|
Stanislav Chudík

Dramatické semifinálové zápasy s víťazstvami Prešova a Bratislavy

SLO

Vo štvrtok večer sa v Púchove odohrali semifinálové zápasy Niké Superligy. Semifinálové duely priniesli všetko, čo k malému futbalu patrí: pekné góly, emócie, nasadenie, postupové radosti i sklamania.

Prešov po dramatickom závere do finále

V prvom semifinále Niké Superligy sa proti sebe postavili Prešov a Nitra. Skvelý vstup Prešova do semifinále, keď sa už v 1. minúte po autovom vhadzovaní presadil Varga. Ten istý hráč navyšoval v 5. minúte už na 2:0, keď sa presadil tvrdou strelou. Prešov v prvej desaťminútovke kontroloval hru a Nitra sa presadzovala len veľmi ťažko. V 14. minúte sa dočkali gólu aj hráči Nitry, keď Porubský našiel na zadnej žrdi Kružlíka a bolo znížené na 1:2. Nitra po strelenom góle herne ožila a bola aktívnejšia. Vo zvyšných minútach prvého dejstva gól už nepadol a tak sa na polčasovú prestávku išlo za stavu 2:1 pre Prešov. V 30. minúte už bol stav vyrovnaný. Z dorážky sa presadil Homola. V 34. minúte však Prešov znovu viedol, keď sa presadil Beliš. Po góle na 3:2 pre Prešov začali hrať aktívnejšie hráči spod Zobora, ktorí sa viac tlačili do zakončenia v snahe vyrovnať. V 47. minúte mal vyrovnanie na kopačke Horák, jeho zakončenie však gólom neskončilo. V nadstavenom čase mali Nitrania ďalšiu šancu na vyrovnanie, Török, z blízka však gól nedal. V samom závere spečatil víťazstvo Prešova Varga. Prešovčania sa tak po výhre 4:2 stali prvými finalistami.


Kapitán Prešova Rudolf Beliš: Dnes to boli nervy. Dosť sme sa natrápili. Súper podal dobrý výkon. V úvode sme strelili dva góly a potom, ako by nám odišli nohy. Nitra mala dosť šancí, ale náš brankár nás podržal, za čo mu patrí absolutórium. 

Prešov - Nitra 4:2 (2:1)
Góly:
1., 5. Varga, 34. Beliš, 52. Hudák - 14. Kružlík, 30. Homola

Kapitán Nitry Michal Kružlík: Dnes rozhodla efektivita. Strieľali sme z každej možnej príležitosti, ale ich brankár to vychytal. V zápase sme boli až na úvod lepší. Smolné momenty pri inkasovaných góloch a naše nepremenené šance rozhodli, že si finále nezahráme. 

Bratislava v závere povstala z popola a zahrá si finále

V druhom semifinále sa stretol Trenčín s Bratislavou. V úvode zápasu boli aktívnejší hráči bratislavskí hráči. V 8. minúte mal veľkú šancu na otvorenie skóre Bratislavčan Jurkemik, ale jeho strela minula bránu. Potom sa osmelili aj Trenčania, ale Bratislava bola aj v ďalších minútach viac aktívna. Po prvých desiatich minútach bolo skóre naďalej bezgólové. V 14. minúte sme videli otvárací gól. Tesne spoza polovice vypálil delovku brankár Trenčína Kopčan a lopta sa trepotala v sieti. V 19. minúte mal na kopačke vyrovnanie Hudec, ktorý sa rútil na brankára, gól však nedal. V 19. minúte však padol gól na 2:0. Presadil sa Lukáč. Hneď na to sa však o zníženie postaral Lády, ktorý peknou strelou upravil skóre na 1:2 z pohľadu Bratislavy. Po znižujúcom góle bola Bratislava aktívnejšia. V prvom polčase však gól už nepadol a tak išli na prestávku veselší hráči Trenčína, ktorí viedli 2:1.


V úvode druhého dejstva sa hral vyrovnaný zápas, kde oba tímy hrali hlavne zodpovedne v defenzíve. V 34. minúte mal veľkú šancu na gól na 3:1 Lukáč, gólu však zabránil dobrým defenzívnym zákrokom Nestorík. V 35. minúte napálil trenčiansky hráč Vrábel len do žrde a tak bol stav stále 2:1 pre Trenčín. Ďalší gól padol v 43. minúte a presadil sa Trenčín, keď sa po peknej kombinácii presadil Malovec a navýšil na 3:1 pre Trenčín. V 44. minúte bolo však znížené, keď si loptu pekne zasekol Matej Dolník a vrátil Bratislavu do hry. V 45. minúte však viedol Trenčín znovu o dva góly. Dalibor Bér sa zapísal do streleckej listiny. Päť minút pred koncom tak bol stav 4:2 pre Trenčín. V 50. minúte však ďalší gól v sieti Trenčanov, o ktorý sa postaral Nestorík. Pred nadstaveným časom tak Trenčín viedol už iba o gól. V nadstavenom čase mal vyrovnanie na kopačke Haladej, ale brankár Trenčína Kopčan predviedol fenomenálny zákrok. V posledných sekundách však gól nakoniec padol a strelila ho Bratislava, keď vyrovnal Jurkemik. Zápas tak skončil v riadnom hracom čase 4:4 a o postupujúcom museli rozhodnúť pokutové kopy. V pokutových kopoch boli úspešnejší Bratislavčania, ktorí si tak po roku znovu zahrajú finále.


Kapitán Trenčína Jaroslav Repa: Táto prehra veľmi bolí. Mali sme na dosah naše historicky prvé finále, ale taký je šport. Power-play sa bráni veľmi ťažko. Každý hráč však odovzdal maximum a za to som veľmi rád. Verím, že sa nám to raz vráti. Hrali sme to, čo sme chceli. Bratislava má však extrémnu kvalitu. 

Kapitán Bratislavy Martin Jurkemik: Víťazstvo sa vôbec nerodilo ľahko, ale som rád, že sme to nakoniec dotiahli do víťazného a šťastného konca. Som rád, že si znovu zahráme finále a verím, že po druhýkrát v ňom už neprehráme. 

Bratislava - Trenčín 5:4pk (1:2)
Góly:
20. Lády, 44. Dolník, 50. Nestorík, 53 Jurkemik - 14. Kopčan, 19. Lukáč, 43. Malovec, 45 Bér

My tak po dnešku poznáme zloženie zápasov o medaily. V zápase o bronz sa stretne Nitra proti Trenčínu a o majstrovský titul v Niké Superlige zabojujú Bratislava a Prešov. Dátum a dejisko finále vám oznámime už čoskoro. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov