|
Stanislav Chudík

Prešov ovládol derby, Humenné s prvou výhrou

SLO

Druhé kolo Niké Superligy skupiny Východ prinieslo skvelý malý futbal. Diváci mohli vidieť množstvo gólov a dramatické stretnutia. V dvoch stretnutiach padlo spolu až 16 gólov a duely boli dramatické až do samotného záveru.

Humenné má prvé víťazstvo v súťaži

V druhom kole Niké Superligy na seba narazili nováčikovia. Galaktik Košice aj Humenné svoje úvodné súťažné zápasy Niké Superligy prehrali. Teraz ich čakal vzájomný zápas. Stretnutie začalo v svižnom tempe a ani jeden z tímov na nič nevyčkával. Už v druhej minúte sme videli prvý gólový moment, keď sa presadil Takáč. Potom však mierne iniciatívu prebrali domáci Humenčania, čo sa premietlo aj do skóre. V priebehu dvoch minút sa domáci dvakrát presadili a otočili skóre vo svoj prospech. V 16.minúte bolo však opäť vyrovnané, keď sa exportným gólom presadil za Galaktik Gluchman a stav bol 2:2. Týmto výsledkom skončil aj prvý polčas stretnutia. 


V druhom polčase sme si na prvý gólový moment počkali do 33. minúty. Sieť rozvlnili domáci Humenčania, keď sa presadil Jakubov. Z vedenia sa domáci však dlho netešili, lebo už 35. minúte bol stav vyrovnaný na 3:3. O vyrovnanie sa postaral Majoroš. O výsledku stretnutia rozhodla dobrá dvojminútovka Humenčanov. Najskôr v 43. minúte naklonil skóre na stranu domácich Voroňák a o dve minúty sa k nemu pridal aj Porvazník. Humenné v 45. minúte viedlo 5:3. Galaktik Košice ešte dve minúty pred koncom zápasu vykresal iskierku nádeje, keď znížil zásluhou Majoroša, ale vyrovnať sa už Galaktiku nepodarilo. Humenčania ubránili jednogólové vedenie a po konci zápasu sa radovali z historicky prvého víťazstva v Niké Superlige. 


Povedali po zápase

Hráč Galaktiku Košice Ladislav Majoroš: Sklamanie je veľké. Zápas bol nervózny z jednej aj druhej strany. Súper dal päť gólov a nám to bohužiaľ nevyšlo. Nervozita zohrala svoje. Niektorí hráči nerobili to, čo mali. Dostali sme dva rýchle góly a tým sme zápas stratili. 

Hráč Humenného Vladimír Voroňák: Máme prvé víťazstvo, je to fantastický pocit. Rodilo sa to ťažko. Súper bol kvalitný, ale sme radi za to, že sme doma vyhrali. Sme radi aj za divákov, že nás chodia podporovať v takom počte. Fanúšikovia sú náš ďalší hráč a keď nám fandia, o to lepšie sa nám hrá. 

Humenné vs. Galaktik Košice 5:4 (2:2)
Góly:
9. Vaško, 10. Černák, 33. Jakubov, 43. Voroňák, 45. Porvazník -  2. Takáč, 16. Gluchman, 35., 48. Majoroš

Prešov vstal z popola a otočil derby

V druhom kolo sa stretli v derby zápase Košice s Prešovom. Košičania dobre vstúpili do zápasu. Michal Gere zachytil loptu, pekne ju vyviezol, prihral do strany bratovi Pavlovi, ten mu ju vrátil pred bránu a Michal Gere otvoril gólový účet zápasu. V 5. minúte bolo už 2:0 pre Košice, keď veľkú chybu v zadných radách Prešova využil opäť Michal Gere. Prešovčania boli viac na lopte a Košice vyčkávali, ale obrana im dobre fungovala a držali svoj dvojgólový náskok. Výsledkom 2:0 skončil aj prvý polčas. 


Vstup do druhého polčasu vyšiel opäť na výbornú Košičanom, keď využil vysoké postavenie brankára Pavol Gere a strelou cez celé ihrisko zvýšil na 3:0. Obraz hry sa vôbec nemenil. Prešov viac na lopte, viac na súperovej polovici, no nie a nie dať gól. Prelomiť streleckú smolu a zbaviť čara brankára sa im podarilo až v 33.minúte. Strelou na bližšiu žrď sa presadil Hricov a znížil na 1:3. V 38. minúte však Košice viedli už iba o gól. Prešovu vyšla krásna kombinácia, na ktorej konci bol Beliš a zápas dostával nový náboj. Prešov pokračoval vo svoj hre a tá začínala sláviť úspech. V 45. minúte bolo už vyrovnané. Dobré napádanie Prešova ústilo k ďalšiemu gólu. Lopty sa zmocnil Ličák a dokázal vyrovnať. To však nebolo všetko. Prešov v 49. minúte dokázal dokonať dokonalý obrat. Po rohovom kope sa efektne presadil druhýkrát v zápase Beliš a Prešov už viedol 4:3. Záver zápasu Prešov skúsene ustál a po záverečnom hvizde sa tak radoval z cenného víťazstva a troch bodov do tabuľky, ktoré ich posunuli aj do čela tabuľky skupiny Východ Niké Superligy. 


Povedali po zápase:

Hráč Košíc Michal Gere: Neviem, čo mám povedať. Za stavu 3:0 spraviť takéto školácke chyby, to sa nemôže stať. Ideme však ďalej. Prišli sme o tri body, totálne sme vybuchli. 

Hráč Prešova Rudolf Beliš: Prvý polčas sme totálne vyhoreli. Mali sme slabý pohyb. Hľadali sme sa na ihrisku. Tretí gól Košíc by som nazval šťastným. Bol to ako klinec do rakvy, ale my sme sa tiež šťastným gólom dostali späť do zápasu. Každý hráč dnes bojoval do konca a to víťazstvo sme si myslím zaslúžili. 

Košice vs. Prešov 3:4 (2:0)
Góly:
3., 5. M. Gere, 27. P. Gere - 33. Hricov, 38., 48. Beliš, 45. Ličák


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov