|
Filip Myslík

Rozhovory pred 1. kolom Niké Superligy - Západ

SLO

Už tento štvrtok je na programe prvé kolo štvrtého ročníka Niké Superligy. Novú edíciu otvoríme v Piešťanoch dvomi atraktívnymi duelmi západnej skupiny. Pred úvodnými zápasmi sme už tradične vyspovedali manažérov jednotlivých výberov.

Manažér výberu Trenčína Milan Čaja: Verím, že poriadne zamotáme tabuľku

Ako manažér si odbiješ v Niké Superlige debut. Aké máš pocity?
Aj keď som doteraz nebol vedený na papieri ako manažér, nie je to pre mňa nič nové. V minulej sezóne som pomáhal Maťovi Bernátovi s väčšinou vecí. Touto cestou by som sa mu chcel pred všetkými poďakovať za jeho odvedenú prácu počas niekoľkých rokov na čele trenčianskeho tímu.

Aké sú vaše ambície v novom ročníku?
Naša západná skupina sa rozrástla o posledného majstra z Nitry, takže postup do finálových zápasov bude o čosi ťažší. No máme o rok skúsenejší mančaft, verím, že poriadne zamotáme tabuľku až do posledného kola. Budeme sa pozerať na najbližší zápas a uvidíme, kam nás výsledky dostanú.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
Nejaká spoločná príprava viac menej nebola. Ešte sa len končia futbalové súťaže, sú rozbehnuté ligy v malom futbale. Každú voľnú chvíľu, ktorú máme, sa predovšetkým venujeme rodinám a priateľkám. Verím však, že hráči, ktorí nastúpia na prvý zápas, budú dostatočne pripravení sa pobiť o dobrý výsledok.

Čo očakávate od prvého súpera v sezóne?
Tím z Bratislavy poznáme dlho. Sú tam skúsení borci, niekoľko desiatok reprezentačných zápasov v nohách. Podobne ako my, aj oni budú chcieť otvoriť sezónu víťazstvom. Doteraz sa nám s nimi ešte nepodarilo bodovať, vo štvrtok sa to pokúsime zmeniť.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Čo sa týka zdravotného stavu, z pôvodnej nominácie nám vypadol len jeden hráč pre Covid. Ostatní sú po víkendových zápasoch zdraví, hádam sa do výkopu nič vážne nestane a nastúpime v plánovanom zložení.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Máme v kádri niekoľko novicov, sám som zvedavý, ako sa pobijú o svoje miesto v ostrom zápase s Bratislavou. Kostru však budú tvoriť tradičné opory, veľa samozrejme očakávame od nášho soblahovského dua Jaro Repa a Maťo Ďuráči.


Manažér výberu Bratislavy Ivan Buchel: Budú rozhodovať maličkosti

Ako manažér si v Niké Superlige odbiješ debut. Aké sú tvoje pocity?
Beriem to ako skvelú príležitosť vyskúšať niečo nové a ukázať čo vo mne je. Určite to je aj veľká zodpovednosť. Som rád, že sa ku mne pridal aj George Allakaj. Osvedčil sa už pri koučovaní v tíme FC BPN, takže verím, že s jeho pomocou tento ročník Niké Superligy dopadne pre Bratislavu úspešne.

Aké sú vaše ambície v novom ročníku?
Každý rok sme mali tie najvyššie ambície a tento rok to nebude inak. Pevne verím že keď pôjdeme zodpovedne od zápasu k zápasu dotiahneme to až do vytúženého finále, kde uspejeme. Každopádne bude to náročný ročník, pretože zápasy budú vyrovnané a budú rozhodovať maličkosti.

Ako ste sa pripravovali na prvý zápas?
Keďže každý z hráčov má ešte klubové povinnosti nejaká spoločná príprava na prípadnom tréningu by bola ťažko realizovateľná. Pevne verím, že hráči budú správne namotivovaní a pôjdu za spoločným úspechom tímu.

Čo očakávate od prvého súpera v sezóne?
Uvidíme v akej zostave príde súper. Posledný zápas bol vyrovnaný, rozhodovalo sa len v posledných minútach zápasu. Takže očakávame vyrovnaný zápas.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Máme zopár hráčov zranených, takže uvidíme v akej zostave nakoniec nastúpime.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Áno, nastali. V novom ročníku nastúpia aj noví hráči, ktorí dúfam budú prínosom pre naše mužstvo.


Manažér výberu Trnavy Stanislav Chudík: Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať

Na úvod proti majstrovi. Čo očakávate od zápasu?
S Nitrou pôjde o náš vôbec prvý vzájomný duel v rámci Niké Superligy. Hráči Nitry ako úradujúci majster v malom futbale, budú určite náročný súper. Ich tím má veľkú kvalitu a ich silnou stránkou je hlavne kvalitná defenzíva. Očakávam náročný zápas, nakoľko ide o štart súťaže a každý chce nový ročník odštartovať úspešne.

Ako ste sa pripravovali na začiatok novej edície?
Hráčov som od začiatku nového ročníka mestskej ligy dôsledne sledoval a verím, že budú všetci hráči nachystaní. Chceme pokračovať v tom, čo minulú sezónu fungovalo a verím, že pridáme aj niečo navyše. S hráčmi si všetko dôležité k súperovi povieme osobne a dúfam, že dokážeme zvíťaziť. Bude to však určite náročný duel. Nitra sa aj v poslednom ročníku prezentovala tvrdou fyzickou hrou a na toto sa budeme musieť pripraviť a minimálne sa im v tomto aspekte vyrovnať.

Ako ste na tom po zdravotnej stránke?
Budem úprimný. Zdravotne nie je všetko ideálne, ale máme v Trnave obrovské množstvo kvalitných hráčov, ktorí verím, že chýbajúcich hráčov plnohodnotne nahradia. Pre zdravotné problémy nám bude chýbať Erik Takáč, ktorý bol v poslednej sezóne dôležitým hráčom. Taktiež nám bude chýbať Filip Deket, ktorý laboruje so zranením. Pre vyťaženie vo veľkom futbale nemôžeme rátať s Martinom Blahom a taktiež s Dušanom Krchom. Berieme pár nových aj staronových hráčov a verím, že to bude na ihrisku fungovať.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Nepôjde o výrazné zmeny. Berieme všetkých hráčov, ktorí nám v poslednej sezóne pomohli k bronzu a môžu nastúpiť. Nahradíme spomínaných hráčov hráčmi, ktorí už dlhšiu dobu v Niké TOP lige ukazujú dobrú výkonnosť a myslíme si, že by mohli Trnave pomôcť. Teší ma, že je v Trnave kvalita, ale aj ochota hráčov reprezentovať svoje mesto. Pri tíme pokračuje ako tréner Jozef Kozák. V prvom zápase by nám mal pomôcť na lavičke aj zranený Filip Deket, ktorý svojimi skúsenosťami má čo tímu odovzdať aj z lavičky.

Bude Trnava na konci sezóny konečne oslavovať titul?
Bodaj by oslavovala, ale cesta k titulu v Niké Superlige je veľmi náročná. Konkurencia je veľká a každý z tímov má len tie najvyššie ambície. Nie som zástancom veľkých vyhlásení o tom, ako ideme jednoznačne za titulom. V prvom rade si želám, aby boli hráči zdraví a mohli sme nastupovať v najsilnejšom zložení. Chceme ísť pokorne, od zápasu k zápasu a uvidíme, kam to vystrelí v tejto sezóne. Vlani sme skončili tretí a bolo príjemné po dvoch neúspešných sezónach získať aspoň bronz. Uvidíme však s čím prídu aj nové tímy, ktoré sa predstavia vo východnej skupine súťaže. Zápasy play-off sa hrajú na jeden zápas a stať sa môže čokoľvek. My však pôjde do každého zápasu s cieľom vyhrať a uvidíme, možno to bude možno konečne Trnava, ktorá získa titul v Niké Superlige. Keby sa to podarilo, bol by som nesmierne šťastný.


Manažér výberu Nitry Branislav Adámek:

Na úvod šláger kola. Majster proti bronzovej Trnave. Čo očakávate od prvého zápasu?
Očakávame veľmi vyrovnaný zápas.

Aké sú ambície majstra v novej sezóne?
Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme ako sa nám bude dariť v tejto sezóne.

Tešíte sa na súboje v západnej skupine?
Áno, je to pre nás nová výzva, na ktorú sa veľmi tešíme.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Momentálne dávame dokopy mužstvo tak verím, že všetci budú fit.

Nastali vo vašom tíme pred novou sezónou nejaké zmeny?
Nejaké zmeny budú, nechajte sa prekvapiť. :)


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov