|
Stanislav Chudík

Martinčanov v play-off doplnia zo skupiny Stred Nitra aj Zvolen

SLO

Martin prešiel základnou časťou bez prehry

Martin sa stretol v poslednom zápase základnej skupiny s Banskou Bystricou. Oba tímy mali svoje pozície už pred týmto zápasom jasné. Martin mal istotu prvého miesta v skupine Stred a Bystričania vedeli, že obsadia štvrté miesto. Martin vstúpil do zápasu aktívne. Hráči si vytvárali šance, ale gól nie a nie streliť. Viaceré stopercentné šance ostali trestuhodne nevyužité. Bystričania vyrážali do protiútokov, s ktorými si však obrana Martina zvládala poradiť. Prvého presného zásahu sme sa dočkali až v 21. minúte, keď sa o otvárací gól postaral hráč Martina Gálik. Martin tak išiel zaslúžene do vedenia. Výsledkom 1:0 sa skončilo aj úvodné dejstvo. Druhý polčas bol už výraznejšie bohatší na góly. Už v 28. minúte navyšoval vedenia Martina na 2:0 Rác. O ďalšie dve minúty bolo vedenie Martina trojgólové, keď sa druhýkrát v zápase presadil Rác. V 33. minúte bolo už 4:0. Tentokrát sa do streleckej listiny zapísal Gallik. Potom sa však gólu dočkali aj Bystričania. Na 1:4 z pohľadu Bystrice znižoval Šimiak. Martin mal však dianie na domácom ihrisku pod kontrolou a pridal ďalšie dva góly. Najskôr sa strelecky v 40. minúte presadil Ladňák a v 43. minúte pridal šiesty gól Martinčanov Žiara. Konečnú podobu výsledku dala 49. minúta a gól Bystrice. Postaral sa oň Spišiak. Martin tak nenašiel premožiteľa ani v šiestom zápase sezóny a tentokrát sa radoval z víťazstva 6:2. 


Martin - Banská Bystrica 6:2 (1:0)
Góly:
21., 33. Gallik, 28., 30. Rác, 40. Ladňák, 43. Žiara - 38. Šimiak, 49. Spišiak

Hráč Banskej Bystrice Šimon Spišiak: Dnes sme mohli uhrať aj lepší výsledok, dlho to tak aj vyzeralo, ale Martin je lepší, ukázali svoju kvalitu. Držím Martinu palce a prajem im, nech sa im darí aj v play-off. 

Hráč Martina Tomáš Gallik: Naša víťazstvo sa rodilo pomerne ťažko. Bystrica došla hrať defenzívnym štýlom. Nám sa ťažko presadzovalo, ale v druhom polčase sme ukázali našu kvalitu. 

Nitra zdolala Zvolen, ktorý však tiež postúpil

Nitra mala raketový vstup do zápasu so Zvolenom, keď sa už v prvej minúte strelou k bližšej žrdi presadil Debnár. V 5. minúte bolo vedenie Nitry už dvojgólové, keď sa po peknej prihrávke pätou gólovo presadil Homola. V 10. minúte viedla Nitra už rozdielom triedy, keď sa po peknej kombinácii o gól postaral Fazekaš. V 13. minúte svietilo na ukazovateli skóre 4:0. Štvrtý gól Nitry strelil Uher. O pár sekúnd bolo už 5:0. Gólovo sa zapísal do streleckej listiny Kružlík. V 16. minúte to bolo už hrozivých 6:0. O šiesty gól Nitry sa postaral Barta. V závere prvého dejstva však udrel aj Zvolen, keď sa o zníženie postaral Jamnický. Aj v druhom dejstve pokračovali gólové hody Nitry. V rozmedzí 26. a 37. minúty sa trikrát presadil Kružlík. V 39. minúte dostal Zvolen výhodu zahrania pokutového kopu, ktorý bezpečne premenil Eperješi. V 40. minúte sa ten istý hráč presadil aj z hry a znížil na priebežných 3:9. Už o dve minúty však znovu gólovo udrel Kružlík, pre ktorého to bol už piaty gól v zápase. Nitra v závere zápasu pridala ešte dva góly, keď sa presadili Zelenák a Homola. Konečný výsledok zápasu tak bol 12:3 pre Nitru. 


Zvolen - Nitra 3:12 (1:6)
Góly:
24. Jamnický, 39., 40. Eperješi - 1. Debnár, 5., 48. Homola, 10. Fazekáš, 13. Uher, 13., 26., 36., 37., 42. Kružlík, 44. Zelenák

Hráč Zvolena Dominik Eperješi: Ťažko sa hľadajú slová. Prvý polčas sme trochu zaspali. Bolo to prakticky čo strela, to gól. Musíme si z tohto zápasu zobrať ponaučenie a dobre sa pripraviť na play-off. 

Hráč Nitry Michal Kružlík: Do zápasu sme šli s jasným zámerom a to vyhrať. Nečakali sme však, že to skončí až tak vysokým výsledkom. Dnes rozhodla naša efektivita a dobrý pohyb. 

Už pred zápasmi bolo na základe včerajších výsledkov jasné, že Martin a Zvolen postúpia určite. Pri Zvolene bolo iba otázne či z druhého alebo tretieho miesta. Nitra stále potrebovala bodovať. Keďže však vyhrala, preskočila Zvolen a uchmatla si druhú priečku. Po tomto výsledku nastal smútok v Senci, ktorý čakal na zaváhanie Nitry. 


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov