|
Filip Myslík

Matúš Marcin: Jedného dňa by som sa chcel dostať do reprezentácie...

Niké Superliga

Prvý decembrový týždeň bol pre prešovského útočníka Matúša Marcina poriadne divoký. Štvrtého decembra sa mu narodilo dieťa, na druhý deň rozhodol dvomi gólmi ostrosledované východniarske derby v Niké Superlige.

Ahoj Matúš, ako sa ti darí tesne pred sviatkami?

Ahojte, mám sa celkom dobre, spoločne s rodinkou si užívame túto vianočnú atmosféru.

Aký bol pre teba tento komplikovaný rok 2020?

Rok 2020 asi nebol pre nikoho jednoduchý, hlavne kvôli situácii, aká je vo svete. Pre mňa osobne bol zo športového hľadiska celkom úspešný a hlavne prežitý v zdraví. Čo sa týka osobného života, moja manželka Dominika priviedla na svet zdravého synčeka Mathiasa, takže máme veľkú radosť.

V komplikovanom roku sa odohralo iba zopár zápasov, ako si bol so svojimi výkonmi a výkonmi tvojho mužstva spokojný?

Pôsobím v nižšej súťaži v Poľsku. Som rád, že to tam nestopli a my sme v podstate odohrali všetky zápasy. Výkony môžu byť vždy lepšie a vždy je na čom pracovať, takže spokojnosť zhruba asi na 70%. 

V závere roka sa ešte stihlo odohrať prvé kolo prestížnej Niké Superligy. V ňom ste v repríze posledného finále prekvapivo zdolali favorizované Košice. K víťazstvu si prispel dvomi gólmi, deň po narodení syna. Silné momenty, ako to celé spätne hodnotíš?

Ako som spomínal pôsobím v zahraničí a futbal ma zatiaľ živí, takže ak sa dostanem domov, vždy si rád prídem zahrať, či už Niké Superligu, alebo Niké TOP ligu. Cítim sa tam veľmi dobre. V zápase som mal po narodení syna ešte väčšiu motiváciu košický tím zdolať. Góly som venoval jemu. 


Prešovský superligový tím je zložený z viacerých tímov, alebo dominuje jeden, prípadne dva?

Väčšina chalanov je z tímu TO-DAY Hydrokres, čiže hrávajú spolu dlhšiu dobu a vidno že sú zohraní. Myslím si, že my ostatní sme zapadli a spoločne tvoríme dobrú partiu.

Ako hodnotíš kvalitu prešovského superligového výberu? Majú hráči vysokú kvalitu?

Nechcem menovať jednotlivcov ale kvalitu potvrdzuje už len to že v mužstve máme niekoľko reprezentantov, takže kvalita tam je veľká a myslím, že aj ostatní sa čoskoro môžu do reprezentácie dostať.

Z tohto dôvodu predpokladám, že ambície Prešovčanov sú po zdolaní aktuálneho majstra len tie najvyššie...

Presne tak, máme len tie najvyššie ambície. Ak sa Prešovu podarí vybrať hráčov s najlepšou formou, tak by z toho pokojne mohol byť titul.

Aké sú tvoje osobné ambície v malom futbale? 

Malý futbal zatiaľ skôr beriem ako spestrenie v mojej kariére, ale veľmi mi to sedí a určite po skončení aktívnej kariéry sa tomu budem chcieť sa venovať na 100%.


Chcel by si si obliecť aj reprezentačný dres?

Keď zavesím kopačky na klinec, ako sa hovorí, určite by som sa chcel dostať do reprezentácie. Reprezentovať a už je jedno v akom športe je obrovská česť, zažil som to vo futbale a určite by som to rád opäť okúsil aj v malom futbale.

Ako hodnotíš situáciu a úroveň malého futbalu na SK?

Myslím si, že na Slovensku ešte malý futbal nie je taký populárny. Ešte tu neexistujú profesionálne kluby. V každom prípade vidím, že sa to posúva vpred a verím, že raz malý futbal na Slovensku dosiahne takú úroveň, akú si zaslúži, pretože hráčska kvalita tu určite je.

Veríme tomu a spoločne na tom pracujeme. Ďakujeme ti veľmi pekne za tvoj čas a za rozhovor. Tebe aj tvojej rodine prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia a úspechov na trávniku i mimo neho.

Ďakujem aj ja vám, prajem všetkým požehnané sviatky.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov