|
Ivan Benninghaus

Po úvodnom hracom dni Superligy U23 na čele Trnava

SLO

Štvrtok 15. októbra sa v Bratislave odohralo celkovo 6 stretnutí v rámci prvých troch kôl SZMF Superligy hráčov do 23 rokov skupiny Západ. Okrem domáceho mužstva sa v hlavnom meste predstavili aj tímy Trnavy, Trenčína a Piešťan a už úvodné zápasy predpovedali vyrovnanosť prvého hracieho dňa a neľútostný boj o každý centimeter ihriska.

Z vedenia v tabuľke sa po úvodných kolách môže radovať Trnava, ktorá ako jediná zatiaľ neokúsila chuť prehry, keď zdolala družstvá Bratislavy Trenčína totožným výsledkom 5:3 a s Piešťanmi remizovala v pomere 1:1. Na druhom mieste iba o bod zaostáva Bratislava, naopak iba s jediným bodíkom, zato s cennou remízou proti vedúcej Trnave, sa na chvoste tabuľky nachádza mužstvo Piešťan.

Za vedúci tím sa zaskveli najmä Daniel Floriš a Lukáš Baláž, ktorí si na svoje strelecké kontá pripísali zhodne po 3 kúsky a zaslúžene sa objavili i v zostave úvodného hracieho dňa. V nej ich na hrote doplnil rovnako trojgólový Adam Chrupka z Briatislavy, z obrancov zas najviac zahviezdili Adrián Ambrož z Trenčína a Erik Zula z Piešťan. Najlepším brankárom úvodnych kôl sa celkom zaslúžene stal Samuel Tollarovič z Trnavy.


Úvodný hrací deň Superligy U23

Úvodný hrací deň Superligy U23 (Foto: Ivan Benninghaus)

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov