|
Stanislav Chudík

Semifinalistov doplnili Bratislava a Trenčín

SLO

Vo štvrtok večer sa vo Zvolene skompletoval zoznam semifinalistov v Niké Superlige. V prvom semifinále bojovali o semifinále Bratislavčania proti domácim Zvolenčanom. O poslednú miestenku sa proti sebe postavili Košice a Trenčín

Bratislava vo vyrovnanom semifinále vyradila Zvolen

Zápas sa od začiatku niesol v dobrom tempe. Viac z hry mali opticky Zvolenčania. Prvú väčšiu šancu však mala Bratislava, keď v 10. minúte nebezpečne pálil Štefunko.V 12. minúte mali šancu aj Zvolečania, Strapek však z blízka neprepálil bratislavského brankára. Potom mali prevahu Zvolečania. Ani jedna z viacerých vyložených šancí však gólom neskončila. V 17. minúte však v pokutovom území fauloval Eperješi a Bratislavčania dostali výhodu pokutového kopu. Emil Haladej svoj pokus však nepremenil a tak bol stav stále 0:0. V 21. minúte dostali taktiež po faule v pokutovom území výhodu pokutového kopu aj Zvolečania. Ani Strapek svoj pokus však nepremenil. Prvý polčas tak skončil 0:0. Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie Zvolenčania. Dobrú šancu mal Ivan Buchel, gól však nestrelil. Ten mimochodom nastúpil proti svojmu bývalému tímu, ktorému bol aj kapitánom. V 32. minúte mali šancu aj Bratislavčania, tí však nevyužili opustenú bránu a šancu trestuhodne zahodili. Na prvý gólový moment v zápase sme si museli počkať až do 43. minúty. Lopty sa zmocnil bratislavský útočník Haladej, ktorý sa s loptou šikovne otočil a otvoril gólový účet. Bratislava tak viedla 1:0. Zvolen potom vrhol všetky sily do útoku v snahe vyrovnať. Z tlaku Zvolenčania gól nevyťažili. Naopak v 49. minúte Bielčík trafil opustenú bránu Zvolena a poistil výhru Bratislavy gólom na 2:0. Do semifinále tak postúpili Bratislavčania.


Bratislava - Zvolen 2:0 (0:0)
Góly:
43. Haladej, 49. Bielčík

Hráč Zvolena Ivan Buchel: Pre fanúšikov to musel byť výborný malý futbal. V zápase bolo množstvo šancí, dve penalty. Zápas zlomil jeden gól, ktorý sme my dostali prvý a prakticky vzápätí sme dostali aj druhý a to dnes rozhodlo zápas. Dnes rozhodla efektivita. Mali sme dostatok šancí aj penaltu, gól sme však nedali a to rozhodlo. Gratulujem Bratislave k postupu.

Hráč Bratislavy Emil Haladej: Zápas mal kvalitu. Bolo veľa šancí na oboch stranách. Dnes nás výborne podržal brankár. Dali sme dva góly a nakoniec sme my tí šťastnejší. Podali sme kolektívny výkon a to prinieslo úspech. 

Trenčín aj vďaka skvelému prvému polčasu do semifinále

Do zápasu vstúpili aktívnejšie Trenčania. Prvého gólu sme sa dočkali v 10. minúte a ten stál skutočne za to. Brankár Trenčína Kopčan spoza poliacej čiary vystrelil tvrdú a milimetrovo presnú strelu do ľavého horného brány jeho súpera. Trenčín tak viedol 1:0. Trenčín pridal v 16. minúte aj druhý gól, keď loptu poslal do brány Malovec a Trenčín viedol 2:0. Skvelú desaťminútovku Trenčína podčiarkol v 19. minúte Bér, ktorý navýšil už na 3:0 pre hráčov spod hradu Matúša Čáka. Košice však v poslednej minúte prvého dejstva ešte dokázali znížiť zásluhou Majoroša. Polčas tak skončil vedením 3:1 pre Trenčanov. Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie trenčianski hráči. Odmenou im bolo opätovné vedenie o tri góly, keď sa do streleckej listiny zapísal Suchánek. V 30. minúte mohol byť rozdiel v skóre opäť dvojgólový, Kopčan v bráne Trenčína sa však blysol skvelým zákrokom. Postupne sa tlačili viac do zakončenia Košičania a odmenou za zvýšenú aktivitu im bol gól na 2:4, o ktorý sa postaral Üvegeš. Košice vrhli všetky sily do útoku, obrana Trenčína však odolávala. Trenčania naopak neraz vyrazili taktiež do nebezpečného protiútoku. V 49. minúte vykresal ešte iskierku nádeje pre Košice svojim druhým gólom Üvegeš, ktorý znížil minútu pred koncom na 3:4. Záverečný nápor Košíc však Trenčania už ustáli a tak sa po záverečnom hvizde tešili z postupu medzi štvoricu najlepších v Niké Superlige. 


Košice - Trenčín 3:4 (1:3)
Góly:
25. Majoroš, 33., 49. Üvegeš - 10. Kopčan, 16. Malovec, 19. Bér, 29. Suchánek

Brankár Košíc Stanislav Pella: Mali sme kopec šancí a gól sme nedali. Naopak súper nás vytrestal prakticky z každej šance. Ďalší zápas v ktorom sme neboli slabší Skvelý výkon podal aj môj náprotivok Martin Kopčan. 

Brankár Trenčína Martin Kopčan: Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Dobre sme sa na Košice takticky prekvapili. Škoda zopár takých odrazených gólov, ktoré sme dostali. Veľmi sa tešíme z víťazstva a postupu. Dnes sme hrali so srdcom a bojovali sme a to sa nám aj vrátilo. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov