|
Stanislav Chudík

Niké Superliga je späť. Po zimnej prestávke sa začína odvetná časť základnej časti

SLO

Niké Superliga sa vracia späť. Po zimnej prestávke sa už tento týždeň odštartuje štvrté kolo súťaže. Ním začína odvetná časť základnej časti. Už v utorok odštartuje súťaž v skupine Západ. Následne sa v stredu odohrajú zápasy skupiny Stred a vo štvrtok príde na rad východná skupina.

Niké Superliga má pred sebou odvetnú časť základnej časti. Pred nami je štvrté kolo. Po základnej časti, ktorá má šesť kôl, je na programe play-off, ktorého sa zúčastní osem najlepších tímov. Z každej skupiny postúpia dva najlepšie tímy a taktiež dva najlepšie tímy na treťom mieste. 

V skupine Západ priamy súboj o druhé miesto

V skupine Západ je zatiaľ neohrozeným lídrom mužstvo Bratislavy. Bratislava doposiaľ v troch zápasoch zaknihovala tri víťazstvá a tak má na svojom konte plný počet bodov. Na druhom mieste je aktuálne Trnava. Tá má štyri body a rovnako na tom je aj tretí Trenčín. Štvrté miesto aktuálne patrí Sencu, ktorý je stále bez bodového zisku. V úvodnom zápase jarnej časti sa stretne Senec a Bratislava. Senec pôjde do zápasu so snahou získať prvé body a prehovoriť tak ešte do bojov o postupové priečky. Bratislava bude v zápase so Sencom favoritom, keďže je aktuálne s plným počtom bodov na prvom mieste. V prvom vzájomnom zápase sa zrodilo tesné víťazstvo Bratislavy v pomere 5:4. V druhom zápase utorkového programu západnej skupiny sa stretne Trenčín s Trnavou. Pôjde o priamy súboj o druhú priečku v skupine. Oba tímy majú aktuálne na svojom konte rovnaký počet štyroch bodov. V tomto zápase pôjde o veľa, keďže si oba tímy chcú určite čím skôr zabezpečiť postup do play-off. Prvý vzájomný zápas skončil nerozhodným výsledkom 3:3.  


Natiahne Martin šnúru bez prehry?

V stredu sa odohrá štvrté kolo v skupine Stred. Najlepšiu pozíciu majú hráči Martina, ktorí doposiaľ v troch zápasoch neprehrali ani jeden zápas. Na svoje konto si pripísali sedem bodov za dve víťazstva a jednu remízu. Druhé miesto patrí v tabuľke Zvolenčanom so štyrmi bodmi. Len bod za nimi je Nitra. Na štvrtom mieste je s dvoma bodmi Banská Bystrica. V prvom zápase stredajšieho programu skupiny Stred sa stretne Banská Bystrica s Nitrou. V prvom vzájomnom zápase sa zrodilo víťazstvo Nitry v pomere 2:1. Uvidíme, či sa aj tentokrát budú tešiť hráči spod Zobora, alebo si pripíšu prvé víťazstvo Bystričania. V druhom zápase nastúpia proti sebe Zvolen a Martin. V prvom vzájomnom zápase tejto sezóny sa zrodilo suverénne víťazstvo Martina v pomere 7:0. Uvidíme, či Martinčania dokážu zvíťaziť aj po druhýkrát, alebo sa bude tentokrát tešiť Zvolen. V prípade víťazstva Zvolenčanov by sa bodovo dotiahli práve svojho protivníka.


Prekvapivá situácia v skupine Východ

V Niké Superlige v skupine Východ je po troch kolách veľmi zaujímavá situácia. Na prvom mieste sú Košice, ktoré majú šesť bodov. Na druhom mieste je s rovnakým počtom bodov aktuálny majster z Humenného. O tri body za nami je nováčik z Bardejova, ktorý si na svoje konto pripísal v troch zápasoch jedno víťazstvo. Až štvrtý je aktuálne Prešov, ktorý skončil v poslednej sezóne na bronzovej pozícii. V prvom zápase po zimnej prestávke sa stretne Bardejov s Humenným. Prvý vzájomný zápas skončil víťazstvom Humenného. V druhom zápase je na programe veľké východniarske derby medzi Košicami a Prešovom. V prvom zápase tejto sezóny medzi týmito dvoma súpermi sa zrodilo víťazstvo Prešovčanov. Uvidíme, či dokážu Košičania odplatiť prehru Prešovu z prvého kola, alebo si pripíšu opäť víťazstvo Prešovčania.


Program

Utorok 5. marca - Bratislava
19:15 Senec - Bratislava
20:30 Trenčín - Trnava

Streda 6. maraca - Zvolen
19:00 Banská Bystrica - Nitra
20:15 Zvolen - Martin

Štvrtok 7. marca - Humenné
19:00 Bardejov - Humenné
20:15 Košice - Prešov

Zápasy LIVE 

Všetky zápasy štvrtého kola Niké Superligy si budete môcť pozrieť aj LIVE na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov