:3. 


Bratislava odplatila Trnave prehru z prvého zápasu

Zápas Bratislavy a Trnavy bol od úvodu veľmi napínavý. Hráči si nič nedarovali a bolo vidieť, že obom tímom ide o veľa. Šance sa vyskytovali na oboch stranách, strelci však mlčali. Na prvý gól sme si museli počkať až do 19. minúty, keď šla Bratislava zásluhou Hrdinu do vedenia. Trnava mala viaceré vyložené šance, hráčov z hlavného mesta však viackrát dobre podržal brankár. V druhom polčase sa obraz hry výrazne nezmenil. Vo štvrtej minúte druhého dejstva poslal Bratislavčanov do dvojgólového vedenia opäť Hrdina. Trnava stále nevedela nájsť recept na prelomenie obrany Bratislavy. V poslednej desaťminútovke sa Trnava odhodlala k hre bez brankára a zatlačila na Bratislavu. Z hry bez brankára sa Trnave podarilo vyťažiť však iba jeden gól. Po záverečnom hvizde sa tak z víťazstva tešili Bratislavčania. 

Kolo číslo 5 v znamení remíz

V krajskom derby sa stretli Piešťany a Trnava. Zápas sa od úvodu nehral v rukavičkách a ani jeden z tímov neuhol zo súboja. Piešťany išli do vedenia už v piatej minúte. Trnava opäť trpela na streleckú nemohúcnosť, kedy si šance aj vytvorili, ale v zakončení sa nie a nie presadiť. Keď to však nešlo z hry, naskytla sa Trnave šance z pokutového kopu, ktorý bol nariadený v poslednej minúte prvého dejstva. Ten s prehľadom premenil Burian  a vyrovnal na polčasových 1:1. Druhé dejstvo začala aktívnejšie Trnava, ktorej odmenou bol gól Allinu, ktorý poslal Trnavu do vedenia 2:1. V ďalších minútach Trnava pomerne kontrolovala hru. Keď to už vyzeralo, že si pripíšu dôležité víťazstvo, prišla 37. minúta a z nevinne vyzerajúcej akcie sa o vyrovnanie postaral Valo. Vo zvyšných minútach gól už nepadol a tak si Trnava a Piešťany body podelili po remíze 2:2. 


V druhom zápase piateho kola sa Trenčín postavil proti Bratislave. Prvé dejstvo bolo herne vyrovnané. Ani jeden z tímov sa gólovo nepresadil. Bratislavčanom vyšiel na jednotku úvod druhého dejstva, keď šli hneď z prvej akcie do vedenia 1:0. O sedem minút neskôr však Trenčín vyrovnal na 1:1. Vyrovnaný stav však vydržal len tri minúty. Bratislava išla päť minút pred koncom do vedenia 2:1. Keď to už vyzeralo, že si Bratislava pripíše aj druhú výhru, prišiel po faule nariadený pokutový kop na strane Trenčína, ktorý premenil Valjent a to bola zároveň posledná akcia zápasu. Bratislava s Trenčínom sa tak rozišli zmierlivo po remíze 2:2.


V 6. kole čakali na Bratislavu Piešťany. Bratislava si v prípade víťazstva mohla zabezpečiť istotu prvého miesta a tým pádom aj postup do semifinále SZMF Superligy U23. Bratislava do posledného zápasu dala naozaj všetko. Od úvodu bolo vidieť, že hráči vedia, o čo hrajú a tak to na ihrisku aj vypadalo. Už v prvom polčase sa hráči z hlavného mesta trikrát dokázali presadiť a tým aj položili základy svojho víťazstva. V druhom polčase už Piešťanom chýbali sily a Bratislava jednoznačne dominovala. V druhom polčase pridali ešte päť gólov. Piešťany výsledok kozmeticky upravili jedným gólom tesne pred koncom zápasu. Bratislava si víťazstvom 8:1 zabezpečila prvenstvom v skupine Západ a tým pádom aj postup do semifinále SZMF Superligy U23.


Trnavu v poslednom zápase čakal Trenčín. Trnavčanom absolútne nevyšiel úvod zápasu, keď do desiatej minúty prehrávali 2:0. V 13. minúte sa im však podarilo po sóle Ševčíka znížiť a vykresať tak šancu na lepší výsledok. V úvode druhého dejstva sa im aj podarilo vyrovnať, vyrovnaný stav však dlho nevydržal. keď už o minútu Trenčín znovu viedol 3:2. Potom však Trnava predviedla skvelú otočku skóre. V priebehu jedenástich minút sa dokázali štyrikrát presadiť a absolútne naklonili miska váh na svoju stranu. V poslednej minúte sa Trenčín exportným gólom ešte postaral o zníženie, Trnava však už dokázala dokráčať k trom bodom za víťazstvo 6:4. Trnava skončila s jedenástimi bodmi na druhom mieste skupiny Západ. Tretie skončili Piešťany a štvrté miesto obsadil Trenčín. 

Výsledky:

4.kolo

Piešťany vs. Trenčín 4:3 (1:1)
Góly:
8., 25., 35., Zula, 27. Valo - 11. Klemens, 26. Šukala, 38. Vavrúš

Bratislava vs. Trnava 2:1 (1:0)
Góly:
19., 24. Hrdina - 37. Burian

5. kolo

Piešťany vs. Trnava 2:2 (1:1)
Góly:
5. Taraba, 37. Valo - 20. Burian (pk), 27. Allina

Trenčín vs. Bratislava 2:2 (0:0)
Góly:
32. Šukala, 40. Valjent - 25. Šafárik, 35. Hrdina

6. kolo

Bratislava vs. Piešťany 8:1 (3:0)
Góly:
5. Rusnák, 17. Hrdina, 20., 27., 34. Semančík, 29. Krčmárik, 30. Gonda, 39. Borženský - 37. Taraba

Trenčín vs. Trnava 4:6 (2:1)
Góly:
2. Ambrož, 10. Slivka, 23., 40. Valjent - 13. Ševčík, 22., 33. Burian, 29. Baláž, 37., 40. Konečný 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov