|
Stanislav Chudík

Prešov v derby odplatil Košiciam finálovú prehru

Niké Superliga

V úvodnom zápase nového ročníka Niké Superligy sa stretli úradujúci majster z Košíc, proti vicemajstrovi z Prešova. Pred zápasom bolo štatistika vzájomných zápasov vyrovnaná.

V poslednom zápase medzi týmito dvoma tímami sa radovali Košice, ktoré ovládli finálový zápas posledného ročníka národnej ligy v malom futbale a zaknihovali tak druhý titul.

Do prvej väčšej šance sa dostali Košičania, keď strela obrancu mala gólové parametre, ale na bránkovej čiare zastúpil svojho gólmana Filip Bednár, ktorý loptu odvrátil na roh. V 7.minúte si loptu na os ihriska naviedol košický hráč Bach, ktorý nepríjemne vystrelil, brankár Prešova Kapráľ však predviedol dobrý zákrok. V 12.minúte útok podporil aj brankár Prešova, ktorý loptu vyviezol cez polovicu, prudko ju posielal pred bránu na svojho spoluhráča Mikluša, ten však minul tesne bránu. Úvodného gólového momentu sme sa dočkali v 16.minúte, keď sa košickí hráči pekne prekombinovali po ľavej strane až pred bránu, kde číhal Novotný, ktorý na dvakrát prekonal Kapráľa v bráne Prešova. V 19.minúte mohlo byť vyrovnané, keď aj prešovskí hráči predviedli krásnu kombinačnú akciu, obranca Košíc však v poslednej chvíli dobre zasiahol na bránkovej čiare. V 22.minúte mali výhodu priameho kopu Prešovčania. Loptu si postavil ich kapitán a člen slovenskej reprezentácie Juraj Kuhajdík. Loptu z veľkej diaľky napálil prudko a presne do ľavého horného rohu bezmocného Pellu, ktorý sa strele len prizeral. Prvý polčas viac veľkých šancí nepriniesol a stav bol tak vyrovnaný 1:1.



V 30.minúte pálil opäť Kuhajdík spoza polovice, lopta narobila problémy košickému brankárovi. V 32.minúte dobrá strela Košíc, lopta len tesne minula prešovskú svätyňu. V 34.minúte mohli ísť po vhadzovaní a nebezpečnom zakončení do vedenia opäť Košice, na čiare však fantasticky zakročil Kračinovský. V 35.minúte sme boli svedkami ďalšieho gólu. Obrovský kiks spravil brankár Košíc Pella, ktorý si nedal pozor na napádajúceho Matúša Marcina, ktorý mu loptu vypichol a pohodlne upratal do opustenej brány. V 44.minúte mohlo byť opäť vyrovnané, keď košickí hráči nevyužili veľkú šancu po tom, čo lopta preletela popred celú bránkovú čiaru. Vzápätí brankár Kapráľ rýchlo rozohral dopredu, keď si loptu prebral Marcin, ktorý sa sám rútil na Pellu a zoči-voči nezaváhal a zvýšil na 3:1 pre Prešov. Matúšovi Marcinovi sa deň pred zápasom narodil jeho syn a v pozápasovom rozhovore vravel, že tieto góly venuje práve jemu. V 48.minúte ešte snaha Košíc zdramatizovať. Lopta po peknej kombinácii na jeden dotyk len tesne minula bránu.  Potvrdilo sa však známe, nedáš, dostaneš. Filip Bednár dostal loptu na os ihriska a prepálil košického brankára  a rozhodol tak o víťazstva Prešova v úvodnom zápase nového ročníka Niké Superligy skupiny východ v pomere 4:1.


Ohlasy po zápase

Pavol Gere (hráč Košíc): „Išli sme do zápasu s tým, že dlho nikto nehral. Podmienky sme však mali všetci rovnaké. Rozhodli šance, aj keď ich mali Prešov menej, tak do čoho kopli, to bol gól. Naše šance sme bohužiaľ nepremenili. Keby sme hrali asi aj do zajtra, gól by sme nedali.“



Matúš Marcin (hráč Prešova): „Po tom, čo sa mi včera narodil syn, som mal o to väčšiu motiváciu proti Košiciam ich poraziť a tie góly venujem práve jemu. Pre mňa je Niké Superliga nová skúsenosť, je to  len môj druhý zápas. Vo finále boli Košice lepším tímom, vtedy sme dostali hlúpe góly. Dnes sa tá hra  odvíjala rovnakým spôsobom. Košice dominovali na lopte, my sme ich zlomili druhým gólom. Verím, že tento rok už sa nestane to čo posledné dva ročníky, keď sme Košičanov v základnej skupine porazili a vo finále prehrali. Dúfam, že sa to otočí v náš prospech.“


Zostrih


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov