|
Stanislav Chudík

Niké Superliga je späť! Zápasy už tento týždeň

Niké Superliga

Po tom, čo cez víkend čelil výber Bratislavy národnému mužstvu, sa rozbehne už tento týždeň aj Niké Superliga. Zápasy sa odohrajú bez prítomnosti divákov a všetci účastníci sa budú môcť zúčastniť podujatia iba s negatívnym testom na COVID nie starším ako 12 hodín. V stredu večer vyzvú Piešťany Trnavu a Bratislava sa stretne s Trenčínom.

Úradujúcim majstrom Niké Superligy sú Košice, druhé miesto obsadili hráči Prešova, z bronzu sa radovali piešťanskí hráči. Pôjde v poradí o druhé hracie kolo, to prvé bolo ešte v októbri odložené.

Trnava s novým trénerom proti bronzovým Piešťanom

V úvodnom zápase Niké Superligy sezóny 2020/2021 sa v krajskom derby stretnú výbery Piešťan, ktoré v poslednom ročníku obsadili tretie miesto, a Trnavy, ktorá skončila v základnej skupine na treťom mieste a do boja o medaily nepostúpila. Oba celky sa naposledy spolu stretli v júni v rámci 3.kola, keď bojovali o postup. Zápas vtedy priniesol otočku, keď v prvom polčase šla do vedenia 1:0 Trnava. V druhom polčase však Piešťany herne dominovali, čoho výsledkom bol zvrat v stretnutí. V priebehu 15 minút sa piešťanskí hráči štyrikrát presadili a rozhodli o osude vývoja zápasu a aj o postupujúcich. Výhrou 4:1 zavŕšili svoje víťazné ťaženie v skupine, ktorú ovládli ziskom plného počtu bodov.


Cesta Piešťan pokračovala v semifinále, kde čelili Košiciam. Dramatický a vyrovnaný súboj o finále rozhodli až pokutové kopy, keďže v riadnom hracom čase zápas skončil remízou 1:1. V rozstrele sa viac darilo Košiciam, ktoré si tak zabezpečili druhú finálovú účasť a Piešťanci putovali do boja o tretie miesto. V ňom sa stretli s výberom Bratislavy. Piešťanom zápas vyšiel, keď výber z hlavného mesta porazili 5:1 a po zápase sa radovali zo zisku bronzu.


Piešťany v oboch ročníkoch dokázali postúpiť do bojov o medaily. V novom ročníku nebudú chcieť určite za svojimi výsledkami zaostať. Trnava sa po dvoch nevydarených ročníkoch bude tiež pokúšať napraviť svoje umiestnenie a bude sa chcieť prebiť do boja o medaily. Vo výbere Trnavy nastala zmena na lavičke. Trénerskou taktovkou bol poverený Jozef Kozák, ktorý je manažérom Golden Bradlan v trnavskej Niké TOP lige.

Trenčín proti Bratislave, ktorá cez víkend porazila reprezentáciu Slovenska

Trenčín sa v novej sezóne bude pokúšať napraviť svoju nepriaznivú sériu, keď nedokázali v sezóne 2019/2020 získať ani jeden bod. V prvom kole prehrali 1:0 s Piešťanmi, v druhom kole podľahli Trnave 2:0 a v poslednom dueli základnej skupiny podľahli Bratislave 4:2. V poslednom vzájomnom dueli medzi Bratislavou a Trenčínom šlo hráčom z hlavného mesta o všetko. V hre bol postup do semifinále. Bratislava zápas zvládla a zaistila si semifinále.


V semifinále Bratislava čelila Prešovu. V tesnom dueli išiel najprv do vedenia bratislavský výber. Prešov však dokázal otočiť, keď ešte do polčasu vyrovnali a v druhom polčase zvrátili zápas vo svoj prospech a postúpili do finále. Bratislava tak rovnako ako v sezóne predtým putovala do boja o bronz. Tam na nich čakali Piešťany, ktoré zápas zvládli lepšie a radovali sa z bronzu. Bratislava obsadila štvrté miesto.

Bratislavský výber sa počas víkendu stretol v priateľskom zápase proti Slovenskej reprezentácii, ktorá mala v Bratislave prípravný kemp pred majstrovstvami Európy. Bratislavský výber v ňom porazil reprezentáciu 4:3, keď po remíze 3:3 nasledovali pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší.


Bratislava ide do novej sezóny aj s posilou na poste manažéra, kde tím posilní Miroslav Židzik, ktorý je aj manažérom jedného z najúspešnejších bratislavských tímov – Papalalulu. Doplní tak na lavičke Dávida Randúcha.

Niké Superliga na novom webe

Slovenský zväz malého futbalu pripravil pre národnú ligu úplne nový web, ktorý je už plne funkčný. Priaznivci na ňom nájdu kompletný výsledkový servis, články a všetky zaujímavosti o Niké Superlige. Web nájdete na adrese www.narodnaliga.sk. 

Zápasy si môžete opäť pozrieť LIVE

Zápasy úvodného hracieho dňa Niké Superligy si budete môcť pozrieť LIVE na facebookovom profile Slovenského zväzu malého futbalu.

 

 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov