|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred úvodnými štvrťfinálovými zápasmi

SLO

Už dnes štartuje play-off Niké Superligy. Prvé dva štvrťfinálové zápasy sa uskutočnia v Martine. V tom prvom sa stretnú domáci hráči Martina s s Prešovom a tom druhom nastúpia proti sebe Humenné a Nitra. Pred zápasmi sme sa rozprávali s manažérmi tímov.

Manažér Martina Juraj Valášek: Našim fanúšikom máme čo vracať

Ako by ste zhodnotili základnú časť?

Základnú časť hodnotím ako úspešnú. V podstate som zopakovali to, čo sa nám podarilo v minulej sezóne, keď sme prešli zájladnou časťou bez prehry. Do kádru sa nám podarilo začleniť aj nových hráčov, ktorí úspešne zapadli do nášho systému. Takisto sa nám podarilo odohrať jeden zápas základnej časti v domácom prostredí, za čo sme veľmi radi. Podarilo sa nám taktiež vyylepšiť svoje postavenie v rámci celého Slovenska, keď sme sa posunuli z tretieho na prvé miesto. Je to taká pekná bodka za celou základnou časťou, ale teraz sa už musíme sústrediť na to, čo nás čaká a to je štvrťfinále proti Prešovu.

Ktorý zápas do doposiaľ pre vás najťažší a najdôležitejší?

Či už to bola Nitra, Zvolen alebo Banská Bystrica, tak v každom zápase sme sa mali z čoho poučiť. Za najťažšie zápasy hodnotím tie proti Banskej Bystrici. Aj keď sme v prvom zápase vyhrávali 0:3, tak, keď došlo ku vylúčeniu Tomáša Burgera za stavu 1:3 osem minút pred koncom, tak to bola pre nás nemierne ťažká päťminútovka počas ktorej nás banskobystričania zavreli na vlastnej polovici. Takéto oslabenia sa bránia naozaj ťažko, ale som rád, že máme skúsenosť aj s takouto hrou. Za to v druhom zápase to bol prvý polčas Banskej Bystrice, v ktorom nás poriadne vytrápili a nevedeli sme sa dostať do našej obvyklej hry, nakoľko nás Bystrica bránila veľmi pozorne a viazla nám komunikácia. Čo sa týka najdôležitejšieho zápasu, tak tu by som vybral náš druhý zápas s Nitrou, v ktorom sa nám podarilo perfektne zareagovať na gól Nitry na 2:1 necelé tri minúty pred koncom a nakoniec sa nám podarilo zvrátiť výsledok na našu stranu a vyhrať 2:4. Aj v tomto zápase sa v plnej kráse ukázalo, aký je malý futbal nevyspytateľný a nádherný šport a čo všetko sa môže udiať behom posledných 120 sekúnd.

Čo očakávate od štvrťfinále?

Je to v poradí naše tretie štvrťfinále v tretej sezóne Niké Superligy. Veľmi nás teší, že sa opäť predstavíme na domácom ihrisku a verím, že tento zápas prinesie to najlepšie, čo malý futbal ponúka. Našim fanúšikom máme čo vracať za minulý rok, kedy sa nám nepodarilo prejsť cez Humenné. Takisto Prešov nám má čo vracať, keďže sme to boli práve my, kto ich pred dvoma rokmi vo štvrťfinále vyradil. Opäť raz očakávam skvelý malo-futbalový večer a dúfam, že aj napriek chladnému počasiu si nejaký ten fanúšik nájde cestu a príde nás podporiť.

V čom je Prešov najnebezpečnejší?

Netreba sa pomýliť tabuľkovým postavením Prešova. Aj napriek tomu, že celkovo skončili tretí v tabuľke východu a celkovo siedmi v rámci Slovenska, tak je to mužstvo s mimoriadnymi skúsenosťami a zohratosťou. Do ich systému sa vždy snažia zakomponovať aj hráčov z kategórie U23, ktorí aj na poslednom turnaji v Košiciach odohrali veľmi pekné zápasy. Takisto, ak sa pozrieme aj na tabuľku vstrelených gólov, tak sa im podarilo v priemere na zápas streliť štyri góly. Prešov si vždy nejakú tú šancu vypracuje, preto musíme byť pozorní po celý zápas a vyvarovať sa zbytočným chybám.

Čo by na nich mohlo platiť?

Prešov sa vo svojich zápasoch snaží do hry pomerne často zapájať aj ich brankára, ktorý disponuje tvrdou strelou. Niekedy je však tento štýl hry riskantný, z čoho môže hroziť gól. Predpokladám, že svoj štýl hry meniť nebudú a my sa budeme snažiť využiť každé zaváhanie. Takisto, ak sa pozrieme na pomer vsietených gólov, tak sa Prešov tento rok pohybuje niekde na hranici troch gólov na zápas. V porovnaní s minulým rokom to boli len dva góly na zápas. Možno je to práve ich obrana, ktorú sa budeme snažiť nalomiť a prikloniť víťazstvo na našu stranu.


Aký je zdravotný stav kádra?

Do zostavy sa vracia Ďuro Remeň, ktorý bol na sústredení na Rhodose, tak hádam bude oddýchnutý. Miesto Mariána Ladňáka sa po dlhšej pauze vracia Lukáš Janič, pre ktorého to bude špecifický zápas, nakoľko minulý rok hral vo farbách Prešova. Pre Tomáša Kuceja sa sezóna vplyvom zranení skončila a všetci mu prajeme skoré uzdravenie. Nastúpime v takom zložení v akom sme hrali po väčšinu tohto ročníka, takže verím, že predvedieme čo najlepší výkon.

Aké sú vaše tipy na zvyšných postupujúcich?

V zápase medzi Humenným a Nitrou pôjde o vôbec prvé meranie síl medzi týmito celkami. Snažil som sa sledovať každý zápas Niké Superligy a musím povedať, že Humenné hrá zatiaľ veľmi efektívny malý futbal. Suverénne nastrieľalo najviac gólov v súťaži a za mňa osobne ich považujem za mierneho favorita v zápase proti Nitre. Samozrejme, netreba podceňovať ani silu Nitry. V poslednom kole skupinovej fázy sa na play-off dobre naladili dvanásť gólovou porciou do siete Zvolena.

Ak sa nemýlim, tak aj v zápase medzi Bratislavou a Zvolenom pôjde o prvý vzájomný duel. Bratislava do posledného kola išla súťažou bez prehry a preto v poslednom zápase dala príležitosť aj iných hráčom. Predpokladám, že do vyraďovačky už nastúpia opäť v plnej sile a preto sú pre mňa v tomto zápase favoritom. Zvolen bude mať výhodu domáceho prostredia. Vo svojom jedinom zápase play-off prehrali dva roky dozadu s Košicami vysoko 6:2. Myslím si, že rozhodne aj skúsenosť Bratislavy so zápasmi vo vyraďovacej časti.

V zápase Košíc a Trenčína pôjde o reprízu zápasu o tretie miesto z Trnavy spred dvoch rokov. Kto si na tento zápas spomína, tak vie, že Košice prišli vo veľmi oklieštenej zostave a aj napriek tomu dokázali poraziť Trenčín 3:4. Po zhliadnutí posledného zápasu Košíc proti Humennému musím povedať, že som už dlho nevidel hrať Košice tak dobre. Otázkou však ostáva, ako sa dokážu vysporiadať s absenciou ich kapitána Kisa. Na druhej strane je však Trenčín a do bránky sa zrejme postaví Kopčan, ktorému ak výjde zápas, tak môže byť hrdinom Trenčanov. Ja osobne sa prikláňam skôr ku víťazstvu Košíc.

Manažér Prešova Ondrej Kačmár: Do každého zápasu ideme s rovnakým cieľom

Ako by ste zhodnotili základnú časť?

Naša skupina bola veľmi vyrovnaná a o postupujúcich sa rozhodovalo do posledného kola. Počas celej skupiny nás trápila dochádzka a maródka, čím sme si skomplikovali cestu do play-off, našťastie však všetko dobre dopadlo.

Ktorý zápas bol doposiaľ pre vás v sezóne najťažší a ktorý najdôležitejší?

Každý zápas bol obtiažny a dôležitý, ale ak by som mal vybrať len po jednom, tak najťažší bol odvetný zápas s Humenným a najdôležitejší ten posledný s Bardejovom, v ktorom sme si vybojovali prestup.

Čo očakávate od štvrťfinále?

Očakávame náročný zápas. V tejto fáze súťaže už nie je žiaden priestor na chyby.

V čom je Martin najnebezpečnejší?

Martin v tejto sezóne je jediný tím, ktorý ešte neprehral. Majú kvalitného brankára, ale taktiež zbytok tímu, ktorý spolu hrá už dlhšiu dobu. Taktiež bude mať najmä výhodu domáceho ihriska, takže publikum ich bude hnať dopredu.


Čo by mohlo na Martinčanov platiť?

Do každého zápasu ideme s rovnakým cieľom - zvíťaziť. Nechceme sa prispôsobovať súperovi, budeme hrať svoju hru a veríme, že v tom budeme úspešní.

Aký je zdravotný tav kádra?

Som rád, že sa nám postupne vracajú viacerí dôležití hráči. Stále sú tam nejaké drobné zranenia, ale veríme, že prídeme v čo najlepšom zložení.

Aké sú vaši tipy na zvyšných postupujúcich zo štvrťfinálových zápasov?

Popravde, v tejto fáze je veľmi náročné tipovať. Viaceré tímy musia na zápas cestovať stovky kilometrov, čo sa môže odzrkadliť na zložení ich súpisky. Z tohto dôvodu nemám žiadnych favoritov.

Manažér Humenného Maroš Barnišin: Nič jednoduché nás nečaká

Ako by ste zhodnotili základnú časť?

Základná časť bola náročná. Košice a Prešov sú pojmy na malofutbalovej mape, kvalita tam určite bola. Aj zápasy s Bardejovom neboli jednoduché, ako ukazovala výška skóre. 

Čo očakávate od štvrťfinále?

Očakávam vyrovnaný zápas, kde budú rozhodovať detaily. Nitra má skvelé individuality a taktiež brankára. Vyzerajú ako vyvážené mužstvo. V poslednom zápase dokázali, že sú aj dobre strelecky disponovaní, takže nás nečaká nič jednoduché.


Aký je zdravotný stav kádra? 

Zdravotný stav kádra je v poriadku. Verím, že vycestujeme v čo najlepšom zložení, nakoľko to budeme mať aj skrz vzdialenosť náročné. Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať hráčom, ktorí na zápas pôjdu.

Ako tipujete postupujúcich zo zvyšných zápasov?

Zásadne netipujem a už vôbec nie štvrťfinále, kde sa môže stať všetko.

Manažér Nitry Branislav Adámek: Humenné je favoritom

Ako by ste zhodnotili základnú časť?

Základnú časť by som zhodnotil ako turbulentnú, nakoľko naše výsledky boli kolísavé, ale sme radi, že sa nám podarilo nakoniec postúpiť do play-off.

Ktorý zápas bol pre vás doposiaľ najťažší  a ktorý najdôležitejší?

Keďže Martin vyhral našu skupinu, tak s nimi sme odohrali najťažšie zápasy, v ktorých sme ťahali za kratší koniec a najdôležitejší zápas bol so Zvolenom v 6.kole, kde sme ešte pred zápasom nemali postupovú istotu.

Čo očakávate od štvrťfinále?

Očakávame náročný zápas, pretože Humenné je majster, má reprezentantov a aj reprezentačného trénera, takže budú mať veľkú kvalitu a sú vo štvrťfinále favoritom.

V čom je Humenné najnebezpečnejšie?

Humenné je na všetkých postoch silné, čiže to budeme mať veľmi ťažké.

Čo by naopak na nich mohlo platiť?

Ideme do zápasu s pokorou a verím, že hráči odovzdajú v zápase maximum. Uvidíme, čo sa nám v zápase podarí.


Aký je zdravotný stav kádra?

Náš káder je široký, preto ak aj má niekto nejaké zranenie alebo má tréning, vždy ho vieme plnohodnotne nahradiť.

Ktoré tímy tipujete z ďalších zápasov, že postúpia do semifinále?

So zápasu Prešov - Martin tipujem, že pôjdu ďalej hráči Prešova, ak prídu v kompletnom zložení. Pri dvojici Bratislava - Zvolen favorizujem Bratislavu a z dvojice Košice - Trenčín verím viac Košiciam. 

Zápasy LIVE

Dnešné zápasy štvrťfinále Niké Superligy môžete sledovať LIVE na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov