|
Stanislav Chudík

Kto postúpi do finále Niké Superligy?

SLO

Už tento štvrtok sú na programe semifinálové zápasy Niké Superligy. V prvom semifinálovom súboji vyzve Prešov mužstvo z Nitry. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Bratislava a Trenčín.

Odplatí Prešov Nitre prehru z finále v roku 2021?

Prešov sa na ceste do semifinále stretol s Martinom. Vo štvrťfinálovom zápase Prešovčania nezaváhali a s Martinom si po dobrom a zodpovednom výkone poradili 6:3. Ich súper z Nitry sa vo štvrťfinále stretol s ešte stále úradujúcim majstrom z Humenného. Po výhre 3:0 sa hráči spod Zobora tešili z postupu do semifinále. Pre Prešovčanov je to už piata účasť v semifinále zo šiestich ročníkov v Niké Superlige. Prešovčania sa v minulej sezóne tešili zo zisku bronzu. Cesta Nitry sa skončili vo štvrťfinále. Nitra a Prešov sa naposledy stretli vo vzájomnom zápase vo finále Niké Superligy v roku 2021. Z víťazstva sa vtedy tešili hráči Nitry, ktorí vyhrali 4:1 a tešili sa tak z titulu. Prešov tak bude určite motivovaný v snahe odplatiť prehru. Prešov by taktiež rád konečne dokráčal až k titulu, keďže vyhrať Niké Superligu sa im doposiaľ nepodarilo. Proti však bude Nitra, ktorá by si isto rada zahrala po druhýkrát vo finále. To, kto postúpi do finále a kto si zahrá o bronz z tejto dvojice, sa dozvieme vo štvrtok. Výkop zápasu je naplánovaný na 20:10. 

Zahrá si Trenčín po prvýkrát vo finále?

V druhom semifinálovom zápase sa stretnú dva tímy zo skupiny Západ. Bratislava vo štvrťfinále vyradila Zvolen po tesnej výhre 2:0. Trenčín si svoju semifinálovú miestenku zabezpečil postupom cez nepríjemné Košice. V dramatickom zápase zvíťazili 4:3. Trenčín sa do finále ešte nikdy nedostal. Bratislava si finále naposledy zahrala v poslednej sezóne, keď podľahla Humennému. Trenčín a Bratislava sa v tejto sezóne stretli dvakrát v základnej skupine. V prvom zápase zvíťazila Bratislava a v tom druhom sa tešili z víťazstva Trenčania. Tieto dva tímy tak čaká už tretí vzájomný zápas v sezóne. Mužstvo, ktoré zvíťazí, si zabezpečí finálovú miestenku. To, ktorý tím to bude, sa dozvieme vo štvrtok večer. Semifinálový zápas medzi Trenčínom a Bratislavou má výkop o 21:30. 


Zápasy na RTVS

Skvelou správou pre všetkých fanúšikov malého futbalu a Niké Superligy je, že si budú môcť štvrtkové semifinálové zápasy vychutnať v priamych prenosoch na RTVS ŠPORT. Stretnutia budú taktiež streamované na Niké TV. 

Program

Semifinále Niké Superligy - štvrtok 25. apríla - STC Aréna Púchov

20:10 Prešov - Nitra
21:30 Bratislava - Trenčín

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov