|
Stanislav Chudík

Trnava stále nestratila body, Bratislava sfúkla Piešťany

SLO

V utorok sa odohrali zápasy 5. kola Niké Superligy skupiny Západ. Trnava sa stretla s Trenčínom a Bratislava vyzvala Piešťany. V dvoch zápasoch sme boli svedkami až sedemnástich gólov.

Trnava je naďalej stopercentná

V zápase sa tímy v úvode rozbiehali trochu pomenšie. Trenčín a Trnava sa v úvodných minútach oťukávali. Výraznejšie šance však neprichádzali. V 15. minúte hlavný rozhodca nariadil pokutový kop pre Trenčín, voči ktorému Trnavčania vehementne namietali. Dalibor Rožník však predviedol skvelé gesto fair-play, keď pokutový kop úmyselne zahral slabo a nepremenil ho. V 20. minúte sme sa dočkali prvého gólového momentu, keď sa s loptou po strane prehnal Kollár, poslal ju pred bránu, kde sa odrazila k Mihálikovi, ktorý ju dopravil do opustenej brány. Trnava viedla 1:0. O ďalšie dve minúty bolo už 2:0, keď Kollár dobre napádal, vystihol úmysel brankára, loptu nahral Klenkovičovi a ten sa presadil. V poslednej minúte prvého dejstva padol ešte jeden gól. Juhás prudko vypálil, loptu pred brankárom mierne tečoval Klenkovič, ktorý sa presadil po druhýkrát v zápase a upravil na polčasových 3:0.

 

V druhom polčase sme si na ďalší gól museli poriadne počkať. Strelci sa dlho ani na jednej strane nevedeli presadiť. Až prišla 45. minúta, kde trnavský brankár Orichel spravil chybu, loptu poslal rovno na hlavu Sedláčeka, ktorý ju upratal do opustenej brány. Následne Trenčín zacítil šancu a mal aj príležitosť znížiť. Vo veľkej šanci však nepochodili. Čo nevyšlo Trenčínu, podarilo sa Trnave. Pekná kombinácia medzi Kollárom a Mihálikom viedla ku gólu na 4:1, ktorý strelil prvý menovaný. V poslednej minúte ešte trnavský obranca Juhás predviedol výborné čítanie hry, v samostatnom nájazde nezaváhal a zvýšil už na 5:1 pre Trnavu. V samom závere sa ešte presadil aj Trenčín, keď už po uplynutí riadneho hracieho polčasu uzavrel gólový účet stretnutia Beňo.

Trenčín vs. Trnava 2:5 (0:3)
Góly:
45. Sedláček, 50. Beňo - 20. Mihálik, 21.,24. Klenkovič, 49. Kollár, 50. Juhás  

Hráč Trenčína Lukáš Kyselica: Myslím, že nám viazla kombinácia a hrali sme moc vzadu. Hrali sme síce kombinačne, ale až moc od brankára a možno keby roztiahneme ihrisko, by sa niektoré akcie dotiahli úplne inak. Trnava hrala to svoje, to každý kto pozná malý futbal vie. Možno keby dáme na 2:3 je to iné, ale na keby sa nehrá.

Hráč Trnavy Matúš Klenkovič: Hrali sme to, čo sme si povedali v kabíne. Vychádzali nám naše kombinačné akcie, čomu zodpovedal aj výsledok. Myslím, že môžeme byť spokojní. Trenčín má svoju silu, my sme tam v druhom polčase trochu ubrali z plynu, ale potom sme si to postrážili našou hrou.

Bratislava nasúkala Piešťanom dvojciferný počet gólov

Stretnutie lepšie začala Bratislava, ktorá bola aktívna, proti viacerým sľubným pokusom však dobre zareagoval piešťanský brankár. Potom však prišla 15. minúta zápasu a dva góly v rýchlom slede. Oba strelila Bratislava. Najprv sa tvrdou strelou presadil Blažej a zoči voči brankárovi nezaváhal ani Haladej. V 17. minúte bolo už 3:0, keď sa po peknej kombinácii presadil Jurkemik. O ďalších päť minút bolo už 4:0, keď sa druhýkrát v zápase presadil Haladej. V 23. minúte sme boli svedkami ďalšieho presného zásahu. Hattrick zavŕšil strelou pod brvno Haladej a uzavrel na polčasových 5:0 pre Bratislavu. 



Bratislava si aj v druhom polčase zápas doslova užívala. Pekné kombinácie a časté zakončenia boli vidieť takmer z každej akcie. V 27. minúte sa s loptou otočil Gagić a strelou k tyči skóroval už na 6:0. V 34. minúte sa s loptou pohral Haladej, poslal prihrávku na zadnú žrď, kde stál jeho osamotený spoluhráč Marušinec, ktorý navyšoval už na 7:0. V 37. minúte ďalšia pekná kombinácia a vyšachovanie obrany Piešťan viedla ku gólu Paštrnáka už na 8:0. V 43. minúte sa po druhýkrát v zápase presadil Marušinec, ktorý navyšoval vedenie Bratislavy na 9:0. Absolútnu dominanciu Bratislavy potvrdil v 48. minúte gólom na konečných 10:0 Paštrnák, pre ktorého to bol taktiež druhý gól v zápase. 


Bratislava predviedla svoj najlepší výkon v sezóne, keď na ihrisku absolútne dominovala a súpera z Piešťan do ničoho nepustila. Dominantné víťazstvo Bratislavy znamená aj to, že pred posledným kolom je už v západnej skupine o konečnom poradí rozhodnuté a otázkou pred posledným kolom bude len to, s akým bodovým a gólovým skóre tímy v tabuľke skončia. 

Bratislava vs. Piešťany 10:0 (5:0)
Góly:
14. Blažej, 15.,22.,23. Haladej, 17. Jurkemik, 27. Gagić, 34.,43. Marušinec, 37.,48. Paštrnák

Hráč Piešťan Matej Klačman: Sme veľmi sklamaní. Potrebujeme sa zlepšiť. Určite by pomohla aj väčšia konkurencia v našej mestskej lige. Nesmieme sa tak ľahko súperovi odovzdať. Verím, že v ďalšom zápase zdvihneme hlavy a bude to lepšie.

Hráč Bratislavy Emil Haladej: Zo začiatku to bolo ťažké. Piešťany na nás vybehli a boli tam aj nejaké drobné chybičky. Potom sme sa však dostali do tempa a výsledok je jednoznačne v náš prospech. Cieľ sme splnili a uvidíme, čo bude vo vyraďovacej fáze. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov