|
Stanislav Chudík

Kto postúpi do finále ?

SLO

Už v utorok sa na umelej tráve štadióna vo Zvolene odohrajú semfinálové boje Niké Superligy. V prvom semifinále zabojujú Nitra a Bratislava. V semifinále číslo dva sa proti sebe postavia Trnava a Prešov.

Cesta do semifinále

Trnavský výber zažil diametrálne odlišnú púť základnou časťou ako v predchádzajúcich ročníkoch. Počas šiestich zápasov zaváhal len v zápase dohrávaného prvého kola proti výberu Bratislavy, s ktorým prehral 3:1. Vo zvyšných zápasoch Trnava porazila Piešťany najskôr 5:3, v druhom vzájomnom zápase 5:1. Proti Trenčínu sa zrodili taktiež dve výhry. Najskôr v rámci druhého kola Trnava vyhrala 6:1 a v kole číslo šesť sa zrodilo víťazstvo 6:5. Trnava postúpila s pätnástimi bodmi z prvého miesta so skóre 27:15.

Druhým semifinalistom zo skupiny západ je Bratislava, ktorá obsadila s trinástimi bodmi druhé postupové miesto. Bratislava stratila body za remízu 4:4 s Piešťanmi a prehru s Trnavou v piatom kole základnej časti. Vo zvyšných zápasoch bodovali naplno. Trenčín porazili najskôr 3:2 a v druhom zápase 3:0. S Piešťanmi okrem remízy bodovali naplno, keď vyhrali 5:1. S Trnavou v prvom vzájomnom zápase vyhrali 3:1. Bratislava v zápasoch základnej skupiny nastrieľala dvadsať gólov a inkasovala dvanásť.


Nitra zaznamenala podobne ako Trnava premiérovo postup medzi štyri najlepšie tímy Niké Superligy. Hráči spod Zobora prešli základnou skupinou neohrozene a nestratili ani jeden bod. So Zvolenom vyhrali 5:1 a 9:1. Dvakrát dokázali poraziť aj vicemajstrovský Prešov a majstrovské Košice. S Košičanmi vyhrali najskôr 5:1 a v druhom vzájomnom zápase tesne 1:0. S Prešovčanmi vyhrali najskôr 4:2 a v druhom dueli 3:2. Nitra mala suverénne najlepších útok aj obranu. Nastrieľali dvadsaťsedem gólov a inkasovali iba sedem.


Z druhého postupové miesta skupiny východ postúpil Prešov, ktorý získal dvanásť bodov. So Zvolenom vyhrali 3:0 a 7:1. V derby zápasoch dokázali taktiež dvakrát poraziť Košice. Najskôr ešte v decembri, keď ich porazili 4:1 a v poslednom kole 6:1.

Trnava a Nitra prvýkrát v zápasoch o medaily

Nitra a Bratislava sa stretnú vo vzájomných zápasoch vôbec prvýkrát. Bratislava doposiaľ dvakrát v semifinále vypadla a putovala do boja o tretie miesto. V prvom ročníku si v zápase o bronz poradili s Piešťanmi, pred rokom s rovnakým súperom prehrali a skončila na štvrtom mieste. Pre Nitru je to premiérova účasť v play-off. Výsledky zo zápasov základných skupín však ukazujú, že je Nitra v dobrej forme. Už v utorok uvidíme, ktorý tím sa prebojuje do finále. Pre oboch by to bola premiérová účasť v zápase o zlato.


Trnava a Prešov si vzájomné sily v Niké Superlige zmerajú taktiež premiérovo. Prešov už má dve úspešné semifinálové meranie síl v Niké Superlige za sebou. Vo finále však dvakrát na Košice nestačili. Prešovčania veria, že by práve v tejto sezóne mohli prelomiť smolu a zaknihovať premiérový majstrovský titul. Proti však bude v semifinále Trnava. Tá v základnej skupine dokázala, že je silná, keď dokázala viackrát zvrátiť nepriaznivý priebeh duelu. V semifinále sa však Trnava predstaví po prvýkrát. To, kto vytvorí finálovú dvojicu a kto si zmeria sily v zápase o bronz sa dozvieme v utorok večer na štadióne vo Zvolene.

Zápasy LIVE

Všetky duely Niké Superligy si budete môcť pozrieť LIVE na našom facebookovom profile Slovenský zväz malého futbalu.

 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov