|
Stanislav Chudík

Zvolen druhým semifinalistom

SLO

V nedeľu sa v púchovskej STC aréne rozhodlo o mene postupujúceho do semifinále SZMF Superligy U23. Pred dnešnými odvetami boli v najlepšej pozícii Zvolenčania, ktorých s bodovým odstupom prenasledovala Nitra.

   Favoriti na úvod víťazne

Nitra sa na úvod nedeľného programu v rámci štvrtého kola stretla s Martinom. Hráči spod Zobora vstúpili výborne do zápasu, keď v 8. minúte otvoril gólový účet zápasu Hambálek. Nitra bola v prvom polčase aktívnejšia a hrozila veľmi často. Z tlaku pramenil aj druhý gól, ktorý minútu pred polčasovou prestávkou zaznamenal Hambálek. V úvode druhého dejstva síce Martin znížil, ale Nitra bola stále v zápase aktívnejšia. Tri minúty po inkasovanom góle prinavrátil Nitre dvojgólové vedenie Halúzka. V ďalších minútach sa strelci odmlčali a Nitra držala dvojgólové vedenie. Martinu sa v poslednej minúte ešte podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu, ale Nitra už výhru zo svojich rúk nepustila. 


Zvolenčania sa stretli vo štvrtom kole s Banskou Bystricou. Zvolen hral od úvodných minút veľmi dobre. Už v druhej minúte sa ujali vedenia, keď gól zaznamenal aktívny Eperješi. Banská Bystrica sa snažila brániť a vyrážať do protiútokov. Ďalší gól padol v 15. minúte a presadili sa znovu Zvolenčania. Na 2:0 zvyšoval Janeček. Týmto výsledkom skončil aj prvý polčas. Zvolen výborne vstúpil aj do druhého dejstva. Eperješi svojim druhým gólom v zápase navyšoval už na 3:0. Zvolenčania pokračovali v dobrom výkone a v 33. minúte bolo už 4:0, keď sa presadil Zemko. Vo zvyšných minútach sa zápas dohrával a Zvolen pohodlne dokráčal k výhre 4:0. 

Dôležitý zápas v prospech Nitry

V piatom kole sa stretli Nitra a Zvolen. Hráči spod Zobora dokázali lepšie vstúpiť do zápasu. Odmenou za aktivitu a zodpovednú obranu im bol úvodný gól zápasu v desiatej minúte. Skóre otvoril Pagačovič. Zvolen sa snažil niečo v útoku vymyslieť, ale obrana Nitry fungovala bezchybne. V prvom polčase viac gólov už nepadlo. Druhé dejstvo sa vyvíjalo v intenciách toho prvého. V druhom dejstve padol ešte jeden gól. Nitra v 37. minúte navýšila svoje vedenia na 2:0 zásluhou Hanakoviča. Nitra hrala aj v druhom dejstve koncentrovane a bez väčších chýb. Dokázali si udržať čisté konto a tak dokráčali k dôležitým trom bodom po víťazstve 2:0. 

Martin sa v piatom kole stretol s Banskou Bystricou. Prvé dejstvo veľa krásy neprinieslo, keď sa ani jeden z tímov nedokázal presadiť a tak sa na polčasovú prestávku išlo za stavu 0:0. V 29. minúte nešťastný moment pre Bystricu, kedy spravili chybu v rozohrávke a malá domov brankárovi skončila v ich sieti. Tri minúty na to sa však Bystričanom podarilo vyrovnať. Bystričania sa v závere snažili tlačiť na súpera, ale Martin ich vytrestal z prečíslení. V posledných dvoch minútach sa Martin trikrát presadil a rozhodol tak o svojom víťazstve 4:1.

Bystrica rozveselila Zvolen a umlčala Nitru

Martin sa v poslednom kole základnej časti stretol so Zvolenom. Všetko podstatné v zápase sa stalo už v prvom polčase. V deviatej minúte duelu otvoril gólový účet Zemko, keď poslal Zvolen do vedenia. O ďalších päť minút bolo už 2:0, keď zvyšoval Janeček. Martinčania mali veľkú smolu, keď viackrát nastrelili konštrukcia brány Zvolena. V poslednej minúte zápasu sa im podarilo znížiť na polčasových 2:1 z pohľadu Zvolena, keď sieť rozvlnil Kliuchikov. Druhý polčas sa Martin snažil ešte zdramatizovať zápas, ale Zvolen hral zodpovedne a nedovolil Martinu sa dostať do výraznejšieho tlaku. Viac gólov zápas nepriniesol a tak Zvolen zaznamenal víťazstvo 2:1. 



Výsledky

4. kolo

Martin vs. Nitra 2:3 (0:2)
Góly:
21. Balek, 40. Homola - 8., 19. Hambálek, 24. Halúzka

Zvolen vs. Banská Bystrica 4:0 (2:0)
Góly:
2., 26. Eperješi, 15. Janeček, 33. Zemko

5. kolo

Nitra vs. Zvolen 2:0 (1:0)
Góly:
10. Pagačovič, 37. Hanakovič

Martin vs. Banská Bystrica 4:1 (0:0)
Góly:
37. Balek, 41. Satina, 41. Kliuchikov - 29. Zeleňanský (vl), 32. Cehuľa

6. kolo

Zvolen vs. Martin 2:1 (2:1)
Góly:
9. Zemko, 14. Janeček - 20. Kliuchikov

Nitra vs. Banská Bystrica 2:5 (2:3)
Góly:
13. Halúzka, 20. Hambálek - 2., 11., 32. Cehuľa, 16. Črep, 33. Schütz



submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov