|
Stanislav Chudík

Poznáme semifinalistov SZMF Superligy U23

SLO

SZMF Superliga U23 má za sebou základnú časť vo všetkých skupinách. Hralo sa o postup do semifinálových bojov. Z každej skupiny postupoval do vyraďovacej časti víťaz. Miestenku do semifinále mal istú aj najlepší tím z tímov, ktoré skončili na druhom mieste v tabuľke skupín Západ, Stred a Východ.

Dominantná Bratislava

V skupine Západ ovládla dianie v základnej časti Bratislava, ktoré prešla základnou časťou bez zaváhania. V odvetných zápasoch dokázali mladí Bratislavčania nadviazať na výsledky z jesene a aj tentokrát porazili všetkých troch svojich súperov. Na úvod Bratislavčania rozstrieľali Trnavčanov, keď zvíťazili 10:3. V piatom kole pokračovala ich víťazná šnúra, keď si poradili s Trenčínom tesne 2:1. V poslednom kole sa stretli s Piešťanmi a aj v tomto zápase dokázali vyhrať 5:1. Na druhom mieste nakoniec skončila Trnava, ktorá v troch odvetných zápasoch získala 6 bodov. Po prehre s Bratislavou dokázali Trnavčania zdolať Piešťany 9:2 a v poslednom zápase dokázali otočiť z 0:4 na 5:4 proti Trenčínu. Tretí skončil Trenčín, ktorý v odvetách získal tri body za víťazstvo nad Piešťanmi. Piešťany v odvetách nezískali ani bod a tak v skupine Západ obsadili posledné miesto.


Nitra bez prehry v základnej časti

Mladí Nitrania vstupovali do odvetnej časti v najlepšej pozícii. V prvom zápase sa stretli s Martinom a remizovali 4:4. Aj v ich druhom zápase sa zrodil nerozhodný výsledok, keď tentokrát remizovali 3:3 so Zvolenom. V ich poslednom zápase základnej časti sa stretli s Banskou Bystricou. V tomto zápase získali dôležité tri body za víťazstvo 8:3. Na druhom mieste sa umiestnili nakoniec Zvolenčania. Tí v odvetných zápasoch neprehrali. Najskôr vyhrali 5:0 s Bansokou Bystricou. Potom si podelili body s Nitrou a v poslednom zápase zvíťazili 6:5 nad Martinom. Na treťom mieste v skupine Stred skončili hráči Martina, ktorí získali v základnej časti 7 bodov. Banská Bystrica skončila štvrtá.


V skupine Východ radosť v tábore Humenného aj Košíc

Skupinu Východ ovládol aktuálny majster z Humenného. Humenčania najskôr zdolali Košice 2:0, čím si upevnili svoju líderskú pozíciu. V predposlednom kole však Humenčania zaznamenali aj svoju prvú prehru v základnej časti, keď podľahli Prešovu 4:1. V poslednom kole si však opäť napravili chuť, keď si pripísali ďalšie tri body za víťazstvo 8:2 nad Bardejovom. Na druhom mieste skončili Košice. Tie nezačali odvetnú časť základnej skupiny ideálne, keď predľahli Humenčanom. Potom si však na svoje konto pripísali dve dôležité víťazstva, keď vyhrali nad Bardejovom aj Prešovom. Tretie miesto v skupine Východ obsadili so šiestimi bodmi Prešovčania a štvrtý skončil Bardejov. 


Výsledky 4.-6. kola

Skupina Západ

Bratislava 10:3 Trnava
Piešťany 3:5 Trenčín

Bratislava 2:1 Trenčín
Trenčín 4:5 Trnava

Piešťany 1:5 Bratislava
Trenčín 4:5 Trnava

Skupina Stred

Martin 4:4 Nitra
Zvolen 5:0 Banská Bystrica

Banská Bystrica 2:5 Martin
Nitra 3:3 Zvolen

Martin 5:6 Zvolen
Banská Bystrica 3:8 Nitra

Skupina Východ

Bardejov 1:9 Prešov
Humenné 2:0 Košice

Košice 6:3 Bardejov
Prešov 4:1 Humenné

Bardejov 2:8 Humenné
Košice 3:1 Prešov


Na Východe však zavládla dvojitá radosť, keďže sa z postupu do semifinále okrem víťaza základnej časti - Humenného, tešili aj Košičania, ktorí získali spomedzi tímov na druhom mieste najväčší počet bodovo a to konkrétne 12. Smútok nastal najmä vo Zvolene, ktorý skončil na druhom mieste v skupine Stred s 11 bodmi. V skupine Západ Trnavčania vedeli, že nepostúpia už po zápasoch v skupine Stred. Trnava mala na svojom konte 9 bodov. 

Semifinálové dvojice

Bratislava - Košice
Humenné - Nitra

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov