|
Stanislav Chudík

Trenčín zdolal Bratislavu a teší sa na play-off, Senec prekvapil Trnavu a živí šancu na postup

SLO

V utorok večer sa v Trnave odohrali záverečné zápasy základnej skupiny Západ Niké Superligy. V prvom zápase sa Trenčín stretol s Bratislavou a v zápase číslo dve sa stretli Senec a Trnava. V zápasoch sa bojovalo o postupové priečky do play-off.

Trenčín uštedril Bratislave prvú prehru v sezóne

Trenčín vstúpil do zápasu s Bratislavou fantasticky, keď už od prvej minúty viedol zásluhou Rožníka. O dve minúty bol náskok hráčov spod hradu Matúša Čáka už dvojgólový, keď skóre navyšoval Malovec. Bratislava vstúpila do tohto zápasu s výrazne pozmenenou zostavou a to aj bolo vidno na ich výkone. Na strane Trenčína zase bolo vidno túžbu po víťazstve, ktoré by im zaručilo postup do vyraďovacej časti. V ďalších minútach sa priebeh zápasu trošku vyrovnal a osmelila sa aj Bratislava. Obrana Trenčína na čele s brankárom Kopčanom však odolávala. Ďalší gól padol až v závere prvého dejstva a to konkrétne v 23. minúte, keď sa zo samostatného nájazdu do streleckej listiny zapísal po druhýkrát Malovec a uzavrel tak polčasový výsledok na 3:0 pre Trenčín. Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Bratislavčania, ale aj naďalej si Kopčan držal čisté konto. Trenčania si v druhom dejstve dobre kontrolovali vývoj zápasu a naďalej držali čisté konto. Ďalší gól padol až v 43. minúte a bol to gól už na 4:0, o ktorý sa postaral Bér. O dve minúty to bolo už 5:0, keď sa tentokrát o gól postaral bratislavský obranca Kadík, ktorý nešťastne tečoval loptu za svojho brankára. Trenčín však čisté konto udržať nedokázal. V 47. minúte sa o čestný zásah Bratislavy postaral Chorvát. Konečnú podobu výsledku dala 49. minúta, keď sa Malovec presadil aj po tretíkrát v zápase a uzavrel tak stav zápasu na konečných 6:1. 


Bratislava - Trenčín 1:6 (0:3)
Góly:
46. Kadík (vl. gól),47. Chorvát - 1. Rožník, 3., 23., 49. Malovec, 43. Bér

Hráč Bratislavy Matej Chorvát: S výsledkom nie sme spokojní. Boli viacerí noví hráči, čo bolo cítiť a taktiež bolo cítiť to, že Trenčínu ide o veľa, keďže išli do toho absolútne naplno. My sme to možno takticky trošku nezvládli a potom to bolo ťažké dobiehať. 

Hráč Trenčína Stanislav Macháč: Dôležité víťazstvo pre nás. Vedeli sme, že ak vyhráme, tak postúpime prinajhoršom z tretieho miesta. Bratislava nebola tak zohratá, ale aj tak bola nebezpečná. Podržal nás aj brankár Kopčan, ktorý patrí podľa mňa medzi tých najlepších v našej lige. 

Senec s druhou výhrou vystavil stopku Trnave

Trnava vstúpila do zápasu so Sencom aktívne, keď už v druhej minúte mal šancu Krchnák, brankár Senca však dobre zakročil. O pár sekúnd na to mala Trnavu ďalšiu veľkú šancu na gól. Strela Loskota však skončila len na konštrukcii brány. Trnava bola v úvode aktívnejšia, gól však nestrelila. Potom však prišla 12. minúta, zaváhanie trnavského hráča na polovici a Nagy otvoril skóre. Ďalší gól padol až v závere prvého dejstva, konkrétne v 24. minúte a postaral sa oň Patrik Sabo, ktorý prestrelil trnavského brankára. Senec tak viedol po polčase nad Trnavou 2:0. Trnavčania vrhli od úvodu druhého dejstva všetko do útoku a začali hrať power-play. V 27. minúte však zaváhal pri rozohrávke Loskot a Patrik Sabo pridal druhý gól v zápase, vďaka ktorému Senec viedol 3:0. V 31. minúte sa dočkala zníženia Trnava, keď Dzíbela prepálil brankára Senca. Trnava naďalej hrala aktívne a stále bez brankára. Senec bránil a vyrážal do protiútokov. Jeden taký im v 38. minúte vyšiel, keď sa presadil Čambal. V 39. minúte bolo už 5:1 pre Senec, keď sa druhýkrát zapísal do streleckej listiny Čambal. Potom sa však Trnava ešte nadýchla, keď sa v rozmedzí troch minút trikrát presadila. O góly sa postarali dvakrát Krcho a jeden gól strelil Antol a Senec razom viedol len o gól. V 46. minúte mal na kopačke vyrovnanie Brestovanský, trafil však len žrď seneckej brány. V posledných dvoch minútach ešte Senec poistil svoje víťazstvo, keď sa presadili Kaňuk a Čambal. Senec tak zdolal Trnavu 7:4. 


Senec - Trnava 7:4 (2:0)
Góly:
12. Nagy, 23., 27. P. Sabo, 38., 39., 50. Čambal, 49. Kaňuk - 31. Dzíbela, 42., 45. Krcho, 44. Antol

Hráč Trnavy Patrik Krchnák: Zápas nám bohužiaľ nevyšiel podľa predstáv. Zahodili sme viaceré vyložené šance už v prvom polčase a keď sme sa potom pustili do power-play, tak sme dostali viaceré góly do prázdnej brány. 

Hráč Senca Lukáš Čambal: Víťazstvo bude cenné až keď bude postupové. Prišli sme v dobrej zostave a verili sme, že ak dáme prvý gól, tak Trnava začne hrať bez brankára a bude robiť chyby, ktoré my potrestáme a to sa aj stalo. 

Bratislava tak postúpila do play-off z prvého miesta. Druhú postupovú priečku obsadil Trenčín. Tretie miesto obsadil Senec, ktorý si na prípadný postup ešte bude musieť počkať, ako dopadnú výsledky v skupinách Stred a Východ. Posledné miesto na západe obsadila Trnava, pre ktorú sa tak sezóna s určitosťou skončila. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov