|
Yorge Králik

Niké Superliga vstupuje do piatej sezóny

Niké Superliga

S príchodom jesene začína aj ďalší ročník najkvalitnejšej domácej súťaže. Niké Superliga v malom futbale začína písať svoju piatu kapitolu a prináša so sebou viaceré vylepšenia.

Rozšírenie počtu tímov z 10 na 12

Atraktivita súťaže prilákala ďalších záujemcov, z ktorých napokon licenciu na 1 rok získali Galaktik Košice a Humenné. Pocity pred štartom sezóny a ambície svojich tímov sme zisťovali u tímových manažérov.

Peter Barišin, Humenné: "Naša prvá sezóna je plná očakávaní a už sa tešíme na náš prvý zápas. Účasť v národnej lige je príležitosť reprezentovať naše mesto a hráči budú mať za cieľ dostať sa aj do reprezentačných výberov. Topliga v Humennom má svoju kvalitu, tak veríme, že to pretavíme aj do výsledkov už v prvej sezóne a nebudeme fackovacím panákom silným vychodoslovenským manšaftom."

Michal Kovačevič, Galaktik Košice: “Účasť hráčov FK Galaktik-u v národnej lige malého futbalu vnímam ako výzvu. Ide o prvý tím v najvyššej súťaži, ktorý hrá aj veľký futbal. Spestrenie tréningového procesu vytrhne chlapcov zo zaužívaného stereotypu. To ako sa nám bude dariť, závisí v prvom rade od našej prípravy a nasadenia. Konkurencia v skupine je skúsená a v zápasoch to nebude prechádzka ružovou záhradou. Napriek tomu si myslím, že nejaké body pozbierame.”




Vytvorenie skupiny STRED

Navýšenie počtu tímov so sebou prináša aj vytvorenie novej regionálnej divízie - STRED. Rozdelenie tímov v skupinách bude nasledovné:

ZÁPAD: Bratislava, Trnava, Piešťany, Trenčín

STRED: Nitra, Zvolen, Banská Bystrica, Martin

VÝCHOD: Košice, Galaktik Košice, Prešov, Humenné


Úprava herného formátu a navýšenie počtu zápasov

V skupinovej časti sa tímy stretnú systémom každý s každým dva krát a vyraďovacia časť bude začínať štvrťfinálovými zápasmi. Do play-off tak postúpia prvé dva tímy z každej skupiny a dva najlepšie tímy z tretích miest. Dokopy tímy odohrajú v novom ročníku od septembra do mája 44 zápasov, čo je skutočne výdatná porcia malého futbalu, v porovnaní s 28 zápasmi v predchádzajúcej sezóne.

Spokojnosť s narastajúcim záujmom mestských výberov a rozšírením Niké Superligy vyjadril aj prezident Slovenského zväzu malého futbalu, Peter Králik: "Sme veľmi radi, že atraktivitu národnej súťaže vnímajú naši členovia a vyvíjajú aktivity smerom k účasti v nej. Veríme, že navýšenie počtu zápasov so sebou prinesie aj našu zvýšenú mediálnu prezentáciu a opäť tak ukážeme náš krásny šport ďalším divákom a oslovíme nových hráčov."


Historicky sa z titulu v Niké Superlige dva krát tešili Košice a jeden titul má vo svojej zbierke Nitra s Trnavou. Podarí sa nováčikom z Košíc a Humenného prebojovať do bojov o titul alebo rozšíria svoju medailovú zbierku skúsenejšie výbery? Odpovede na tieto otázky sa dozvieme v priebehu mája 2023, ale veľa nám napovedia aj skupinové zápasy. Niké Superliga štartuje 29.septembra zápasmi v skupine Západ v Piešťanoch.

Kompletný program nájdeteTU.


SZMF Superliga U23

Po úspešnom prvom ročníku sa rozbehne aj národná liga pre hráčov do 23 rokov. Rovnako ako mužská súťaž bude pozostávať z 12 tímov rozdelených do troch regionálnych divízií a skupinová časť sa odohrá systémom každý s každým dva krát. Vyraďovacia časť sa začne zápasmi semifinále, do play-off postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhého miesta. SZMF Superliga U23 začína prvými zápasmi už 15.9. úvodnými zápasmi v skupine Západ v Bratislave.

Všetky bližšie informácie nájdete TU.

Niké Superliga v malom futbale- 5. sezóna

Niké Superliga v malom futbale- 5. sezóna (Foto: Juraj Králik)

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov