|
Filip Myslík

Niké Superliga je späť!

SLO

Jesenné súťaže v malom futbale sú v plnom prúde a bolo len otázkou času, kedy príde na rad nová sezóna Niké Superligy. Fanúšikovia i hráči sa konečne dočkali. Poznáme termín začiatku novej edície, ktorá prinesie aj niekoľko zaujímavých noviniek.

Tou najdôležitejšou zo všetkých je, že sa v novej sezóne zvýši počet tímov z 8 na 10. K tradičným celkom sa pridajú výbery z Banskej Bystrice a Martina. 

Martinčania sa podľa manažéra Juraja Valášeka na novú výzvu nesmierne tešia: "Keďže je to naša prvá sezóna, tak sme samozrejme plní očakávania. Chalani sú natešení, veľmi sa na zápasy tešia. Je to niečo nové, čo doteraz v Martine ešte nebolo. Už dlhšie sme chceli zjednotiť najlepších hráčov martinskej ligy a pomerať si sily s výbermi ostatných miest. Podľa propozícii postupujú až štyri mužstvá z piatich do play-off, takže naše ambície sú jasné - postup zo skupiny. V play-off sa potom pokúsime uhrať čo najlepší výsledok." 

Manažér Banskej Bystrice Lukáš Berec najprv zhodnotil pozitíva:"Hrať v Niké Superlige bude hlavne motiváciou pre našich hráčov, že si môžu zahrať s kvalitnými súpermi z celého Slovenska a budú mať možnosť prepracovať sa do reprezentačných výberov. Zviditeľníme tým aj naše mesto v oblasti športu a propagácie malého futbalu."  Banskobystrický výber bude podľa neho v Niké Superlige príjemným oživením: "Myslím si, že máme veľa kvalitných hráčov a môžeme prispieť ku skvalitneniu národnej súťaže. Máme potenciál dosahovať výborné výsledky." 


Zvýšený počet tímov samozrejme ovplyvní aj zloženie skupín. Nováčikovia budú bojovať o postup vo východnej skupine, úradujúci šampión z Nitry sa presúva do skupiny Západ. "Berieme to ako novú výzvu, pretože s tými mužstvami sme sa doteraz toľko nestretávali. Takže pre nitriansky výber je to rozhodne oživenie," povedal na úvod manažér aktuálneho majstra Branislav Adámek. Páči sa mu aj rozšírenie súťaže a pozmenený formát. "Pre samotnú Niké Superligu to je dobre, napredujeme. Budem rád, ak sa v budúcnosti pridá aj viacej miest a možno bude aj viac skupín."  V aktuálnom ročníku sú ciele jasné. "Určite chceme titul obhájiť aj keď to samozrejme nebude jednoduché. Teraz sa budú súperi proti nám viac snažiť a budú sa chcieť vytiahnuť. Obhájiť je niekedy zložitejšie, ako vyhrať prvýkrát, ale uvidíme."

Zloženie základných skupín Niké Superligy:
Skupina ZÁPAD:
Bratislava, Trnava, Piešťany, Nitra, Trenčín
Skupina VÝCHOD: Košice, Prešov, Zvolen, Banská Bystrica, Martin


Z rozšírenia súťaže má samozrejme veľkú radosť aj prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik. "Je výborným znamením, že sa Niké Superliga rozrástla o 2 nové mestá, čo bude mať pozitívny ohlas aj na ďalší rozvoj malého futbalu v daných regiónoch. To, či budú kvalitatívnym obohatením, zistíme až v priebehu sezóny. Banská Bystrica má druhú najväčšiu hráčsku základňu na Slovensku, takže aj keď budú nováčikovia, môžu zamiešať kartami." 

Prezident zväzu verí, že sa sezónu Niké Superligy podarí odohrať bez komplikácií. "Pevne dúfam, že áno. Aj minulú sezónu sme dokázali odohrať, a preto verím, že odohráme aj tú nadchádzajúcu. V najhorších prípadoch vieme flexibilne presunúť zápasy, a preto dúfam, že sa odohrá bez väčších problémov."

Prvé termíny zápasov pre novú sezónu nájdete na webe, miesta zápasov určíme najneskôr do 14.10. 2021. Propozície sme poslali mailom všetkým manažérom. Žiadame Vás aby ste si ich pred začiatkom súťaže dôkladne prečítali. 

Program 1. kola Niké Superligy
Skupina ZÁPAD:
28.10. Nitra - Trnava
28.10. Trenčín - Bratislava
Skupina VÝCHOD:
4.11. Banská Bystrica - Zvolen
4.11. Martin - Košice

V rukáve máme ešte niekoľko noviniek, ktoré sme si zatiaľ nechali pre seba. Informovať vás o nich budeme na našom webe a sociálnych sieťach. 


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov