|
Juraj Králik

Vyjadrenia manažérov SZMF Superligy U23 pred štartom sezóny

Niké Superliga

Západná divízia prináša na úvod zaujímavú konfrontáciu celkov Bratislavy, Trnavy, Piešťan a Trenčína.

Bronzový medailista prvého vydania národnej ligy do 23 rokov- Bratislava si v prvom kole zmeria sily s výberom Trnavy, ktorej v predchádzajúcej sezóne tesne ušiel postup do play-off. Obaja tímoví manažéri nám predstavili svoje plány ambície v nadchádzajúcej sezóne.

 Thomas Issa, Bratislava: "Do novej sezóny Superligy vstupujeme opäť s veľkými ambíciami. Minulú sezónu sme mali síce podobné ambície a nakoniec z toho bolo ,,iba" 3.miesto, ale dúfam, že práve to nás motivovalo k tomu, aby sme tento rok uspeli. Káder zostal takmer identický z minulej sezóny, vytvorila sa výborná partia, ktorá chce hrať a vyhrávať. Chalani sú nabudení a tešia sa už na štvrtok, kde chceme uchmatnúť 9 bodov a vytvoriť si tak náskok pred odvetami. Sezóna bude určite dlhá a náročná, pribudli nové tímy, nové rozdelenie skupín a semifinálové zápasy. Ostatné mužstvá nám nič nedajú zadarmo a preto nám neostáva nič iné, iba bojovať."

Stanislav Chudík, Trnava: "Superliga U23 je veľmi ťažko odhadnuteľná súťaž z pohľadu toho, aké tímy zložia súperi. Je veľmi ťažko predpovedateľné, kto akých hráčov prinesie. Naše ciele musia byť tie najvyššie, ale všetko sa ukáže na ihrisku. Keď si to dobre sadne, môžeme mať šancu bojovať o medaily. Pre chlapcov je to sen, reprezentovať svoje mesto. Viacerí hovoria, že chcú súťaž vyhrať. Ja sa snažím tlmiť emócie, lebo zápasy sa rozhodujú na ihrisku. Ak by sa nám podaril taký úspech, určite by sme boli veľmi šťastní, ale vedie k tomu dlhá cesta. Aj pri senioroch nám trvalo dlhšiu dobu, kým sme to dokázali."

Druhú dvojičku úvodného kola skupinovej časti v západnej divízii tvoria tímy, ktoré ukončili sezónu s negatívnym rozdielom strelených a inkasovaných gólov a umiestnili sa na štvrtom a piatom mieste po základnej časti.

Martin Chnápko, Piešťany: "Kostra tímu zostala viac menej rovnaká, ide o hráčov ktorý nastúpili či už v minulej sezóne U23 alebo majú viacero skúseností s A kategóriou Superligy. Malé zmeny nastali iba vplyvom vekového obmedzenia alebo inými povinnosťami niektorých chalanov. Postupový kľúč je v tejto sezóne o niečo náročnejší a každý bod sa počíta preto chceme v prvom kole ideálne bodovať naplno. Radi by sme sa prebojovali do play-off najmä po uplynulej sezóne v ktorej sme to mali po prvom kole výborne rozohrané ale bohužiaľ v druhom kole boli pre nás brány súperov zakliate a zrejme by sme nevstrelili gól ani keby hráme dodnes. Je tu však nová sezóna a verím že sme si túto kliatbu už naplno vybrali a podarí sa nám byť po prvom kole horúcim favoritom na postup."

Adrián Ambroz, Trenčín: "Problémy s výstavbou mužstva z minulej sezóny stále pretrvávajú, takže veľké očakávania nemáme. Do prvého kola ideme prevažne s hráčmi ktorí nemajú skúsenosti s Niké Superligou, ale predstavia sa aj chalani, ktorí minulý rok pravidelne hrávali a dopomohli výberu Trenčína sa prebojovať do semifinále mužskej Niké Superligy."



submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov