|
Stanislav Chudík

Rozhovory s manažérmi pred vrcholom sezóny SZMF Superligy U23

SLO

SZMF Superliga U23 spozná nového majstra. Čakajú nás semifinálové zápasy a následne zápasy o medaily. Čo nám povedali manažéri výberov pred najdôležitejším zápasmi sezóny?

Manažér Humenného Peter Barnišin: Ideme si schuti zhrať malý futbal. Očakávam, že Bratislava bude silná na lopte. Ideme do zápasu v roli outsidera. My môžeme len prekvapiť. Necítime žiadny tlak ani nervozitu. Berieme, čo príde. Chceme však určite zabojovať o čo najlepší výsledok, aby sme neodchádzali so zemiakovými medailami. 

Manažér Prešova Ondrej Kačmár ml.: V semifinále očakávame náročný zápas, je to play-off kde sa nedá predpovedať favorit. Verím však, že naši hráči majú z našej ligy odohraných viacero kvalitných a náročných duelov a tento zápas zvládnu. V tejto súťaži je vždy ťažké niečo očakávať a predpovedať keďže každý súper príde vždy v inom zložení ako naposledy. Každopádne Zvolen vyhral svoju skupinu a nechal obhajcov trofeje Nitru za sebou čo hovorí o ich kvalite. Minulú sezónu sme sa proti sebe v kategórii U23 stretli dvakrát a vždy z toho bol náročný duel a niečo podobné očakávam aj tentokrát. Tak ako vždy proti každému budeme sa snažiť hrať našu hru a neprispôsobovať sa súperovi. Dôležitá však bude najmä efektivita a práca celého tímu. Myslím si, že hráči tlak necítia. Na náročné zápasy sú zvyknutí z domácej Niké TOP ligy a veľkého futbalu. Ukázal to aj odvetný zápas proti Humennému, ktorý rozhodoval o postupe - od začiatku sme šli za svojim cieľom vyhrať a v tíme som necítil žiadnu nervozitu, alebo pochybnosti.

Manažér Zvolena Ján Račko: V semifinále nás čaká najnáročnejší možný súper. Ak chceme s Prešovom hrať vyrovnaný zápas, musíme zodpovedne brániť a pristupovať k hráčom. Ak si vypracujeme nejaké šance, musíme byť efektívni. Pre nás je to vrchol sezóny a očakávam, že budeme hrať na hrane svojich možností. Verím, že to prinesie úspech. Na záver by som rád povedal, že toto bude môj posledný zápas v pozícii manažéra Zvolena. Chcem sa poďakovať hráčom a realizačnému tímu Zvolena za prístup, ktorý sme hlavne v poslednej sezóne zlepšili. Projektu Superligy prajem ešte veľa úspešných sezón.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov