|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred zápasmi o medaily SZMF Superligy U23

SLO

Už v piatok spoznáme najlepšie tímy Superligy U23 v premiérovej sezóne. V zápase o bronz sa stretnú Bratislava a Zvolen. V boji o titul zabojujú proti sebe Prešov a Nitra.

Vyvrcholenie zápasov SZMF Superligy do 23 rokov sa odohrá v Nitre na ihrisku ČFK už tento piatok. Pred záverečnými zápasmi sme sa zhovárali s manažérmi tímov bojujúcich o cenné kovy.  

Povedali pred zápasom o bronz

Manažér tímu Bratislavy Thomas Issa: Určite chceme vyhrať bronz

Ako vnímate fakt, že v prvej sezóne zabojujete o bronz?

Popravde, mám z toho zmiešané pocity. Na jednej strane je to veľký úspech, dostať sa do najlepšej štvorky na Slovensku, ale od prvého zápasu sme mali jasný cieľ, túto súťaž vyhrať. Žiaľ, nenadviazali sme na stabilné výkony z Púchova, spravili sme pár chýb a ideme hrať o bronz, ktorý samozrejme chceme získať.

Aká vládne v tíme nálada pred vrcholom sezóny?
Nálada v tíme je dobrá. Chalani sa už tešia na zápas, že si znova spolu zahrajú. Prezidentka tímu Barborka už má vyžehlené a zbalené dresy. Nervozita nieje cítiť z nikoho. Ideme si to užiť a pokúsiť sa vyhrať.


Ako sa pripravujete na zápas o bronz?
Naša príprava vyzerá tak, že zatiaľ sa dohadujeme, kto zoberie auto. Keď sa nám podarí vyriešiť tento problém, tak možno prídu aj nejaké taktické pokyny.

Aký je zdravotný stav kádra?
Na to, že je záver sezóny, tak sme celkom fit. Menšie zranenie mám aktuálne iba ja.

Čo bude v zápase podľa vás rozhodovať a čo by mohlo platiť na súpera?
Súper je pre nás absolútnou neznámou. Niečo som videl na videu, niečo som počul od iných, ale nechcem sa na nič spoliehať, a sústrediť sa iba na náš výkon. Osobne si myslím, že keď zopakujeme výkony z Púchova, tak by sme nemali prehrať.

Manažér tímu Zvolen Ján Račko: Proti Bratislave môžeme len prekvapiť

Ako vnímate fakt, že v prvej sezóne súťaže bojujete o bronz?
Zápas o 3.miesto s Bratislavou je pre výber Limfu Zvolen U23 zatiaľ najväčším úspechom, ktorí sme dosiahli v Superlige.

Aké sú vaše očakávania od duelu?
Bratislava je favorit, my môžeme len prekvapiť. 

Aký je zdravotný stav kádra?
Zranenia, práca a dovolenky nám výrazne zredukovali káder. Oproti ostatným výberom máme najužší káder, preto dostanú šancu aj hráči, ktorí dosiaľ nehrali v SZMF Superlige U23 a bude len na nich, ako sa zhostia šance bojovať o medaily.

Povedali pred finále

Manažér Prešova Ondrej Kačmár ml.: Zlato by bola odmena za celú vydretú sezónu

Vládne doposiaľ spokojnosť s priebehom sezóny?
Prvé kolo prinieslo dve remízy, ale stále sme boli v hre o prvé miesto. V odvetných zápasoch sme však už jednoznačne potvrdili naše ciele a zaslúžene ovládli skupinu. S priebehom sme teda spokojní, ale cieľ je jednoznačný - získať zlato ,až vtedy budeme môcť hodnotiť sezónu.

V prvom ročníku máte možnosť hneď získať zlato, o motiváciu je teda zrejme postarané?
Je to niečo s čím sme do tejto sezóny šli, avizoval som to už pred prvým kolom v Púchove, že našim cieľom je byť majster - takto pristupujeme ku každej súťaži pretože na to máme jednoznačne kvalitu. 

Ako sa pripravujete na finále?
Väčšine hráčov sa už začínajú prípravy vo veľkom futbale ,takže o tréningy majú postarané, okrem toho sa všetci dobre poznajú z Niké TOP ligy. Naša zostava sa oproti minulému kolu až na nútenú zmenu Patrika Palšu, ktorý je mimo Slovenska viac-menej nemení, takže chlapci sú zohraní a najmä sú to hráči, ktorí si to za celú sezónu zaslúžia.

Aká je nálada v tíme?
Je to finálový zápas, takže o motiváciu medzi hráčmi je jednoznačne postarané. Zlato by bola odmena za celú vydretú sezónu ,a za to ,čo všetko obetovali malému futbalu.

Čo očakávate od zápasu?
Nitra má kvalitný výber, majú tam hráčov ,ktorí sa podieľali na ich majstrovskej sezóne v Niké Suprlige z minulého ročníka. Pozor si bude treba dávať najmä na ich strelca Adriána Grebáča, ktorý je v skvelej forme, naši hráči Radoslav Elizeuš a Tomáš Džubinský ho však poznajú veľmi dobre z Kyjeva, takže určite poznajú jeho silné, ale aj slabé stránky. V zápase bude dôležitá najmä efektivita. Bude to náročný zápas ,ale našim hráčom verím, že duel zvládnu a získame tým pádom prvý titul.

Aký je zdravotný stav tímu?
Máme drobné zranenia, ale nie je to nič, čo by malo ovplyvniť záverečnú nomináciu.

Manažér výberu Nitry Matúš Šturdík: Zišla sa skvelá partia, ktorá chce úspech

Vládne doposiaľ spokojnosť s priebehom sezóny?

U nás zatiaľ áno, nakoľko sme v Púchove  skončili poslední v skupine a v Bratislave sme to otočili až na finále.

V prvom ročníku máte možnosť hneď získať zlato, o motiváciu je teda zrejme postarané?
Pre našich chalanov je to veľká motivácia, lebo sa zišla skvelá partia, ktorá môže dosiahnuť veľký úspech v domácom prostredí.

Ako sa pripravujete na finále?
Nič výnimočné, chalani sa poznajú či už z veľkého futbalu alebo malého futbalu, takže vedia čo od koho čakať, takže sa stretneme v piatok a ideme na to.

Aká je nálada v tíme?
Výborná, mužstvo je správne nastavené na finále.

Čo očakávate od zápasu?
Nakoľko som si pozeral reporty zápasov Prešovu, nečaká nás nič ľahkého, nakoľko Prešov ma veľkú kvalitu a určite chcú tak zlato ako aj my. Ja pevne verím, že bude dobrý zápas, chalani si zahrajú a nech vyhrá lepší. 

Aký je zdravotný stav tímu?
Zdravotný stav je v tejto chvíli 100%, nikto nehlási zdravotné problémy. Chalani sa tešia na zápas, síce nám vypadli dvaja hráči, ktorí išli do zahraničia, ale nakoľko máme širokú základnú hráčov do U-23, nebol problém povolať ďalších .


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov