|
Stanislav Chudík

V skupine Stred favoriti zaváhali

SLO

Niké Superliga pokračovala 3. kolom v skupine Stred. V prvom zápase kola sa stretli Nitra a Zvolen. V druhom zápase sa proti sebe postavili Banská Bystrica a Martin.

Zvolen sa dočkal na domácom trávniku prvého víťazstva

Zvolenu vyšiel výborne vstup do zápasu. Prvú šancu mali v tretej minúte, keď sa šikovne s loptou predral stredom ihriska Bobor. Lopta tesne minula bránu, keď ju brankár vytesnil na roh. Po ňom sa však Zvolen dočkal otvárajúceho gólu, o ktorý sa postaral Nagy. V 6. minúte bolo už 2:0, keď sa presadil Eperješi. Výborný úvod zápasu podčiarkol v 9. minúte Hanes, ktorý posielal domácich Zvolenčanov už do trojgólového vedenia. V 11. minúte sa prvýkrát presadila aj Nitra. Krásnou delovkou znížil na 3:1 brankár Nitry Baláži. Nitra sa však zo zníženia dlho netešila. Už o tri minúty prinavrátil trojgólové vedenie Zvolenu svojim druhým gólom v zápase Eperješi. V 22. minúte mohla Nitra znížiť. Opäť pálil nebezpečne brankár tímu spod Zobora. Tentokrát jeho strelu zastavila žrď zvolenskej brány. V závere prvého dejstva mali ešte dve veľké šance na navýšenie vedenia Zvolenčania. Ich pokusy však ostali nevyužité. Prvý polčas sa tak skončil vedením Zvolena 4:1.


V úvode druhého dejstva mali veľkú šancu na zníženie Nitrania. Svoju šancu však zahodili. Ďalší gólový moment potom prišiel v 38. minúte, keď zakončoval Zvolenčan Nagy, jeho pokus sa odrazil k Eperješimu, ktorý loptu upratal do brány a Zvolen tak viedol 5:1. Potom sa však Nitre podarilo ešte mierne zdramatizovať vývoj zápasu. V rozpätí 43. a 44. minúte sa dvakrát presadili, keď sa do listiny strelcov zapísali Forgáč a Török. Šesť minút pred koncom riadnej hracej doby bol tak stav 5:3 pre Zvolen. So Zvolenom to však nezamávalo, ba práve naopak, ešte viac ich to nabudilo. V 47. minúte si zrazil Eperješiho pokus do vlastnej brány brankár Nitry Baláži a o dve minúty sa do opustenej brány Nitry presadil aj Bariak. V tej chvíli hrala Nitra už power-play. V poslednej minúte zápasu sme videli ešte dva góly a to po jednom na každej strane. Najskôr znižoval na strane Nitry Mikle a konečnú podobu výsledku dal o pár sekúnd Zvolenčan Nagy. Zvolen si tak poradil na domácom ihrisku s Nitrou 8:4 a pripísal si prvé víťazstvo v sezóne. 


Nitra - Zvolen 4:8 (1:4)
Góly:
11. Baláži, 43. Forgáč, 44. Török, 50. Mikle - 4., 51. Nagy, 6., 14., 38. Eperješi, 9. Hanes, 47. Baláži (vg.) 49. Bariak

Andrej Pekár (hráč Nitry): Od začiatku zápasu sme mali lepšie uhrávať prvé lopty. Boli sme všade neskôr. Mali sme streliť prvý gól a zápas by zrejme vypadal inak. Za stavu 3:1 sme mali zopár šancí, ktoré sme však nevyužili a to zrejme rozhodlo. Dnes sme smutní, ale do ďalšieho zápasu pôjdeme určite bojovať o víťazstvo. 

Ján Kouřil (hráč Zvolena): Mali sme výborný vstup do zápasu. Tie tri góly na začiatku boli veľmi dôležité a my sme si to potom už ustrážili. Som veľmi rád, že nám zápas takto vyšiel. Rád by som tiež pochválil našich mladých hráčov, ktorí hrali fakt perfektne. 

Martin s prvou bodovou stratou

V zápase medzi Martinom a Banskou Bystricou začali aktívnejšie Martinčania, ktorí dobre kombinovali a tlačili na súperovu polovicu. Ich útok často podporoval aj brankár Feriančik, ktorý sa mimochodom predstavil aj na nedávnych MS v malom futbale. Práve Feriančik sa postaral o prvú väčšiu šancu Martina, keď v 4. minúte nebezpečne pálil. Jeho náprotivok v bráne Bystrice si však s jeho pokusom poradil. Prvý gólový moment zápasu prišiel v 8. minúte. Burger z ľavej strany pekne prihral pred bránu a Kračmer strelil otvárajúci gól. Martin sa tak dočkal odmeny za aktivitu. Už o pár sekúnd mohlo byť 2:0, Gallo však tesne minul banskobystrickú bránu. V 10. minúte ďalšie nebezpečné zakončenie z kopačky brankára Feriančika, opäť sa však skvelým zákrokom vyznamenal jeho náprotivok. V 19. minúte Martin zahral rýchly protiútok, na ktorého konci bol Gallo, ktorý zvýšil na 2:0. V 21. minúte ďalšia veľká šanca Martinčanov, ktorí absolútne dominovali na ihrisku v prvom polčase. Tá však ostala nevyužitá. Prvý polčas tak skončil vedením Martina 2:0. 


Martin mal výborný vstup do druhého dejstva, keď sa už v 26. minúte presadil Thomka, ktorý šikovne tečoval prudký nástrel na zadnú žrď od Remeňa. Stav bol tak už 3:0. V ďalších minútach sa obraz hry výrazne nezmenil. Dominantnejší boli stále martinskí hráči. V 39. minúte však prišiel zlom v zápase. Po prečíslení tečoval Cimerman prudkú strelu Štubiana a znížil na 1:3. V 42. minúte videl druhú žltú kartu a následne teda aj červenú Burger a Bystričania išli do päťminútovej presilovky o jedného hráča. Bystrica v početnej prevahe zatlačili Martin na svoju polovicu, čo slávilo úspech.  V 43. minúte bol rozdiel v skóre už len jednogólový. Prudký nástrel pred bránu Feriančika šikovne tečoval opäť Cimerman a bolo 2:3. V 48. minúte Bystričania využili tlak a po peknej kombinácii vyrovnal na 3:3 Zeleňanský.  V záverečných minútach sa už nič vážnejšie nestalo a tak sa zápas skončil remízou 3:3. 


B. Bystrica - Martin 3:3 (0:2)
Góly:
39. Cimerman, 43. Cimerman, 47. Zeleňanský - 8. Kračmer, 19. Gallo, 26. Thomka

Timotej Cimerman (hráč Banskej Bystrice): Dnes sme veľmi bojovali. Dôležité bolo, že sme sa hlavne snažili zatvárať priestory na zadnej tyčke a tým sme aj dospeli k remíze 3:3. Martin nás prekvapil najmä svojou rýchlosťou a taktiež boli silní na lopte. V závere zápasu sme možno siahali aj na víťazstvo, ale sme spokojní aj s remízou. 

Dominik Gallo (hráč Martina): Celý zápas sme mali na vrch a hrali sme kombinačný malý futbal. Bola chyba, že sme dostali červenú kartu. Keby ju nedostaneme, tak určite vyhráme. Strata bodov určite mrzí, keďže malý futbal je nevyspytateľný, ale my ideme bojovať ďalej. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov