|
Stanislav Chudík

Šesťbodový víkend pre Prešov, Trnavu a Nitru

SLO

Počas víkendu sa odohrali zápasy 3. a 4. kola Niké Superligy vo všetkých troch skupinách súťaže. V každej zo skupín si už jeden z tímov zabezpečil postup do play-off. Víkend v Púchove, kde sa zápasy odohrali, priniesol viaceré zaujímavé zápasy.

Prešov stále bez straty 

V skupine Východ suverénne dominujú hráči Prešova, ktorí zvládli víťazne aj svoje víkendové zápasy. V rámci 3. kola sa stretli s Humenným. Zaujímavosťou je, že sa v tíme Prešova objavil Lukáš Janič, ktorý ešte minulú sezónu hral za strieborný Martin. Prešov hral s Humenným zaujímavý zápas. Tak ako to už býva v zápasoch Prešova zvykom, loptu súperovi dávali len veľmi málo. Dominancia na lopte a snaha prelomiť obranu, slávila úspech už v piatej minúte, keď otvoril gólový účet novic v drese Prešova Janič. Prvý polčas však viac gólov nepriniesol. V druhom polčase následne navyšoval na 2:0 Mikluš. Potom však Humenčania dokázali zdramatizovať, ked v priebehu dvoch minút vyrovnali. Vyrovnaný stav však vydržal len minútu. O výsledku zápasu rozhodol gól Kuhajdíka, ktorý sa postaral o víťazný gól. Prešov tak porazil Humenné 3:2.


V druhom zápase tretieho kola sa stretli v košickom derby Košice s Galaktikom. V zápase košických tímov potvrdili Košice rolu favorita, keď dokázali zvíťaziť pohodlne 6:2. Následne sa Humenné stretlo s Košicami. V jedenásťgólovom zápase sa diváci určite nenudili. Košice dlho potvrdzovali rolu favorita zápasu, keď v 29. minúte viedli už 5:2. Humenné sa však nevzdalo a predviedlo skvelý obrat. O ten sa postarali dvoma gólmi Porvazník a Radoslav Elizeuš. Humenné tak dokázalo poraziť Košice 6:5.

V poslednom zápase v rámci 4. kola skupiny Východ nastúpil Prešov proti Galaktiku Košice. Stretnutie malo jednoznačný priebeh, v ktorom jasne dominovali Prešovčania. Tí sa s Galaktikom vôbec nemaznali a nasúkali mu tucet gólov. Po jednoznačnej výhre 12:0 tak naďalej kráčajú súťažou bez straty bodu. 


Prešov je v skupine Východ suverénne na prvom mieste s plným počtom dvanástich bodov. Na druhom mieste sú len vďaka lepšiemu skóre Košice, ktoré majú 6 bodov rovnako ako aj tretie Humenné. Na poslednom mieste je zatiaľ bez bodu Galaktik. 

Trnava natiahla sériu bez prehry už na rok

V skupine Západ sa v prvom zápase tretieho kola stretol Trenčín s Piešťanmi. Trenčania sa stále snažia o to, aby si zabezpečili postup do play-off. V tomto zápase boli favoriti, čo aj od úvodu potvrdzovali na ihrisku. V prvom polčase herne dominovali a Piešťany  sa dostávali do akcii veľmi sporadicky. Keď sa už aj nejaká šanca naskytla, obrana na čele s navrátilcom v bráne Kopčanom, dokázala situácie vyriešiť. Trenčania boli naopak v útočnej fáze efektívny a presadili sa štyrikrát. Druhé dejstvo prinieslo podobný obraz hry. Trenčín pridal ďalšie tri góly a až za stavu 7:0 sa dokázali presadiť aj piešťanskí hráči. V 38. a 43. minúte zápasu korigoval výsledok na 2:7 z pohľadu Piešťan Michalička. Trenčín tak dokázal dokráčať k pohodlnému víťazstvu.


Následne sa odohralo derby skupiny Západ medzi Bratislavou a Trnavou. Bratislava prišla s pozmeneným kádrom. Zápas sa začal pomerne opatrne. Ani jeden z tímov nechcel spraviť chybu. Prvý gólový moment prišiel v 13. minúte, keď si Trnavčan Bombicz dobre prebral loptu a presne vypálil a jeho strela skončila za brankárom Bratislavy. Hra mala pomerne vyrovnaný priebeh. Na oboch stranách viac dominovali defenzívy. Trnavským hráčom sa bratislavskú defenzívu podarilo ešte raz v prvom polčase prekonať, keď presne pálil Juhás, ktorý navýšil na polčasových 2:0. Druhý polčas Bratislava Trnavu viac zatlačila. Ich obrana na čele s brankárom Orichelom dobre fungovala. V 35. minúte sa naopak Trnavčania dokázali znovu presadiť, keď sa po druhýkrát v stretnutí zapísal do streleckej listiny Bombicz. Keď to už vypadalo, že Trnava v derby udrží čistý štít, prišla posledná minúta zápasu a počas celého veľmi aktívny Gagič, znížil na konečných 1:3 z pohľadu Bratislavy.


Následne sa odohralo krajské derby medzi Piešťanmi a Trnavou. Prvý gól padol už v 6. minúte, keď poslal Krcho do vedenia Trnavu. Potom však začala Trnava pomerne hazardovať a Piešťany sa dostali do viacerých dobrých šancí. Trnavu však viackrát podržal brankár Orichel. Prvý polčas skončil výsledkom 1:0. V druhom dejstve však Trnava znovu zapla na vyššie obrátky, čoho výsledkom bolo až sedem gólov v sieti piešťanského brankára. Hattrcik strelil Loskot, o dva góly sa postaral Antol a po jednom góle pridali Bombicz a Erik Takáč. Trnava tak porazila Piešťany  jednoznačne 8:0.    

V poslednom zápase skupiny Západ v rámci 4. kola sa stretli Bratislava a Trenčín. Stretnutie tabuľkových susedov bolo veľmi vyrovnané. Tímy zodpovedne bránili, keďže išlo skutočne o veľa. Hra sa prelievala zo strany na stranu, obrany na oboch stranách však hrali veľmi zodpovedne. Prvý gól padol až v 36. minúte, keď sa pred brankárom ocitol Haladej, ktorý nezaváhal a poslal bratislavský výber do vedenia. O ďalších päť minút sme sa dočkali aj druhého gólu, keď presilovku o jedného hráča dokázali bratislavskí hráči potrestať. Po druhýkrát v zápase sa z gólu tešil Haladej. V závere zápasu sa Trenčín ešte pokúsil na Bratislavu zatlačiť. Ich obrana však všetkým útokom odolala. Bratislavčania tak dokázali dokráčať k dôležitému víťazstvu 2:0.


V skupine Západ dominuje Trnava, ktorá má plný počet 12 bodov. Trnavský výber je v Niké Superlige už rok bez straty bodu. Na druhé miesto sa dostala Bratislava, ktorá má 7 bodov. Tretí je Trenčín so štyrmi bodmi. Piešťany na prvý bod v Niké Superlige čakajú. 

Nitra do čela skupiny Stred

Nitra sa v prvom zápase tretieho kola stretla s Banskou Bystricou. V prvom polčase sme sledovali vyrovnaný priebeh zápasu. Nitra išla už v 4. minúte zásluhou Pauknera do vedenia. Už o dve minúty však Bystrica presnou strelou Cehuľa vyrovnala. Nitra v prvom polčase hrala pomerne zakríknuto a Bystričania neraz na súpera zatlačili. V druhom dejstve sa však Nitra herne pozdvihla, zlepšila hlavne pohyb a to začalo sláviť úspech. Hráči spod Zobora druhý polčas ovládli, keď bystrického brankára prekonali štyrikrát. Postupne sa presadili Porobuský, Torok, Paukner a Kružlík. Nitrania tak získali tri body za víťazstvo 5:1.


Zvolen sa v treťom kole stretol s Martinom. V roli favorita išli do zápasy vicemajstri z Martina. Prvý polčas bol však herne vyrovnaný. Zvolen aj Martin často ľahko strácali lopty a a svoje šance nevedeli pretaviť do úspešného konca. V druhom dejstve sa už Martin viac dokázal presadzovať a dominovať na ihrisku, z čoho pramenili aj góly. Presadiť sa dokázali trikrát. Martinský brankár Erik Feriančík svoj tím pri šanciach Zvolena podržal a dokázal si udržať čisté konto. Martin si tak pripísal do tabuľky tri body po víťazstve 3:0.

Bystričania sa vo štvrtom kole postavili proti Martinu. Bol to zápas dvoch rôznych polčasov. V tom prvom hrali lepšie Martinčania, ktorí mali loptu viac na svojich kopačkách z čoho pramenili šance. Martinčania sa dokázali v prvom dejstve dvakrát gólovo presadiť. Gólový účet stretnutia otvoril Thomka a o dve minúty sa presadil aj martinský brankár Feriančík. Po prvom dejstve tak viedli Martinčania 2:0. V druhom dejstve sa začali postupne osmeľovať aj Banskobystričania, čo viedlo aj ku gólom. Najskôr znížil Sanitra a o ďalšie dve minúty už bolo vyrovnané, keď sa do streleckej listiny zapísal Čief. V poslednej desaťminútovke zápasu sa následne začali viac tlačiť pred bránu súpera Martinčania. Z tlaku však gól vyťažiť nedokázali a po záverečnom hvizde rozhodcu si tak tímy body podelili. Bystričania si tak pripísali do tabuľky prvý bod v sezóne.


V skupine Stred sa vďaka dvom víťazstvám dostali do čele hráči Nitry. Martin je druhý, keď stráca na lídra dva body. Tretie miesto patrí trojbodovému Zvolenu. Na dne tabuľky je s jedným bodom Banská Bystrica.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov