|
Stanislav Chudík

Zvolen v čele skupiny Stred

SLO

V nedeľu odštartoval nový ročník SZMF Superligy U23 v skupine Stred. V skupine hrajú tímy Nitry, Zvolena, Martina a Banskej Bystrice. Počas úvodného hracieho dňa sa odohrali hneď tri kolá zápasov.

Úspešný vstup do súťaže pre obhajcu

Zvolenčania sa v prvom kole stretli najskôr s Banskou Bystricou. Bolo to od úvodu bojovné stretnutie, kde sa v prvom polčase hralo veľmi pozorne a zodpovedne v obranách. Prvý gól padol až v závere polčasu. Bystrica viedla 1:0. V úvode druhého dejstva sa Zvolenu podarilo vyrovnať, potom však Bystričania sériou troch gólov rozhodli zápas, ktorý tak vyhrali 4:1. V druhom zápase prvého kola sa proti sebe postavili Nitra a Martin. Nitra je úradujúci šampión, ktorý aj do tejto sezóny vstupuje s najvyššími cieľmi. Hráči spod Zobora svoje ambície preniesli aj do výkonu, keď dokázali Martinčanov poraziť pohodlne 3:0. 

Výsledky 1. kola:

Banská Bystrica vs. Zvolen 4:1 (1:0)
Góly:
16. Telúch, 24. Črep, 31. Prokaj, 40. Adamov - 22. Melicherčík

Nitra vs. Martin 3:0 (1:0)
Góly:
15. Penzeš, 23. Pagačovič, 36. Pánsky


Zvolen so skalpom majstra

V druhom kole sa stretla majstrovská Nitra so Zvolenom. Ten v minulej sezóne skončil na štvrtom mieste. V prvom polčase sme videli pomerne vyrovnaný zápas. Padol v ňom aj jeden gól, z ktorého sa tešili Nitrania. V druhom dejstve sa však Zvolen viac osmelil  a dokázal na Nitru zatlačiť, z čoho plynuli aj góly. Najskôr v 26. minúte vyrovnal na 1:1 Eperješi a dve minúty pred koncom riadnej hracej doby otočil priebeh zápasu na stranu Zvolena Melicherčík. V závere zápasu sa Nitra pokúsila vyrovnať, obrana Zvolena na čele s brankárom však odolala a tak sa Zvolenčania tešili z cenného skalpu a zisku troch bodov. V rámci druhého kola sa ešte proti sebe postavili Banská Bystrica a Martin. Prvé dejstvo lepšie zvládli Bystričania, keď viedli 2:0. V druhom polčase najskôr Martin znížil na 1:2, potom však Bystričania od 24. minúty viedli opäť o dva góly. Martin to však nezlomilo. V poslednej päťminútovke zápasu sa dokázali zmobilizovať, čoho výsledkom boli dva góly. Najskôr v 35. minúte znížil na 2:3 Taraba a z poslednej akcie dokázal vyrovnať na konečných 3:3 Homola. 

Výsledky 2. kola:

Zvolen vs. Nitra 2:1 (0:1)
Góly:
26. Eperješi, 38. Melicherčík - 14. Šoky

Banská Bystrica vs. Martin 3:3 (2:0)
Góly:
3. Cehuľa, 7. Črep, 24. Kroppa - 23. Sopóci, 35. Taraba, 40. Homola


Nitra prišla o tri body v posledných sekundách

V treťom kole sa proti sebe postavili Martin a Zvolen. Zvolenčania boli v zápase aktívnejší, z čoho pramenili aj góly. V prvom dejstve sa dvakrát v priebehu dvoch minút presadil Eperješi a Zvolen tak viedol cez polčas 2:0. V druhom polčase Martin však dokázal znížiť v 24. minúte zásluhou Ruttkaya. Martin sa v závere snažil aj o vyrovnanie, obrana Zvolena však dobre fungovala. V poslednej minúte Zvolenčania využili rýchly brejk, keď hattrick zavŕšil Eperješi, ktorý tak potvrdil víťazstvo Zvolena nad Martinom v pomere 3:1. V poslednom zápase nedeľného programu sa v rámci tretieho kola SZMF Superligy U23 skupiny stred stretli Banskobystričania s Nitrou. Prvé dejstvo prinieslo tri presné zásahy. Vedenia sa v 8. minúte ujala Bystrica zásluhou presného zásahu Telúcha. V 13. minúte však Nitra vyrovnala, keď loptu do siete poslal Hanakovič. Bystričania však o dve minúty opäť viedli. Tentokrát sa presadil Cehuľa. Po prvom polčase viedli Bystričania nad Nitrou 2:1. V druhom polčase bola Nitra viac aktívna a boli vidno, že chcú zvrátiť nepriaznivý stav. V 23. minúte sa hráčom spod Zobora podarilo vyrovnať, keď gól zaznamenal Pajer. Nitra pokračovala v zlepšenom výkone, z čoho vyplynul aj ďalší gól. Ten padol v 35. minúte, keď poslal Nitru do vedenia 3:2. Penzeš. V závere zápasu Bystrica v snahe aspoň vyrovnať zatlačila na Nitru a slávilo to úspech. Z poslednej akcie zápasu padol gól. Strelu Bystrice si nešťastne za vlastného brankára tečoval Uher a bolo vyrovnané na 3:3. Týmto výsledkom sa zápas aj skončil a tak si Nitra s Bystricou body podelili. 


Výsledky 3. kola:

Martin vs Zvolen 1:3 (0:2)
Góly:
24. Ruttkay - 15., 16. ,40. Eperješi

Banská Bystrica vs. Nitra 3:3 (2:1)
Góly:
8. Telúch, 15. Cehuľa, 39. Uher (vg) - 13. Hanakovič, 23. Pajer, Penzeš


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov