|
Stanislav Chudík

Trnava a Bratislava si zabezpečili postup

SLO

V sobotných zápasoch Niké Superligy – Special edition sme už v predstihu spoznali postupujúcich do play-off súťaže. Výber Trnavy bol v sobotu šesťbodový.

Krajské derby pre Trnavu

Duel medzi Trnavou a Piešťanmi sa od úvodu niesol v dobrom tempe. Loptu mali viac na kopačkách trnavskí hráči, Piešťany vyrážali do protiútokov. Na prvý gól sme si museli počkať do 16.minúty. Gólový účet duel otvorila Trnava, aj keď paradoxne loptu do siete dopravil piešťanský hráč Kubica. V 24.minúte Trnava po nacvičenom signáli zvyšovala zásluhou Vašeka na 2:0. Druhý polčas sa obraz hry výrazne nezmenil. V 34.minúte však Piešťany dokázali zdramatizovať, keď sa presadil Jurčo. S Trnavou to však nezamávalo. Sériou troch gólov v priebehu deviatich minút definitívne potvrdila svoje víťazstvo. O presné zásahy sa postarali Erik Takáč, Burian a Blaho. Trnava si za víťazstvo 5:1 pripísala do tabuľky skupiny západ tri body.


Kapitán Piešťan Miroslav Kotula: Tento rok je to hrozné. Ako sme mali minulé sezóny šťastie a postúpili sme do vyraďovacích fáz, tak teraz sa šťastena od nás odklonila, nepremieňame jasné šance.

Kapitán Trnavy Dušan Krcho: Dnes sme podali zodpovedný výkon. Potvrdili sme konečne úlohu favorita a verím, že tento rok to už konečne dotiahneme do play-off a ukážeme, kam Trnava patrí.

Zápas Bratislavy a Trenčína nepriniesol toľko gólov ako ten predchádzajúci. Zápas priniesol súboj pozorných defenzív a keď tiež už boli prekonané, na oboch stranách stáli pozorní brankári. Opticky mali z hry viac hráči Bratislavy, Trenčín skôr vyrážal do brejkov. Na úvodný gól sme si museli počkať až do 43.minúty, keď dorazil loptu do brány bratislavský útočník Emil Haladej. O ďalšie štyri minúty išla Bratislava už do dvojgólového vedenia, keď sa presadil aj Rolinec. Gólový účet zápas uzavrel s prehľadom kapitán bratislavského výberu Buchel. Bratislava tak porazila hráčov spod hradu Matúša Čáka 3:0.


Tréner Trenčína Stanislav Macháč: Myslím, že je to pre nás trochu krutý výsledok. Dlho sme držali vyrovnaný stav, len sme si nevytvorili toľko šancí ako Bratislava. Potom prišla chyba, kde nám zabehol hráč a dostali sme gól. To nás zlomilo.

Manažér výberu Bratislavy Miroslav Žídzik: Veľmi sa teším z postupu a gratulujem chalanom. Trenčín podal výborný výkon a hrali fakt dobre. Dlho bolo 0:0. Našťastie sme dali prvý gól a druhým sme to nadobro zlomili.

Nitra stále stopercentná

Nitra išla už v druhej minúte do vedenia 1:0 zásluhou Grebáča. Hráči spod Zobora boli v prvom polčase aktívnejší, po prvom góle však dlho nevedeli premeniť viaceré vyložené šance. A ako býva vo futbale zvykom, platilo staré známe: nedáš – dostaneš. Na časomiere bola 21.minúta a zvolenský hráč Kouřil vyrovnal na polčasových 1:1. V druhom polčase sa však nitriansky gólový stroj opäť nakopol. V 27.minúte posielal Nitru do vedenia 2:1 Braun. Nitrania definitívne zlomilo odpor Zvolena až v poslednej desaťminútovke, keď sa ešte trikrát presadili. Gólovo sa presadili Peciar, Trnka a druhý gól v zápase zaznamenal Braun. Nitra tak porazil v dohrávanom zápase Zvolenom 5:1 a vezie sa na víťaznej vlne. Z troch zápasov má deväť bodov.


Hráč Zvolena Ľudovít Jamnický:  Ťažký zápas za nami. Dlho sme držali nerozhodný výsledok. V závere nám pomaly odchádzali sily. Hlavný problém však bol v pomalom riešení situácii či už útočných, alebo obranných. Nitra to využila a my sme prehrali. Je to škoda.

Hráč Nitry Martin Braun: Tešíme sa, že sme znovu vyhrali a máme deväť bodov. Tešíme sa, že už môžeme aj pomýšľať na semifinále.

Trnava po víťazstve v derby do čela na západe

Derby medzi Trnavou a Bratislavou opäť raz prinieslo skvelý futbal s množstvom šancí na oboch stranách. Do vedenia šli, ako to už býva v zápasoch s Bratislavou zvykom, hráči z hlavného mesta, keď sa presadil Jurkemik. Trnava však hneď o minúty vyrovnala, keď sa presadil Michal Takáč. Potom prevzala iniciatívu na ihrisku Trnava, ktorá v rozmedzí dvoch minút dvakrát skórovala a šla do dvojgólového vedenia. Presadili sa Bombicz a Sedlák. Výsledkom 3:1 skončil prvý polčas derby. V druhom polčase sa Trnava viac zavrela na svojej polovici a snažila sa odolávať útokom Bratislavy. Dlho sa im to darilo, až prišla 40.minúta a na rozdiel jedného gólu znížil Rolinec. Trnave však o dve minúty opäť prinavrátil dvojgólové vedenie Erik Takáč. Bratislava sa v závere snažila ešte na Trnavu zatlačiť, jej obrana na čele s brankárom Krištofom však odolala. Po záverečnom hvizde sa tak Trnava tešila z prvého víťazstva v derby a taktiež z prvého postupu do play-off Niké Superligy.


Kapitán Bratislavy Ivan Buchel: My sme Trnavu dostali do hry. Tri lacné góly, my sme im ich darovali, oni skoro nič nemali. Celý zápas sme boli lepší, bohužiaľ nám to nepadlo. To čo pred dvoma týždňami vyšlo nám, teraz vyšlo im. Potom sme museli útočiť do plných a dostali sme gól na 4:2. Výkon bol dobrý, ale škoda tých chýb.  

Hráč Trnavy Michal Takáč: Konečne sa nám to podarilo zlomiť. Zápasy s Bratislavou sú vždy špeciálne. To derby pozná každý na Slovensku. Ako je už zvykom, inkasovali sme prvý gól, ale zomkli sme sa, držali sme pri sebe a podarilo sa nám to otočiť. Sme na prvom mieste a chceme postúpiť z prvého miesta.

Na prvý gól duelu sme nemuseli dlho čakať, padol už v 2.minúte. Skóre otvoril Havier, ktorý poslal Trenčín do vedenia 1:0. Piešťany v prvom polčase nevedeli nájsť recept na obranu Trenčína a ich brankára. V 20. minúte mal Trenčín výhodu priameho kopu a ten zahral brankár Kopčan. Ten má zrejme patent na pekné góly. Tentokrát delovkou roztrhal sito brány Piešťan a zvýšil na polčasových 2:0. V druhom polčase v 31.minúte zápasu zvyšoval už na 3:0 Klemens. V 42.minúte síce Piešťany znížili, keď sa presadil Jurčo, Trenčín si však už víťazstvo nedal zobrať. To pečatil v poslednej minúte duelu Habánik, ktorý tak uzavrel na konečných 4:1 pre Trenčín.


Manažér Piešťan Martin Chnápko: Do prvého zápasu sme išli s jasným cieľom vyhrať. Snažila sme sa tomu prispôsobiť aj výber a taktiku. Bohužiaľ to nevyšlo. K druhému zápasu sme pristúpili tak voľnejšie. Hovoril som chalanom, nech si vyskúšajú nejaké veci. Niektorí chalani nás aj z dôvodu povinností opustili a dopadlo to, ako to dopadlo.

Hráč Trenčína Adrián Ambróž: V zápase prakticky už o nič nešlo. Chceli sme si z chuti zahrať a tak to aj dopadlo. Hrali sme uvoľnene. Nechceli sme sa hlavne zraniť a sme radi, že sme vyhrali. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov