|
Stanislav Chudík

Prešov zdolal Bardejov a zabezpečil si play-off, Košice vďaka víťazstvu nad Humenným víťazmi skupiny

SLO

Vo štvrtok večer sa odohrali záverečné zápasy Niké Superligy v skupine Východ. V prvom zápase sa stretol Bardejov s Prešovom. V zápase číslo dva proti sebe nastúpili Humenné a Košice.

Prešov odplatil Bardejovu prehru z prvého zápasu a teší sa z potupu

Prešov vstúpil do zápasu s Bardejovom tým najlepším spôsobom. Už v úvode 2. minúty otvoril skóre Tomáš Mikluš. Prešov od úvodu zápasu dominoval na ihrisku, čim demonštroval svoj jasný cieľ, ktorým bolo víťazstvo, ktoré by im zaručilo postup do play-off. Z tlaku Prešovčania vyťažili aj druhý gól , keď sa v 17. minúte o gól tvrdou strelou postaral Ivanecký. Bardejov sa do vyložených šancí dostával skôr ojedinele, a keď sa nejaká šanca aj vyskytla, tak si obrana s brankárom Prešova s nimi poradila. Prvý polčas tak skončil vedením Prešova 2:0. Prešovčania vstúpili aktívne aj do druhého dejstva. Odmenou za ich aktivitu im bo gól na 3:0, o ktorý sa pričinil z dorážky Ivanecký. O dve minúty, konkrétne v 33. minúte bolo už 4:0 pre Prešov, keď hattrick zavŕšil Ivanecký. V 40. minúte Prešov viedol už 5:0, tentokrát sieť rozvlnil Sabolčík. Dve minúty na to sa však presadil aj Bardejov. O zníženie na 1:5 sa postaral Vilček. Konečnú podobu výsledku však dali Prešovčania, ktorí pridali až šiesty gól. Skóre uzavrel svojim druhým gólom v zápase Mikluš. 


Bardejov - Prešov 1:6 (0:2)
Góly:
2., 50. Mikluš, 17., 31., 33. Ivanecký, 40. Sabolčík - 42. Vilček

Hráč Bardejova Tomáš Lihosith: Súper bol kvalitnejší a zohratejší a zaslúžene vyhral. To bol aj hlavným dôvodom prečo vyhrali. My sme boli v súťaži prvý ročník a verím, že v ďalšej sezóne sa nám bude dariť viac.

Hráč Prešova Dragan Andrič: Dnes sme ukázali väčšiu kvalitu ako súper a od začiatku sme šli s túžbou za víťazstvom a myslím, že sme zaslúžene vyhrali. 

Košice si víťazstvom zabezpečili prvé miesto v skupine

V celkovo poslednom zápase v rámci základnej časti Niké Superligy sa v súboji o prvé miesto v skupine Východ stretli Košice a Humenné. Humenčania išli do zápasu s mierne pozmenenou zostavou, keď im chýbali viaceré opory, naopak Košice nastúpili v plnej sile. Košičania vstúpili do zápasu od úvodu aktívne a vytvárali si viac vyložených šancí. Úvodný gól zápasu padol v 10. minúte a do vedenia išli práve Košice. Tvrdou strelou otvoril skóre zápasu Pavol Gere. Košice boli aktívnejšie aj po strelenom góle. Humenné si najväčšiu šancu vytvorilo v 23. minúte, Oláha však aj na dvakrát vychytal Pella. Prvý polčas tak skončil vedením Košíc v pomere 1:0. Košice mali výborný vstup do druhého dejstva, keď sa už v 26. minúte postaral o gól na 2:0 Üvegeš. V 33. minúte Košice viedli už rozdielom skóre, keď sa o gól na 3:0 postaral Rohal. V 39. minúte preveril pozornosť Pellu v bráne Košíc Škodi, ten však predviedol dobrý zákrok. V 40. minúte zvyšoval už na 4:0 Kis, ktorý pekným lobom prekonal brankára Humenného. V 45. minúte sme videli posledný gól zápasu a ten stál skutočne za to. Gólom cez celé ihrisko sa prezentoval brankár Pella, ktorý tak ukázal, že má skutočne výbornú kopaciu techniku. Košice si tak poradili s Humenným 5:0.


Humenné - Košice 0:5 (0:1)
Góly:
10. Gere, 26. Üvegeš, 33. Rohal, 40. Kis, 45. Pella

Hráč Humenné Vladimír Voroňák: Zápas to bol náročný. Prišli sme v oklieštenej zostave. Išli však do zápasu s cieľom zabodovať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. 

Brankár Košíc Stanislav Pella: Humenné hrýzlo, čo sme aj očakávali. Som rád, že prišli hráči ako Pavol Gere a jeho brat Michal a aj vďaka ním sme ukázali, že máme kvalitu. 

Po posledných zápasoch tak je jasné, že do play-off postupuje z prvého miesta mužstvo Košíc. Druhé miesto obsadilo Humenné, tretí skončil Prešov, ktorý skončil v tabuľke tretích tímov na postupovom mieste a tak sa taktiež predstaví v play-off. Sezóna sa skončila pre Bardejov, ktorý obsadil štvrtú nepostupovú priečku. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov