|
Juraj Šupák

Rozhovory pred zápasom o bronz Trnava – Bratislava

SLO

Už tento piatok nás čaká vyvrcholenie aktuálneho ročníka Niké Superligy. Pred veľkým finále sa v boji o bronz stretnú Trnava a Bratislava. Pre Trnavu je to premiérová účasť v boji o cenný kov. Bratislavčania sa v boji o bronz predstavia už po tretíkrát. Pred duelom sme sa rozprávali s manažérmi oboch výberov.

Manažér výberu Trnavy Stanislav Chudík: Sme odhodlaní sa pobiť o bronz

Vráťme sa ešte k semifinále. Ako ho hodnotíte?
Bol to veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom oba tímy bojovali do posledného momentu o postup. Mrzí najmä chyba pri našom rohu, kedy sme z protiútoku inkasovali rozhodujúci gól. Osobne si však myslím, že zrovna v semifinále sme predviedli v tejto sezóne náš najslabší výkon.

Aká je nálada v tíme?
Chalani sú odhodlaní pobiť sa o bronz. Tešia sa, že sa naposledy v tejto sezóne stretneme a zahráme si dobrý malý futbal.

Aký je zdravotný stav tímu?
Máme viaceré zdravotné problémy, pre ktoré viacerí hráči nebudú môcť nastúpiť. Máme však adekvátne náhrady a kvalitu v tíme.

Môžeme očakávať zmeny v kádri v poslednom dueli?
Zmeny budú len skrz zranenia. Celú sezónu pracujeme s rovnakou kostrou mužstva. Tím celú sezónu fungoval, nehodláme nič výrazne meniť. Nikto nový do kádra už isto nepribudne.

Ako sa na zápas o bronz pripravujete?
Hráči sú už v zápasovom tempe. Hrajú sa mestské ligy v malom futbale a taktiež veľký futbal. Z tohto pohľadu je to už lepšie. Verím, že sa aspoň raz pred zápasom stretneme. Máme však veci natrénované a dohodnuté. Verím, že to bude fungovať.


Čo očakávate od vášho súpera v zápase o medaily?
Bratislava má vysokú kvalitu. So súperom sa dobre poznáme. Myslím, že sa nemáme čím prekvapiť. Bude to o tom, kto spraví menej chýb a využije príležitosti. Bratislava nás až do posledného vzájomného duelu vždy porazila. Verím, že nadviažeme na náš posledný zápas a získame bronz.  

Vo finále sa stretne Prešov a Nitra. Kto podľa vás získa titul? 
Nitra kráča celú sezónu bez zaváhania súťažou. Bolo by to zaujímavé, keby zvládli aj posledný duel a súťažou by prešli bez zaváhania. Prešov je naopak vo finále už tretíkrát za sebou. Má tiež veľkú kvalitu. Myslím si, že pre Prešov bude platiť: Do tretice všetko dobré. Verím, že Prešov to zvládne.

 

 Manažér výberu Bratislavy Miroslav Židzík: Bude to klasické derby

Vráťme sa ešte k semifinále. Ako ho hodnotíte?
Na semifinále sa mi spomína ťažko. Zápas nám nevyšiel a nedokázali sme nájsť recept na góly a Nitra naopak vyťažila z minima maximum. Nitre sme dokonca zbytočne darovali jeden gól a aj napriek tlaku v druhom polčase sa Nitra štýlom "betón" a vynikajúcim brankárom ubránila.

Aká je nálada v tíme?
Vzhľadom na prehru boli chalani sklamaní. Teraz sa už však musíme sústrediť na zápas o tretie miesto. S Trnavou to býva vždy klasické derby.

Aký je zdravotný stav tímu?
Bohužiaľ, máme aj zranených, čiže zmeny na dvoch postoch budú nevyhnutné.

Môžeme očakávať zmeny v kádri v poslednom dueli?
Ako som už spomínal, tak zranenia a povinnosti v kluboch nás k zmenám prinútili.


Ako sa na zápas o bronz pripravujete ?
Chvalabohu už začali ligy a chalanom veľký futbal, čiže kondične, aj na lopte sa to zlepšuje. Škoda, že táto možnosť prípravy nebola pred semifinále.

Čo očakávate od vášho súpera v zápase o medaily?
Útočný, nebezpečný futbal s veľkým počtom striel.

Vo finále sa stretne Prešov a Nitra. Kto podľa vás získa titul? 
Stretnú sa dva rozličné tímy, čo sa týka štýlu hry. Myslím však, že nakoniec zdvihne nad hlavu pohár Prešov.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov