|
Stanislav Chudík

Bude Nitra opäť stopercentná ?

SLO

V nedeľu sú na programe zápase Niké Superligy – Special edition v skupine východ. Zápasy sa odohrajú na štadióne vo Zvolene. Ešte predtým sa v sobotu v Piešťanoch odohrá aj dohrávaný zápas medzi Nitrou a Zvolenom.

Vo východnej skupine má najlepšiu pozíciu zatiaľ Nitra, ktorá vo svojich dvoch zápasoch zatiaľ bodovala naplno. Druhý je Prešov, ktorý má tiež šesť bodov, ale odohral o jeden zápas viac. Tretia pozícia patrí Zvolenu, ktorý v dvoch zápasoch získal zatiaľ jeden bod za remízu s Košicami, ktoré s jedným bodom v tabuľke z troch odohratých zápasov okupujú poslednú priečku v skupine východ.

Dohrávka Nitra – Zvolen

V sobotu v Piešťanoch sa odohrá aj dohrávaný duel medzi Nitrou a Zvolenom. Zápasová bilancia je na strane Zvolena, ktorý z dvoch zápasov jeden vyhral a raz sa zrodila remíza. Posledný vzájomný zápas týchto súperov sa však odohral ešte v novembri 2019. Nitra v posledných dvoch zápasoch ukázala veľkú silu a odhodlanie dokázať, že s nimi treba určite počítať. V posledných dvoch zápasoch hráči spod Zobora naplno bodovali proti majstrovským Košiciam aj vicemajstrovi z Prešova. Zvolen tiež obral o body majstrovské Košice a trochu prekvapivo bodoval, keď zápas skončil remízou 2:2. Uvidíme v nedeľu, či Nitra po prvýkrát so Zvolenom zaboduje naplno, alebo si Zvolen udrží neporaziteľnosť.


Natiahne Prešov pozitívnu bilanciu so Zvolenom?

Zápasová bilancia medzi Zvolenom a Prešovom je jednoznačne na strane hráčov z Prešova, ktorí doposiaľ so Zvolenčanmi vždy bodovali naplno. Zápasová bilancia je 3:0 v ich prospech. Posledný vzájomný duel tímov skončil víťazstvom Prešova 3:0. Gólový účet zápasu otvoril v prvom polčase Kuhajdík, v druhom polčasu sa strelecky ešte presadili Mikluš a Papp. V nedeľu sa dozvieme či sa víťazná séria natiahne, alebo zabodujú zvolenskí hráči po prvýkrát naplno.


Odplatia Košice Nitre poslednú prehru?

Zápasová bilancia Košíc a Nitry je vzácne vyrovnaná. Jeden zápas skončil remízou, raz sa radovali Košice a v poslednom vzájomnom zápase víťazstvo zaznamenali Nitrania. Posledný zápas sa odohral pred dvoma týždňami vo Zvolene a Nitra zápas jednoznačne ovládla. Za Nitru sa presadili Peciar, Mikle, Domasta a dvakrát sa gólovo presadil aj Grebáč. Jediný gól do siete Nitry zaznamenal Trebuňák. V nedeľu sa dozvieme či sa zápasová bilancia nakloní na stranu Košíc alebo Nitry.


Snaha Prešova revanšovať sa Nitre za poslednú prehru

Zápasová bilancia medzi Prešovom a Nitrou je v prospech hráčov spod Zobora 2:1. Aj posledný zápas, ktorý spolu odohrali lepšie vyznel pre Nitranov. Nitra pred dvoma týždňami porazila Prešov 4:2. Zápas gólovo otvárala Nitra, keď sa presadil Trnka. Prešov ešte v prvom polčase duel otočil, keď sa presadili Beliš a Mikluš. Ešte do polčasového hvizdu však vyrovnala Nitra, keď sa gólovo presadil Ryban. V druhom polčase potom padli ešte dva góly a to oba do bránky prešovského brankára Kapráľa. Presné zásahy Trnku a Grebáča znamenali víťazstvo Nitry. Uvidíme teda či Prešov prehru odplatí, alebo sa opäť budú radovať hráči Nitry.


Košice proti Zvolenu so snahou odčiniť zaváhanie

Majster z Košíc má so Zvolenom z troch zápasov zatiaľ iba jednu výhru. Dvakrát sa zápas skončil nerozhodne a tímy si body podelili. Tak tomu bol aj v poslednom dueli, keď sa tieto dva celky stretli pred dvoma týždňami. Košice sú favoritom určite aj tentokrát. Posledný zápas však ukázal, že keď Zvolenčania plnia pokyny a dodržiavajú taktiku, tak sa dá bodovať s každým. Košice v zápase dvakrát viedli, Zvolen však dvakrát dokázal manko jedného gólu dorovnať. Remízu 2:2 v poslednom vzájomnom dueli zabezpečil dve minúty pred koncom duelu Kouřil. To, či Košice naplnia rolu favorita, alebo Zvolen opäť zaboduje sa dozvieme v nedeľu popoludní.

 Zápasy LIVE

Všetky duely Niké Superligy – Special edition si budete môcť pozrieť LIVE na našom facebookovom profile Slovenský zväz malého futbalu.

 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov