|
Juraj Šupák

Rozhovory pred zápasmi skupiny západ

SLO

Niké Superliga – Special edition v sobotu odštartuje krajským derby medzi Trnavou a Piešťanmi. Následne si sily zmerajú výbery Bratislavy a Trenčína. Poobede na rad príde derby zápas medzi Trnavou a Bratislavou. Sobotný program uzavrie duel Piešťan a Trenčína.

Manažér výberu Trnavy Stanislav Chudík: Všetci vieme o čo hráme

Ako by ste zhodnotili vaše posledné vystúpenia?
Zápas proti Trenčínu vyšiel ideálne podľa našich predstáv. Hrali sme to, čo na Trenčín platí, eliminovali sme ich silné stránky a v útoku sme boli efektívni. To bol hlavný úspech. Zápas s Bratislavou dopadol opäť negatívne. Herne sme opäť dominovali, ale nedokázali sme sa vpredu presadiť. Verím, že v najbližšom zápase to už zlomíme.

Ako sa pripravujete na ďalšie kolo?
Chalani sa pripravujú individuálne. Všetci vedia o čo hráme. Taktické veci si povieme v kabíne pred zápasom.

Čo očakávate od svojich súperov v zápase?
Piešťany a ich hráčov dobre poznáme. V decembri sme s nimi zápas zvládli, za čo sa nám teraz určite budú chcieť odplatiť. Verím, že prídeme na zápas dobre nastavení a zápas herne aj výsledkovo zvládneme. Je to dôležitý zápas pre oba tímy. My chceme potvrdiť víťazstvo z prvého zápasu a Piešťany sa chcú znovu vrátiť do bojov o postupové priečky.

Bratislava je pre nás súper, s ktorým sme doposiaľ nebodovali. V zápase väčšinou dominujeme, no Bratislava strieľa góly. S hráčmi si v kabíne určite povieme, čo treba zmeniť a verím, že nám to pomôže. Bolo by skvelé obrať o body konečne aj Bratislavu. Je to derby, či ide o klasický futbal alebo aj ten malý. Chalani budú určite motivovaní a nechajú na ihrisku všetko.

Aký je zdravotný stav mužstva?
Zdravotný stav mužstva je dobrý. Žiaden z chalanov sa mi nesťažoval, že by ho trápili zranenia. Verím, že do soboty sa v tomto smere nič nezmení a my nastúpime v plnej sile.

Nastanú vo vašom tíme nejaké zmeny ?
Určite zmeny nastanú. Do tímu sa vrátia dvaja hráči, ktorí za nás už vo Niké Superlige nastúpili. Povolali sme taktiež dve nové tváre, ktoré majú veľkú skúsenosti. Jeden hráč hrá prvú futsalovú ligu a ten druhý má za sebou obrovské skúsenosti z veľkého futbalu v najvyššej súťaži na Slovensku, v Česku či Poľsku.


Manažér výberu Piešťan Martin Chnápko: Zápas s Trnavou môže rozhodovať o postupujúcom

Ako by ste zhodnotili vaše posledné vystúpenia?
S Bratislavou to bol opäť raz bláznivý zápas, takmer navlas podobný tomu skupinovému z úvodnej sezóny 2019. Gólový film je úplne rovnaký, taktiež polčasový výsledok 1:3 z nášho pohľadu a nakoniec emotívny finiš na 4:4. Jediný rozdiel je v tom, že pri prvom zápase bolo na tribúne niekoľko stoviek divákov, tentokrát bola atmosféra vplyvom opatrení pochmúrna. Čo sa týka priebehu hry, chalanom som už v šatni prízvukoval, že bola dlhá pauza, treba sa dobre rozcvičiť, zoznámiť s loptou a treba si dať pozor na začiatok zápasu kým sa dostaneme do zápasového rytmu aby v 5. minúte nebolo 0:2 a evidentne som to privolal. Bratislava dokázala zvýšiť ešte aj na 0:3, čo nás definitívne nakoplo a naša hra sa otočila o 180 stupňov. V druhom polčase si dovolím tvrdiť, že sme boli lepším tímom na ihrisku a odmenou nám bolo vyrovnanie na 4:4. Ak by sme mali o trošku viac šťastia mohlo sa nám podariť premeniť ešte nejakú z vyložených šancí avšak treba uznať, že rozhodnúť mohla aj Bratislava. Opäť išlo o veľmi emotívny, ofenzívny zápas, ako som aj očakával a s bodom panovala polovičná spokojnosť. Škoda nezachyteného úvodu, mohol sa nám podariť aj trojbodový zápis.

Zápas s Trenčínom bol diametrálne odlišný, ako sme očakávali, Trenčín hral od začiatku veľmi takticky a trpezlivo. Čo sme však neočakávali, bol podľa môjho názoru životný výkon Martina Kopčana v bráne Trenčína a vysoká efektivita Trenčína, ktorý v prvom polčase vyťažil z minima maximum. Naša frustrácia rástla s každým ďalším neuveriteľným zákrokom trenčianskeho brankára a v druhom polčase sme sa dá sa povedať rozsypali po taktickej aj mentálnej stránke a podvedome prestali veriť, že so zápasom ešte dokážeme niečo urobiť, z čoho sa musíme poučiť. Trenčín si víťazstvo zaslúžil, avšak výsledok bol pre nás na základe predvedeného výkonu trošku krutý.

Bodovo dopadli zápasy takou malou tragédiou, výkony však neboli zlé, chýbalo nám viac šťastia a do nasledujúceho víkendu máme síce nôž na krku, ale predsa na čom stavať.


Ako sa pripravujete na ďalšie kolo?
Na ďalšie kolo sa nepripravujeme nijako špeciálne. Spoločné tréningy sú v našom prípade z dôvodu pracovného, rodinného a športového vyťaženia chalanov, najmä teraz keď ekonomika a súťaže vo veľkom futbale dobiehajú stratený rok, takmer nereálne. Na druhú stranu chalani sa poznajú, v minulej sezóne dokázali, že vedia spraviť veľké výsledky, odohrali spolu už viacero zápasov a preto je to v našom prípade skôr o mentálnom nastavení, dodržiavaní svojich pozícií, plnení svojich úloh a tímovom výkone. Všetci hráči vedia v akej sme nelichotivej pozícií a tak k tomu musia aj pristúpiť aby sme si udržali stále žijúcu šancu na play-off.

Čo očakávate od svojich súperov v zápase?
Súboj s Trnavou je pre nás vždy špeciálny, nakoľko máme k sebe blízko nielen na mape ale aj priateľsky, keď sa nám už podarilo zorganizovať jedno spoločné podujatie a nebyť pandémie mohlo ich byť viac. Po hernej stránke má Trnava vysokú kvalitu a po dvoch neúspešných sezónach má túto rozohranú výborne a určite bude chcieť urobiť proti nášmu tímu významný krok k prvému play-off. Bilanciu máme vyrovnanú a po decembrovej prehre im máme čo vracať, navyše za istých okolností môže práve tento zápas rozhodovať nakoniec o postupujúcom. Nám už vo zvyšku sezóny nezostáva nič iné ako bodovať naplno, ak si chceme udržať nádej na play-off, takže očakávam vyrovnaný a veľmi kvalitný súboj. Už decembrový zápas naznačil, že sa pravdepodobne bude hrať ofenzívne zo strany na stranu.

Trenčín nás v poslednom zápase riadne vyškolil po viacerých stránkach takže jednoznačne im máme čo vracať. Opäť očakávam trpezlivý a zodpovedný výkon Trenčína so zapájaním Martina Kopčana ako šiesteho hráča pri ofenzívnych akciách, na čo musíme reagovať oveľa lepšie ako naposledy. Verím zároveň, že trenčiansky brankár si "životné výkony" už vyčerpal a podarí sa nám ho čo najskôr v zápase prekonať.


Aký je zdravotný stav mužstva?
Zdravotný stav mužstva je dobrý, stále nám však bude chýbať veľká opora Dodo Halás, ktorý má potrhané väzy v členku, zo zdravotných dôvodov nemôže nastúpiť ani Peter Jakubek. Naopak do lepšieho zdravotného stavu sa dostávajú ďalší chalani, ktorí doliečovali dlhodobejšie zranenia a v sobotu by sa mali pripojiť k nášmu tímu a mali by byť veľkými posilami. Dúfame, že im zdravotný stav dovolí podať plnohodnotný výkon v oboch zápasoch.

Nastanú vo vašom tíme nejaké zmeny ?
Kostra tímu ostane rovnaká ako naposledy. Mrzí nás absencia už spomínaného Doda Halása a bohužiaľ opäť nás neposilní Majo Strecký, ktorý má rodinné povinnosti, či Patrik Zaťovič s klubovými povinnosťami vo futsale. Tentokrát bude v tíme na rozdiel od posledného podujatia chýbať aj Matúš Tomaga, ktorý má taktiež neodkladné povinnosti. Na druhú stranu, ako som už vyššie spomínal, očakávame dve veľmi kvalitné posily, ktoré by mali byť fit po dlhodobejších zraneniach. Definitívna skladba tímu sa však ešte môže do konečného odoslania na poslednú chvíľu zmeniť, riešime ešte viaceré možnosti.

Manažér výberu Trenčína Martin Bernát: Chalani sa tešia a to je najdôležitejšie

Ako by ste zhodnotili vaše posledné vystúpenia?
Zhrnul by som to veľmi jednoducho, v našom tohto ročnom prvom vystúpení sme odohrali dva sety. Prvý prehrali a druhý vyhrali. Som veľmi rád, že sa nám podarilo konečne prelomiť streleckú nemohúcnosť a už sa tešíme na ďalšie zápasy či Bratislavu alebo odvetu s Piešťanmi. 

Ako sa pripravujete na ďalšie kolo?
Príprava je rýchla, chalani trénujú v kluboch, pomaličky sa dostávajú do formy. Dôležité je aby sa nikto nezranil. Chalani sa tešia a to je najdôležitejšie.


Čo očakávate od svojich súperov v zápase?
Obaja súperi majú veľkú kvalitu, aj keď sme s Piešťanmi vyhrali 6:0, určite súpera nepodceňujeme, lebo výsledok nehovorí úplne realitu. V zápase nás podržal brankár Kopčan. Keď splní čo sľúbil, schudne 10 kg (smiech), bude jeden z dôležitých pilierov mužstva Trenčína a aj reprezentácie. Čo sa týka Bratislavy, ešte sa nám s nimi nepodarilo zvíťaziť. Pokiaľ chalani do toho dajú to, čo v zápase s Piešťanmi, tak nepochybujem, že Bratislavu potrápime a uchmatneme aj nejaký ten bodík. 

Aký je zdravotný stav mužstva?
Posledné informácie hovoria, že všetci sú v poriadku, mali nejaké drobné šrámy, ale to dajú do začiatku zápasu do poriadku. Do zostavy by sa mal vrátiť aj Martin Ďuráči, chalani sa už na neho tešia takisto aj ja.

Nastanú vo vašom tíme nejaké zmeny?
Jedinou zmenou bude návrat Maťa, inak zostava zostane nezmenená.

Manažér výberu Bratislavy Miroslav Žídzik: Očakávam vyrovnané zápasy

Aj napriek dlhej pauze som bol prekvapený, že sme veľmi dobre vstúpili do zápasu s Piešťanmi a dvoma gólmi sme strhli vedenie na našu stranu. Prvý polčas sme podali výborný výkon. Bohužiaľ druhý polčas sme sa uspokojili s náskokom troch gólov a prestali sústrediť na zápas. Súper využil našu nekoncentráciu a dotiahol sa na remízu. Konečný výsledok nás tak môže mrzieť. Druhy zápas sme hrali presne to, čo sme si povedali a vyhrali sme nad kvalitnou Trnavou 3:1. Podali sme dobrý výkon, aj keď je stále čo zlepšovať.

 

Ako sa pripravujete na ďalšie kolo?


Vzhľadom na málo času medzi kolami sa chalani pripravovali samostatne, poprípade v malých skupinkách.


Čo očakávate od svojich súperov v zápase?


Z toho, čo som mal možnosť vidieť, ide o veľmi kvalitných súperov a očakávam vyrovnané zápasy až do konečného hvizdu.


Aký je zdravotný stav mužstva?


Zdravotný stav mužstva je v poriadku. Až na drobné zranenia, ktoré by nemali vadiť chalanom zasiahnuť do zápasu. 


Nastanú vo vašom tíme nejaké zmeny ?


Áno nastanú. Vyskúšame nových, avšak veľmi kvalitných a v malom futbale známych hráčov, ktorí budú určite posilou pre náš tím.



 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov