|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred 6. kolom Niké Superligy v skupine Stred

SLO

Už dnes sa v Martine odohrajú zápasy záverečného kola základnej časti Niké Superlgiy v skupine Stred. V prvom zápase sa stretne Martin, ktorý má už istotu play-off, s tímom Banskej Bystrice, ktorá už postúpiť nemôže. V druhom zápase sa stretne Zvolen s Nitrou. Zvolenčania majú pred záverečným kolom na druhom mieste o bod viac ako ich dnešný súper. Pôjde tak o priamy súboj o druhú postupovú priečku.

Manažér Martina Juraj Valášek: Chceme si vyskúšať nejaké veci smerom do play-off

Čo očakávate od zápasu s Banskou Bystricou?

O našich pozíciách v rámci skupiny je rozhodnuté. Nech už zápas skončí akokoľvek, tak my zostaneme na prvom mieste a Banská Bystrica na štvrtom. Troška ma mrzí, že Banskobystričania vo svojom poslednom zápase neudržali vedenie a nakoniec prehrali a pochovali všetky nádeje na postup do vyraďovačky. Je už ich tretia sezóna a postup som im veľmi prial. Treba však povedať, že s Bystricou sa nám až tak nedarí, nakoľko z našich štyroch zápasov sme až trikrát remizovali. Predpokladám, že aj náš súper možno príde v zostave, s ktorou bude chcieť počítať do ďalšej sezóny a vyskúšať si rôzne varianty.

O tom či postúpite alebo nie, je rozhodnuté. S akým cieľom pôjdete do zápasu?

V prvom rade nás teší, že aj tento rok sa Niké Superliga predstaví u nás doma v Martine. Tentokrát dokonca už v skupinovej časti a je to príjemná bodka za základnou časťou. Počasie na dnes hlásia oblačné s 11-12 stupňami, tak verím, tak verím, že si nejaký nadšenec nájde cestu na Pltníky a príde nás podporiť a my sa mu odvďačíme peknou hrou. Zápas by sme chceli ladiť do vyraďovacej fázy, v ktorom by sme si vyskúšali aj prípadne nejakú kombináciu, hlavne teda v ofenzívnej oblasti.


Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

Aj tentokrát nastanú v našom kádri určité zmeny. Žiaľ, ani v tomto zápase nebudeme môcť počítať s Lukášom Janičom a dokonca nám zo zostavy vypadol aj Juraj Remeň. Do zostavy sa naopak po zranení vracia Ľubo Thomka a šancu dostane aj Majo Ladňák, ktorý sa naposledy predstavil pred rokom vo štvrťfinálovom zápase proti Humennému.

V druhom zápase skupiny sa rozhodne, kto doplní s určitosťou postupujúci Martin a postúpi z druhého miesta. Ako tipujete, že dopadne zápas medzi Zvolenom a Nitrou?

Osobne sa veľmi teším na tento zápas. Štatistiky vravia, že by Nitra mohla byť miernym favoritom, keďže vo svojich predchádzajúcich siedmych zápasoch si dokázala až štyrikrát so Zvolenom poradiť, aj keď v poslednom meraní síl prišla pomerne vysoká výhra Zvolena 8:4. Nakoľko Zvolenu stačí aj prípadná remíza, tak si myslím, že aj tento faktor zohrá rolu a Zvolen sa po ročnej prestávke opäť predstaví v play-off. 

Manažér Banskej Bystrice Marián Sanitra: Chceme odohrať dobrý zápas

Čo očakávate od zápasu s Martinom?

Domáci sú favoritom, my môžeme len prekvapiť. Tak, ako tomu bolo v prvom zápase. Verím, že sa nám podarí získať body s kvalitným súperom.

O tom či postúpite alebo nie, je rozhodnuté. S akým cieľom idete do zápasu?

Chceme odohrať dobrý zápas, aby sme boli všetci spokojní s výsledkom a s predvedenou hrou.


Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

V plnej sile určite nenastúpime. Bohužiaľ, zranenia, práca a iné povinnosti hráčov sa podpísali pod to, že nastupujeme do každého zápasu v inej zostave. 

V druhom zápase sa stretne Zvolen s Nitrou a bude to priamy súboj o druhú postupovú priečku. Ako tipujete, že dopadne tento zápas?

Ťažko povedať. Tento zápas nemá favorita a tak môže skončiť akokoľvek.

Manažér Zvolena Ján Račko: Verím, že uhráme výsledok, ktorý nám zabezpečí postup

Čaká vás zápas o všetko. Víťaz si s určitosťou zahrá play-off. Čo očakávate od zápasu?

Aj keď sme Nitru v prvom zápase zdolali, stále ju považujem za favorita na postup. 

V čom je súper nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Nitra využíva najmä rýchle protiútoky, z ktorých vie dať gól. My musíme byť počas zápasu pozorní a snažiť sa eliminovať ich silné stránky. Musíme byť taktiež efektívni a využívať naše šance a strieľať góly. 


Aká je nálada v tíme pred dôležitým zápasom?

Nálada v tíme je dobrá. Všetci hráči sú odhodlaní zabojovať o výsledok, ktorý nám zabezpečí postup.

Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

Žiaľ, v plnej sile nenastúpime. Určite nenastúpi Bobor. Otáznik visí nad štartom Daniela Nagyho. Verím však, že aj v zložení, v ktorom prídeme, budeme schopní uhrať výsledok, ktorý nám zabezpečí postup.

Manažér Nitry Branislav Adámek: Čaká nás náročný zápas

Čaká vás zápas o všetko. Víťaz si s určitosťou zahrá v play-off. Čo očakávate od zápasu?

Očakávam náročný zápas, nakoľko je Zvolen v tabuľke druhý a my sme tretí.

V čom je Zvolen nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

V prvom zápase sme inkasovali až osem gólov, takže musíme hlavne dobre brániť. Platiť bude hlavne to, keď premeníme naše šance a dáme viac gólov ako Zvolen.


Aká vládne nálada v tíme?

Nálada je ako pred každým zápasom dobrá. Všetci veríme, že to zvládneme  a postúpime do play-off.

Aký je zdravotný stav kádra? Nastúpite v plnej sile?

Zdravotný stav je dobrý. Máme široký káder, takže verím, že vyberieme tých správnych hráčov, ktorí nám zabezpečia postup.

Zápasy LIVE

Všetky zápasy 6. kola si budete môcť tradične pozrieť v priamych prenosoch na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov