|
Stanislav Chudík

Stane sa šampiónom Niké Superligy Trnava alebo Martin?

SLO

Už vo štvrtok je na programe vyvrcholenie štvrtého ročníka Niké Superligy. V areáli trnavskej Lokomotívy spoznáme meno nového šampióna aj držiteľa bronzu.

Zápas o 3.miesto: Trenčín vs. Košice

Snaha Trenčína o prvú medailu

Trenčín sa až v štvrtom ročníku Niké Superligy prebojoval do bojov o cenné kovy. Treba povedať, že v tejto sezóne je to úplne iný Trenčín, ako si pamätáme z predchádzajúcich ročníkov. Trenčín ovládol západnú skupinu bez prehry, keď postúpil do play-off z prvého miesta. Vo štvrťfinále demonštrovali hráči spod hradu Matúša Čáka skvelú formu triumfom nad Bratislavou 5:0. Týmto zápasom Trenčania už prekročili svoj tieň, keď sa premiérovo prebojovali do bojov o medaily. V semifinále ich čakal súper z Martina. Zápas priniesol veľkú drámu, ktorá vyvrcholila až v pokutových kopoch. V nich Trenčín ťahal za kratší koniec. Vo štvrtok o 19:00 tak nastúpia v boji o bronz. Motivácia Trenčínu chýbať určite nebude. Uvidíme, či sa im to podarí. Proti budú určite Košice.


Košice vždy patria medzi najväčších ašpirantov na zisk titulu. Košice podobne ako Trenčín prešli hladko základnou časťou, kde neokúsili chuť prehry. Štvrťfinále tiež zvládli pohodlne, keď prešli cez Zvolen po výsledku. 6:2. V semifinále ich čakala Trnava. Košice doposiaľ, keď bojovali o medaily, dokázali svoju silu potvrdzovať práve v náročných zápasoch. V semifinále išla Trnava rýchlo do vedenia o tri góly. Košice to však nezlomilo, keď ešte do polčasu znížili na rozdiel jediného gólu. V druhom polčase však Trnava odolala. Košice mali zopár veľkých príležitostí, tie však ostali nevyužité a tak museli skloniť hlavu. Po minuloročnej nevydarenej sezóne je tu pre Košičanov ďalšia príležitosť, ukončiť sezónu so ziskom cenného kovu. Proti Trenčínu to však určite nebude jednoduché.

Košice a Trenčín sa vo vzájomnom zápase stretnú po prvýkrát. Oba tímy majú na svojej strane viacerých skúsených hráčov, ktorí majú aj reprezentačné štarty. Duel sľubuje zaujímavý malý futbal, ktorý bude predkrmom pred veľkým finále. To, či získa bronz Trenčín alebo Košice sa dozvieme vo štvrtok. Výkop zápasu je na programe o 19:00.


Finále: Trnava vs. Martin

Bude to premiérová sezóna snov pre Martin?

Martin ako nováčik Niké Superligy zažíva nádhernú a vydarenú sezónu. Martinčania postúpili zo skupiny do play-off z tretieho miesta. Pred štvrťfinále v ktorom ich čakal Prešov, boli v pozícii outsidera. Tu však Martin ukázal svoju nezlomnú vôľu, keď dokázali ubrániť Prešov a na penalty postúpili. V semifinále sa tešili, že sa predstavia doma, kde ich čakal Trenčín. Skvelý zápas, pred výbornou diváckou kulisou a opäť vyrovnaný priebeh, ktorý rozhodovali penalty. Martin  v nich opäť dokázal, že hráči majú pevné nervy a tiež skvelého brankára. Teraz ich čaká finále. V ňom nastúpia na pôde Trnavy. Hráči spod Martinských hôľ budú určite chcieť, aby Trnava doma neoslavovala.


Využije Trnava domáce prostredie?

Trnava prešla základnou časťou pohodlne. Postúpila z druhého miesta, keď prehrala len s Trenčínom. V domácom štvrťfinále ich čakala Nitra. Hráči z malého Ríma sa pred domácimi fanúšikmi ukázali v plnej paráda a Nitre nasúkali päť gólov. V semifinále ich čakal dvojnásobný majster z Košíc. Trnava viedla pomerne rýchlo 3:0 a vyzeralo, že suverénne kráča do finále. V posledných minútach prvého polčasu však Trnava poľavila na koncentrácii a Košice znížili na 2:3.Druhý polčas sa Trnava viac zamerala na defenzívu, aj keď viaceré príležitosti smrdeli gólom. Trnava druhý polčas ustála, gól už nepadol. Trnava si tak premiérovo zahrá o titul majstra.

Hovorí sa, že finále nemá favorita. Trnava je skúsenejšie mužstvo, ktoré má za sebou štyri sezóny. V kádri sa môžu oprieť o reprezentantov a kanoniera Bombicza. Martin však v tejto sezóne už dokázal, že sa výziev a ťažkých zápasov nebojí. Kto získa majstrovský titul v Niké Superlige pre rok 2022, sa dozvieme vo štvrtok 12. mája. Výkop finále je o 20:25 na štadióne Lokomotívy Trnava.


Zápasy LIVE

Vyvrcholenie bojov Niké Superligy si budete môcť pozrieť opäť aj LIVE či už na facebookovom profile Slovenského zväzu malého futbalu alebo na YouTube SZMF malý futbal.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov