|
Stanislav Chudík

Vo štvrtok semifinále SZMF Superligy

Niké Superliga

Vo štvrtok večer sa na štadióne MFK Zvolen odohrajú semifinálové zápasy SZMF Superligy. O postup do júlového finále zabojujú Prešov proti Bratislave a Piešťany vyzvú Košice.

Po tom čo sa zmenil formát súťaže a odohrali sa zápasy základných skupín jednokolovo sme spoznali semifinalistov. Zo skupiny západ sa tak ako pred rokom medzi štyria najlepšie tímy na Slovensku dostali hráči Bratislavy a Piešťan. Na východe sa taktiež mená semifinalistov ani v tejto sezóne nezmenili a zo štvorčlennej východnej skupiny postúpili do boja o finále tímy Košíc a Prešova.

Prešov s pokusom o druhé finále za sebou, Bratislava so šancou na reparát

Prešovčania prešli základnou časťou suverénne bez straty bodu. V úvodnom kole dokázali v prestrelke zdolať výber Nitry 5:4. V druhom zápase sa im vo východniarskom derby do cesty postavili Košice, ktoré ich v poslednom zápase dokázali zdolať až na penalty, čo však znamenalo zisk historicky prvého titulu v SZMF Superlige pre Košice. Prešovu sa v druhom kole základnej časti podarilo odplatiť prehru, keď zvíťazili 5:1. V poslednom kole základnej časti sa Prešovu postavil do cesty Zvolen, ktorý stále živil šance na postup. Prešov však aj v tomto zápase potvrdil rolu favorita a Zvolenčanov porazil 4:1. Prešovčania tak v základnej časti nenašli premožiteľa. Bratislava musela čakať na postup do posledného zápasu základnej skupiny západ a aj tak nemala istotu postupu vo svojich rukách. Hráči z hlavného mesta Slovenska v úvodnom derby zápase s Trnavou predviedli dobrý výkon, čoho výsledkom bolo víťazstvo 5:3. V druhom kole sa predstavili na domácej pôde na ihrisku Mladej Gardy proti výberu Piešťan. V zápase medzi Bratislavou a Piešťanmi boli diváci svedkami až jedenástich gólov, z toho sedem však skončilo v bráne Bratislavčanov, ktorí nestačili na Piešťany a prehrali 7:4. V poslednom kole Bratislavčania vedeli, že musia bezpodmienečne bodovať a ešte aj čakať na výsledok zápasu medzi Piešťanmi a Trnavou. Súperom Bratislavy bol AS Trenčín, ktorý sa nachádzal na poslednom mieste tabuľky s nulou v kolónke počtu strelených gólov. Bratislava predviedla dobrý výkon, keď o svojom víťazstve rozhodla už v prvom polčase, keď sa  v priebehu troch minút dokázali trikrát presadiť. Trenčania síce dokázali v druhom polčase znížiť, zvrátiť výsledok sa im však už nepodarilo. V semifinálovom dueli medzi Prešovom a Bratislavou pôjde o prvú zápasovú konfrontáciu týchto dvoch výberov. Uvidíme, či sa Prešovčania po roku opäť prebojujú do finále, alebo sa to v druhom ročníku podarí Bratislavčanom. Zápas má výkop naplánovaný vo štvrtok o 19:45.

Košice so snahou zopakovať minulú sezónu, Piešťany budú chcieť potvrdiť dominanciu zo základnej skupiny

Košičania v prvom kole SZMF Superligy čelili Zvolenu a ako úradujúci majster potvrdili rolu favorita a zvíťazili 4:1. V druhom kole v derby zápase východniarskych tímov však už nestačili na Prešovčanov a podľahli im 5:1. V treťom kole základnej skupiny boli na východe v hre o postup do playoff všetky tímy. Súperom Košíc bola Nitra. V dramatickom zápase sa nakoniec zrodil nerozhodný výsledok 3:3, keď vyrovnávajúci gól, ktorý nakoniec znamenal postup zaznamenali Košičania v poslednej minúte zápasu. K postupu im dopomohla aj výhra Prešova nad Zvolenom. Košičania si tak zopakujú semifinále aj tento rok. Ich súperom v ňom bude suverén základnej časti skupiny západ – Piešťany. Tie v úvodnom kole zdolali AS Trenčín tesne 1:0. V druhom kole dokázali zdolať aj výber Bratislavy a odčiniť tak prehru zo zápasu o tretie miesto z minulej sezóny. V poslednom kole nakoniec potvrdili piešťanskí hráči dobrú formu, keď dokázali otočiť aj zápas proti Trnave a zvíťazili 4:1. Základnú skupinu tak prešli bez zaváhania a získali plný počet bodov.

Košice a Piešťany spolu taktiež ešte žiaden zápas nehrali. Uvidíme, či Košičania dokážu zopakovať finálovú účasť spred roka, alebo si tentokrát finále vybojujú hráči Piešťan. Druhý semifinálový duel je na programe vo štvrtok o 21:00 na ihrisku MFK Zvolen. Oba semifinálové duely budete môcť sledovať LIVE prostredníctvom živého vysielania na facebookovej stránke Slovenského zväzu malého futbalu.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov