|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred finálovými zápasmi sezóny

SLO

Už vo štvrtok spoznáme v Bratislave najlepšie tímy Niké Superligy v sezóne 2023/2024. Pred zápasom o tretie miesto a finálovým duelom sme vyspovedali tímových manažérov. V zápase o bronz sa stretne Nitra a Trenčín. Vo finále o titul zabojujú Bratislava a Prešov.

Manažér Nitry Branislav Adámek: Chceme sa rozlúčiť víťazstvom

Čo očakávate od zápasu s Trenčínom?

Je to zápas o tretie miesto a zároveň posledný zápas sezóny. Chceme sa rozlúčiť víťazstvom, ale vieme, že to isté aj Trenčín. Očakávam však vyrovnaný a férový zápas.

V čom je Trenčín nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Majú veľa reprezentantov a výborného brankára, preto budeme musieť hrať na 100% a postupne pridávať. 

S Trenčínom ste doposiaľ odohrali iba jeden vzájomný zápas, v ktorom ste prehrali 1:3. Veríte, že v najbližšom zápase bilanciu vyrovnáte?

Určite budeme chcieť túto bilanciu vyrovnať.


Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

Ak nebude môcť niekto zo zdravotných dôvodov hrať, tak sa ho budeme snažiť plnohodnotne nahradiť. Stále platí a bude to platiť aj v ďalšej sezóne, že chceme mať široký káder kvalitných hráčov. Nastúpime v mierne pozmenenej zostave oproti predchádzajúcemu zápasu.

Manažér Trenčína Stanislav Macháč: Verím, že prinesieme po prvýkrát do Trenčína medailu

Čo očakávate od zápasu s Nitrou?

Očakávame vyrovnaný zápas, kde ani jedno mužstvo nebude chcieť spraviť chybu, ktorá by viedla k prvému gólu. Samozrejme, my chceme ukončiť sezónu víťazstvom.

V čom je Nitra nebezpečná a čo by na ňu malo platiť?

Nitra je silná v defenzíve a má silné protiútoky, ktoré vedia premieňať, čo ukázali aj v semifinále, kde potrápila favorita z Prešova.

S Nitrou ste odohrali doposiaľ jeden vzájomný zápas a to v roku 2022, keď ste vyhrali 3:1. Veríte, že by sa víťazstvo mohlo zopakovať aj tentokrát?

Určite áno. Mužstvá sa za tie dva roky zmenili a sú určite kvalitnejšie, ale my veríme, že opäť dokážeme zvíťaziť a priniesť do Trenčína medailu. 


Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

Všetci sú v poriadku. Naša zostava bude rovnaká ako v semifinále.

Manažér Bratislavy Thomas Issa: Od začiatku sezóny máme jeden spoločný cieľ

Čo očakávate od finále?

Pevne verím, že podáme dobrý výkon a nesklamem ľudí, ktorí nás prídu podporiť.

Je to vaša druhá finálová účasť. Veríte, že tentokrát budete úspešní?

Všetci máme ešte v pamäti, ako sme minulý rok vo finále prehrali. Od začiatku sezóny máme jeden spoločný cieľ a to je celú ligu vyhrať. Celý tím urobí všetko pre to, aby sme vyhrali. 


S Prešovom ste minulý rok vyhrali v semifinále na penalty. Veríte, že by sa tento scenár mohol zopakovať aj tentokrát?

Určite to bude veľmi vyrovnaný zápas, tak ako minulý rok. Podobný scenár sa môže kľudne zopakovať. 

V čom je Prešov nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Aj keď Prešovu nevyšla základná časť podľa predstáv, tak Prešov v play-off dokázal, že patrí medzi elitu malého futbalu na Slovensku. Čo sa týka taktiky, tak to si tentokrát necháme pre seba do šatne. Predsa je to finále.

Aký je zdravotný stav kádra? V akej zostave nastúpite?

Veľmi sa to nezmenilo. Do zápasu ideme v plnej možnej zostave 15 hráčov. 

Manažér Prešova Ondrej Kačmár ml.: Verím, že prelomíme našu kliatbu zo Superligy

Čo očakávate od finále?

Bude to určite náročný zápas. Bratislava si postup zaistila v poslednú možnú chvíľu, keď v poslednej minúte vyrovnali svoj zápas s Trenčínom a následne ich porazili na penalty. Veľkú rolu zohrá aj výhoda domáceho ihriska keďže nás opäť čaká niekoľkohodinová cesta na zápas. Nečaká nás teda nič jednoduché.

Bude to vaše štvrté finále. Veríte, že budete na štvrtýkrát úspešní?

Je to naše štvrté finále a štvrtýkrát cestujeme. Finále s Košicami sme hrali najprv v Piešťanoch, následne v Košiciach a finále s Nitrou v Nitre. Tentokrát s Bratislavou v Bratislave. Myslím si, že by sa tieto finálové zápasy mali po vzore veľkého futbalu hrávať na neutrálnych ihriskách, aby boli podmienky rovnaké pre všetkých a aby všetky tímy museli cestovať. Banská Bystrica mohla byť na finále ideálna, keďže sa tam o mesiac budú konať aj Majstrovstvá Slovenska. Taktiež sa to niekde v strede mohlo hrať aj minulý rok, keď bolo finále medzi Humenným a Bratislavou. Bratislava mala aspoň tú výhodu, že pre nich bol poslaný autobus. To, či budeme na štvrtýkrát úspešní uvidíme,  veríme, že konečne prelomíme našu kliatbu zo Superligy.

S Bratislavou ste hrali minulý rok veľmi vyrovnaný semifinálový zápas, v ktorom ste vypadli na penalty. Bude aj toto jedným z motivačných faktorov, odplatiť prehru z minulej sezóny?

Bol to veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sme bohužiaľ nezvládli záver, keď sme inkasovali vyrovnávajúci gól minútu pred koncom. Penalty sú už lotéria a šťastnejší v nej boli hráči Bratislavy. Samozrejme, že im chceme oplatiť prehru, ale našou hlavnou motiváciou je získať titul.

V čom je Bratislava nebezpečná a čo by na ňu malo platiť?

Bratislava má širokú hráčsku základňu a v jej výbere je viacero reprezentantov. Sú zohratí a v poslednom zápase sme mohli vidieť, že ak veci nejdú podľa ich predstáv, vedia zahrať aj power-play. My však nastúpime ako na každý zápas so svojou hrou a s cieľom vyhrať.


Aký je zdravotný stav kádra? V akej zostave nastúpite?

Bohužiaľ nám od posledného zápasu do tímu pribudlo dlhodobé zranenie Mária Šveca, ktorý nám na finále bude chýbať. Prajeme mu skoré uzdravenie a rýchly návrat. Okrem neho by však tím mal byť v poriadku, len nejaké drobné zranenia. Väčší problém je s prácou, nakoľko väčšina hráčov musí ísť v piatok do svojich robôt a nemajú k dispozícii vybrať si dovolenky. Nastúpime teda v najlepšom možnom zložení vzhľadom na okolnosti.

Zápasy LIVE

Skvelou správnou pre všetkých fanúšikov, ktorí si nebudú môcť prísť pozrieť finále osobne je to, že zápasy odvysiela v priamych prenosoch RTVS ŠPORT a taktiež Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov