|
Stanislav Chudík

Bratislava v sobotu štvorbodová

SLO

Sobotné zápasy Niké Superligy – Special edititon priniesli množstvo gólov, jednoznačné víťazstvá, prekvapenia ale aj gól brankára.

Piešťany dohnali trojgólové manko proti Bratislave

Bratislavskému výberu vyšiel na výbornú úvod duelu, keď už v piatej minúte viedli 2:0. Gólovo sa presadili Haladej a Blažej. Piešťany sa v útoku trápili, naopak Bratislava na čo siahla, to im vyšlo. V 15.minúte Haladej zvyšoval už na 3:0. V 19.minúte to však padlo už aj na druhej strane. Gól zaznamenal Sládek. V 29.minúte ešte hattrick uzavrel bratislavský útočník Haladej. Potom však hrali Piešťany ako vymenené.  V 32.minúte sa najskôr presadil piešťanský  hráč Hikel. O päť minút bol rozdiel v skóre už len jednogólový, keď sa presadil Pyšný. Zápasový rezultát a vyrovnanie na konečných 4:4 zabezpečil Filin. Výsledok 4:4 znamenal zisk prvého bodu v súťaži v tomto ročníku pre Piešťany. Bratislava po výhre z decembra mala po remíze z úvodného zápasu dňa na konte 4 body.


Strelec hattricku na strane Bratislavy Emil Haladej: Začiatok zápasu bol rozpačitý, hralo sa zo strany na stranu. Som rád, že mi to tam padlo. Ja som sa cítil dobre a zápasový deficit som nepociťoval, ale viem, že keď rok nehráte futbal je ťažké nabehnúť do takéhoto zápasu. Mrzí nás, že sme neudržali vedenie.

Hráč Piešťan Miroslav Kotula: V úvode to bolo z našej strany opatrné, bojazlivé a ležérne. Mali sme tam však pred prvým aj druhým inkasovaným gólom šance, ktoré sme však nepremenili. Platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Druhý polčas bol však z našej strany výborný. Povedali sme si, že treba pridať a zabrali sme ako tím. Začalo nám to padať, mali sme šťastie. S výsledkom je však je len polovičná spokojnosť, keďže sme chceli vyhrať.

Suverénny výkon Trnavy s Trenčínom

Od úvodu zápasu bola herne lepšia Trnava, ktorá držala loptu a snažila sa tvoriť hru. Prvý gólový moment prišiel v 10.minúte, keď gól vsietil Kollár. Trenčín hrozil väčšinou z protiútokov, ale Trnavu držal vo vedení aj brankár Krištof. Tesne pred polčasom zvýšil na 2:0 pre Trnavu aktívny Bombicz.  Trnava rozhodla o svojej výhre v prvej päťminútovke druhého polčasu, keď sa presadili Bombicz a Krcho.  Trenčínu sa síce podarilo znížiť zásluhou Haviera. Do konca zápasu však Trnava pridala ešte dva presné zásahy. Presadil sa Krcho a hattrick zavŕšil Bombicz. Víťazstvo 6:1 znamenalo tri body pre Trnavu.


Kapitán Trenčína Milan Čaja: Dostali sme na začiatok facku. Kondične to bolo v poriadku, ale herne nám to nešlo. Chceme hlavne góly dávať, to nám však nešlo. Zahodili sme veľké množstvo šancí.

Strelec hattricku Adam Bombicz: Bolo to ťažké, keďže sme dlhšie nič nerobili. Myslím, že našu mužstvo kvalitu má a to sme aj ukázali.

Kanárik Trenčína proti Piešťanom a gól brankára

Trenčínu vyšiel ich druhý zápas v rámci dňa na výbornú, keď sa rehabilitovali po prehre s Trnavou. V 14.minúte otvoril skóre Habaník.  O sedem minút zvyšoval na 2:0 Držík. V druhom polčase padli ešte štyri góly, všetky do siete Piešťan. Postupne sa presadili dvakrát Klemens a po góle pridali Držik a brankár Kopčan. Trenčín tak zvíťazil jednoznačne 6:0 a zaknihoval prvú výhru v tomto ročníku. Treba však poznamenať, že výborný výkon v bráne predviedol Kopčan, ktorý zabránil viacerým vyloženým príležitostiam Piešťan.



Hráč Piešťan Filip Korec: Je to sklamanie. Prvý polčas sme tlačili, snažili sme sa, ale perfektný brankár Trenčína veľa pochytal. Klesli sme po tom na morálke, keď sme inkasovali góly z protiútokov.

Brankár Trenčína a strelec gólu Martin Kopčan: Akciu, z ktorej som dal gól mám už nacvičenú. Keď tímy hrajú powerplay a brána je prázdna, ja som to hneď zbadal a dával som to tam. Šťastne to tam padlo, za čo som veľmi rád. 

Derby pre Bratislavu

Trnava po dobrom výkone s Trenčínom proti Bratislave nedokázala zachytiť úvod stretnutia, keď v rozmedzí dvoch minút dvakrát inkasovala. Presadili sa Javnický a Haladej. Trnava potom prevzala iniciatívu a Bratislava sa stiahla a dôkladne bránila. Trnava sa pred jej bránu len veľmi ťažko dostávala. Do polčasu už ďalší gól nepadol. Aj v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Trnava však stále nevedela odkliať bratislavskú svätyňu. V poslednej desaťminútovke sa Trnava pokúsila o hru bez brankára, ale aj v prečíslení dlho nevedela nájsť recept na obranu Bratislavy. Naopak Blažej spoza polovice trafil opustenú bránu Trnavy. Trnavskí hráči síce nakoniec gól strelili, keď sa presadil Bombicz, vyrovnať sa im však už nepodarilo. Z víťazstva v derby sa tak radovali bratislavskí hráči.


Kapitán Trnavy Dušan Dzíbela: Musím chalanov pochváliť aj za tento, aj za prvý zápas. Ako to už v zápasoch s Bratislavou býva, mali sme viac z hry. Bolo nám to však na nič, keďže sme prehrali. Musím však pochváliť brankára súpera, ktorý chytal fantasticky.

Brankár Bratislavy Róbert Maglen: My sme vedeli čo hrať proti Trnave, to sú šikovní chalani, ktorí budú na lopte. Mali sme šťastie, že začali hrať potom powerplay, ktorú vieme hrať a už sme to udržali. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov