|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred finále Niké Superligy Trnava - Martin

SLO

Trnava sa v štvorročnej histórii súťaže prebojovala po prvýkrát do zápasu o titul. Martin ako nováčik súťaže zažíva sezónu snov. Pred finálovým duelom sme sa zhovárali s oboma manažérmi tímov.

Vráťme sa k semifinále. Dokázali ste vyradiť v domácom prostredí Trenčín. Čo bolo v zápase najdôležitejšie?
Za dôležitý moment považujem naše včasné vyrovnanie na gól Trenčína z prvého polčasu. Rozhodne nám to dodalo kľud na kopačkách. Ďalej by som vyzdvihol kompaktnosť v obrane na čele s Erikom a v neposlednom rade aj martinských fanúšikov, ktorí boli našou hnacou silou.

V semifinále ste dokázali opäť postúpiť na penalty. Myslíte si, že ste už na ne špecialisti?
Penalty sú a vždy aj budú lotéria a tobôž pri malom futbale. Tak ako som to aj po zápase spomínal, treba sa hlavne v hlave na to správne nastaviť a po tom sa možno aj to šťastíčko prikloní na vašu stranu.


Vo finále vás čaká Trnava. Čo očakávate od duelu?
V Trnave to bude sviatok malého futbalu a domáci výber sa bude chcieť predviesť v tom najlepšom svetle. Verím, že si diváci prídu na svoje a užijú si krásne futbalové momenty.

V čom podľa vás spočívajú najväčšie zbrane Trnavy?
Trnavu som od začiatku sezóny pasoval do role favorita súťaže. Úprimne ani neviem čo skôr vybrať... Či je to ich skvelá obrana (menej ako gól na zápas) alebo neuveriteľná ofenzívna sila na čele s ich kapitánom Bombiczom. Celkovo je však ich zohratosť, ktorá robí tento výber tak kvalitným a obávaným súperom.

Ako ste na tom, čo sa týka zdravotného stavu kádra?
Čo sa týka semifinálovej zostavy, tak z nej nehlásime žiadne vážnejšie zranenia, ktoré by nám znemožňovali účasť na štvrtkovom zápase. Dlhodobo zranení sú piliere našej obrany Dano Cvik a Kiko Chovanec, ktorí však s nami vycestujú do Trnavy a budú súčasťou nášho tímu.


Čo bude dôležité vo finále, aby ste ho zvládli úspešne?
Dodržiavať všetky pokyny, ktoré si medzi sebou povieme a na ihrisku ich aj plniť. Byť počas celého zápasu maximálne koncentrovaný, hrať tímovo a bojovať jeden za druhého. A potom verím, že sa dostaví aj výsledok.

Manažér Trnavy Stanislav Chudík: Chceme vyhrať, ale rešpektujeme aj silu súpera

Vráťme sa ešte k semifinále. Rýchlo ste viedli 3:0, potom však Košice znížili. Mali ste obavy o výsledok?
Do zápasu s Košicami sme dobre vstúpili. Pri vedení o tri góly došlo k akémusi si mysleniu si, že sa nám už nič nemôže stať. Dostali sme lacné góly. Našťastie prišla polčasová prestávka, v ktorej sme sa ukľudnili a v druhom polčase sme to ustáli.

Vo finále vás čaká Martin. Čo očakávate od zápasu?
Bude to finále, čiže určite náročný zápas. Martin sa prebojoval do finále, keď dokázal vyradiť a eliminovať dvoch silných súperov. Bude to ťažký a férový boj.


V čom spočívajú najsilnejšie zbrane Martina?
Martin má skvelú defenzívu na čele s ich brankárom. Myslím, že Martin sa bude spoliehať na defenzívu a čakať na nás v hlbšom bloku. My budeme musieť byť celý zápas koncentrovaní. Máme silu vpredu a verím, že to dokážeme. Pri tom však nebudeme môcť zabudnúť ani na zadné vrátka.

Ako ste na tom, čo sa týka zdravotného stavu?
Nik z hráčov neavizoval problémy. Takže verím, že to tak aj ostane a pôjdeme v plnej sile.


Čo bude dôležité vo finále, aby ste ho zvládli úspešne?
Hrať koncentrovane a zodpovedne. Chceme vyhrať. Je to náš cieľ od začiatku. Posledný krok býva najťažší, ale ja chalanom verím a dúfam, že s našimi fanúšikmi to zvládneme. Je to splnenia sna, hrať finále doma.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov