|
Stanislav Chudík

Je tu play-off Niké Superligy, čakajú nás štvrťfinálové zápasy

SLO

Program Niké Superligy pokračuje v rýchlom tempe ďalej. Už tento týždeň sú na programe úvodné zápasy vyraďovacej časti. V stredu a vo štvrtok večer sa odohrajú štvrťfinálové zápasy, v ktorých spoznáme tímy, ktoré zabojujú o medaily.

Cesta do play-off

Po šiestich kolách základnej časti v skupinách Západ, Streda Východ sme spoznali mená tímov, ktoré sa v tejto sezóne predstavia v play-off Niké Superligy. Do play-off postupovali z každej skupiny dva najlepšie tímy a zvyšné dve miesta získali prvé dva tímy z tabuľky tretích tímov po základnej časti. Zo skupiny Západ tak postúpili priamo do play-off Bratislava a Trenčín. Bratislava prešla základnou časťou suverénnym spôsobom. Hráči z hlavného mesta vyhrali úvodných päť zápasov v základnej časti a tak nevadilo, že v poslednom zápase prehrali. Na druhom mieste skončili Trenčania, ktorí získali v základnej časti na svoje konto 8 bodov. Trenčania si svoju účasť medzi ôsmymi najlepšími tímami zabezpečili aj vďaka tomu, že ako jediní dokázali poraziť Bratislavu, keď ju porazili v poslednom kole v pomere 6:1.


Skupinu Stred ovládli Martinčania, ktorí prešli základnou časťou suverénnym spôsobom, keď ani v jednom zo zápasov nenašli premožiteľa. Na svoje konto si pripísali 16 bodov za 5 víťazstiev a jednu remízu. Plný počet bodov nezískali iba v zápase s Banskou Bystricou, s ktorou si body podelili. Z druhého miesta skupiny Stred postúpili hráči Nitry. Tí získali na svoje konto v základnej časti 9 bodov za tri víťazstvá. Zo skupiny Stred si postup zabezpečil aj tím Zvolena. Zvolenčania získali na svoje konto 7 bodov. 


Východnú skupinu ovládli Košice s 12 bodmi. Rovnaký počet bodov získal aj úradujúci majster z Humenného. O lepšom postavení Košičanov rozhodla lepšia bilancia vo vzájomných zápasov. Aj zo skupiny Východ postúpil do play-off aj tím z tretieho miesta. To patrilo Prešovu, ktorý získal 9 bodov. Dve miestenky do štvrťfinále pre tímy na tretích miestach si tak uchmatli tímy zo skupín Stred a Východ. Smútok tak nastal v Senci, ktorý získal spomedzi tímov na treťom mieste najmenej bodov, konkrétne 6. 


Kto postúpi do semifinále

V stredu sa odohrajú prvé dva štvrťfinálové duely. V tom prvom sa predstavia Martinčania, ktorí budú hrať v domácom prostredí. Ich súperom bude Prešov, ktorý v minulej sezóne skončil na treťom mieste. Martinčania v poslednej sezóne vo štvrťfinále vypadli, keď im stopku vystavili Humenčania. Martin a Prešov sa naposledy stretli v sezóne 2021/2022 taktiež vo štvrťfinále. Zápas sa vtedy skončil výsledkom 0:0 v riadnom hracom čase a o postupe rozhodli pokutové kopy, ktoré lepšie zvládli Martinčania. Stredajší zápas má výkop o 19:15. V druhom stretnutí, ktoré sa odohrá v Martine, sa stretne aktuálny majster z Humenného proti tímu Nitry. Pôjde o prvý vzájomný zápas týchto dvoch tímov. Nitra sa v poslednej sezóne práve vo štvrťfinále so súťažou rozlúčila, keď vypadla s Bratislavou. Humenné dokráčalo až k titulu. Zápas má výkop o 20:45. 


Druhé dva štvrťfinálové zápasy sa odohrajú vo Zvolene vo štvrtok večer. V prvom zápase sa predstavia domáci Zvolenčania proti Bratislave. Pre Zvolen je to účasť  v play-off po ročnej prestávke. Bratislava v minulej sezóne dokráčala až do finále, kde podľahla už spomínanému Humennému. Zvolenčania sa vo štvrťfinále predstavili v sezóne 2021/2022, keď vtedy čelili Košiciam a vypadli po výsledku 6:2. Pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu týchto dvoch tímov. Zápas má výkop vo štvrtok o 19:15. V poslednej štvrťfinálovej konfrontácii sa proti sebe postavia Košice a Trenčín. Trenčín aj Košice sa v play-off predstavili aj minulú sezónu a obaja zhodne skončili svoju cestu Niké Superligou vo štvrťfinále. Košice vypadli po prehre s Trnavou a Trenčín nestačil na Prešov. Trenčín a Košice sa naposledy stretli vo vzájomnom zápase v sezóne 2021/2022 a bolo to v zápase o bronz. Košice sa vtedy tešili z víťazstva 4:3.


Program

Streda 17. apríla - Martin

19:15 Martin - Prešov
20:45 Humenné - Nitra

Štvrtok 18. apríla - Zvolen 

19:15 Bratislava - Zvolen
20:45 Košice - Trenčín 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov