|
Stanislav Chudík

Kto ovládne premiérový ročník Superligy U23?

SLO

Už v piatok večer vyvrcholí premiérový ročník Niké Superligy do 23 rokov. Vo finále sa stretnú Nitra a Prešov. O bronz zabojuje Bratislava proti Zvolenu.

Superliga U23 spozná už tento piatok svojich prvých medailistov. Superliga U23 bola rozdelená na skupinu západ a východ. V nej odohrali tímy spolu zápasy spôsobom každý s každým na odvety. Víťazi skupín sa stretávajú vo finále. Tímy na druhom mieste tabuľky po základnej časti zabojujú o bronz. Zápasy sa odohrajú v Nitre na ihrisku s umelou trávou v areáli ČFK. 

Naplní Bratislava svoje medailové ciele?

Bratislave ušla prvá priečka v tabuľke skupiny západ len o bod. Tím Bratislavy sa v základnej časti prezentoval najmä kvalitnou defenzívou. Skvelou vizitkou je, že až v piatich zápasoch základnej časti si dokázali udržať čisté konto. Taktiež to boli všetko víťazné zápasy, otázne je, či sa im to podarí aj v zápase o bronz. Bratislava v základnej časti dvakrát zdolala Piešťany, dvakrát si tiež poradila s Trenčínom. S Trnavou raz vyhrali a raz prehrali a jediným súperom na ktorého nenašli recept je finalista z Nitry. Ostáva posledný otáznik. Dokáže získať bronz v zápase proti Zvolenu? 


Splní si Zvolen sen o medaile?

Zvolenčania skončili na východe druhí za suverénnym Prešovom. Mladí Zvolenčania zaujali hneď od úvodu bojovnosťou a túžbou dokázať, že aj Zvolen vie hrať kvalitný malý futbal. V úvodnej polovici základnej časti sa im darilo výborne, keď nenašli premožiteľa. Zápasy to boli síce tesné, ale Zvolen svojim odhodlaním vždy dokázal zápas nakloniť na svoju stranu. Okrem remízového zápasu s Prešovom všetko vyhrali. Do odvetných zápasov išli s jasným cieľom, prebojovať sa do zápasov o cenné kovy. V hre bolo aj finále, ale Zvolenčania vyhrali len jeden zápas a tak sa im ušiel iba zápas o bronz. Tam ich čaká spomínaná Bratislava. Výkop zápasu o bronz je na programe v piatok o 19:00.  


Napodobnia mladí Nitrania úspech seniorov spred roka?

Pre Nitru možno bude platiť, zlý začiatok, dobrý koniec. Nitre absolútne nevyšiel vstup do Superligy, keď prehrali s Trnavou 5:0. Potom síce prišlo víťazstvo nad silnou Bratislavou, ale následne prehrali s Trenčínom a remizovali s Piešťanmi. V odvetnej časti to však už bola úplne iná Nitra. V odvetách to bola zo strany Nitry absolútna dominancia. Najskôr si to odskákala Trnava, ktorej sa Nitra odplatila za úvodnú prehru, keď  dokázali zvíťaziť v odvete 7:1. Trenčín, Piešťany a Bratislava sa proti ním nedokázali ani raz gólovo presadiť a Nitra v koncovke problém nemala. V odvetnej časti získala plný počet bodov, predbehla Bratislavu a tak ju teraz čaká finále, kde bude ich súperom Prešov. 


Dočká sa Prešov prvého zlata v malom futbale?

Seniorský tím Prešova bol vo finále trikrát a ani raz neuspel. Mladí Prešovčania veria, že takú smolu mať nebudú. Prešov zatiaľ neokúsil chuť prehry. V základnej časti stratili body len dvakrát, aj to len za remízy, keď si body podelili raz so Zvolenom a raz s Banskou Bystricou. Do finále postúpili s impozantným skóre 30:8. Ich výkony najmä v odvetných zápasoch mali vysokú kvalitu, keď hlavne smerom dopredu, sa bola radosť pozerať na mnohé akcie. Uvidíme, ako sa Prešovčanom bude dariť vo finále. Finále má výkop v piatok o 20:15. 


Zápasy LIVE

Vyvrcholenie bojov Superligy U23 si budete môcť pozrieť opäť aj LIVE či už na facebookovom profile Slovenského zväzu malého futbalu alebo na YouTube SZMF malý futbal.

24.6. 19:00 Bratislava - Zvolen

24.6. 20:15 Prešov - Nitra


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov