|
Stanislav Chudík

Manažér Piešťan Martin Chnápko: Rozhodne nechceme latku v tejto sezóne podliezať

Niké Superliga

Prvým zápasom nového ročníka Niké Superligy bude krajské derby medzi Piešťanmi a Trnavou. Pred úvodným duelom sme sa zhovárali aj s manažérom výberu Piešťan Martinom Chnápkom a nový trénerom výberu Trnavy Jozefom Kozákom.

Martin Chnápko: Semifinálová prehra ma ešte stále neprestala mrzieť

Čo očakávate od novej sezóny Niké Super ligy?

V tretej sezóne už vieme do čoho ideme, poznáme projekt, poznáme aj súperov, s ktorými sme sa v základnej skupine stretli viackrát. Očakávame teda opäť vyrovnané súboje, napätie, výborné zápasy a v tomto náročnom období dlho chýbajúcu radosť zo športu, pre ktorú to všetci robíme.

S akými cieľmi pôjde váš výber do súťaže?

Aj keď ma ešte stále neprestala mrzieť semifinálová prehra na penalty s Košicami z minulej sezóny, kde sme boli podľa môjho názoru viac ako vyrovnaným súperom a všetci sme videli ako dopadlo následné finále, po dvoch vydarených sezónach sme sa určite ustálili na mape malého futbalu na Slovensku a naše mužstvo musia brať už všetci vážne. Rozhodne nechceme latku v tejto sezóne podliezať a tak ako v predchádzajúcej sezóne, cieľom je postup do play off, kde ako vždy hovorím, stať sa môže už čokoľvek. Mojim osobným prianím je postupovať v začatej postupke našich umiestnení v Niké Superlige, keď sme v prvej sezóne skončili štvrtí, v druhej tretí a najlepšie by bolo rovno preskočiť druhé miesto a Niké Superligu vyhrať.  Určite však súťažou pôjdeme pokorne od zápasu k zápasu, bez veľkých rečí a vyhlásení, v snahe vybojovať si postup do play-off.


Nastali vo vašom výbere nejaké zmeny?

Zmeny sú momentálne tak pol na pol. Polovica tímu zostala nezmenená, avšak bohužiaľ až 13 hráčov pozvánku do výberu odmietlo z rôznych či už zdravotných, pracovných, školských, rodinných, osobných alebo karanténnych dôvodov. Napriek tomu si myslím, že piešťanská Niké TOP liga má vysokú kvalitu a do úvodného zápasu Niké Superligy prinesieme kvalitné mužstvo.

Ako prebieha príprava v tomto čase, ktorý je poznačený koronou?

Príprava momentálne neprebieha nijako vplyvom obmedzení, ktoré na Slovensku máme. Tie bohužiaľ zasiahli aj našu Niké TOP ligu, ktorá bola kvalitnou prípravou hráčov na takéto ťažké zápasy a najmä sa hráči udržiavali v kondícií. Niektorí z chalanov trénujú aspoň vo svojich kluboch alebo individuálne. Mierny problém na začiatku zápasu môže byť so zápasovým tempom a loptovou technikou, avšak verím, že prídeme v kompletnom zložení dvoch pätiek a chalani sa do toho po pár sekundách dostanú.


Čo očakávate od trnavského výberu?

Trnava je mesto, s ktorým na úrovni Niké TOP ligy najviac spolupracujeme a sme kamaráti. Hráči sa spolu okrem Niké Superligy stretávajú aj na rôznych turnajoch, preto si myslím, že sa už dobre poznajú. Kvalitatívne nás nemajú moc čím prekvapiť, nakoľko v Niké Superlige sú všetky mužstvá veľmi kvalitné a nie je ani najmenší priestor vypustiť čo i len minútu zápasu. Na druhú stranu, Trnava angažovala nového trénera, ktorý uvidíme s akou príde taktikou. Určite to bude kvalitný derby zápas plný emócií a bude sa na čo pozerať.

 Tréner Trnavy Jozef Kozák: Piešťanom máme čo vracať

Čo očakávate od novej sezóny Niké Super ligy?

Ako nováčik na lavičke výberu  som plný očakávaní. Očakávam kvalitné súboje, plno pekných futbalových momentov a  hlavne dúfam, že sa nám podarí zmeniť nepriaznivú sériu, ktorá sa ťahá za výberom Trnavy.


S akými cieľmi pôjde váš výber do súťaže?

Ciel je jednoznačný. Nazbierať body v základnej skupine a potom sa dostať čo najďalej. Náš výber môže len prekvapiť.


Nastali vo vašom výbere nejaké zmeny?

Nejaké zmeny určite nastali. Hráčov som vyberal s najlepším vedomím a svedomím. Niektoré mená sú stálicami, niektoré možno prekvapia.


Ako prebieha príprava v tomto čase, ktorý je poznačený koronou?

Príprava funguje len na báze internetovej komunikácie, keďže je zákaz zhromažďovania sa.

Čo očakávate od svojho najbližšieho súpera?

Očakávam ťažký duel. Piešťany sú veľmi náročný super, fyzicky a technicky dobre pripravený. Máme im však čo vracať.

 

 

 

 

 

 

 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov