|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred 5. kolom Niké Superligy skupiny Západ

SLO

Už v utorok večer sú na programe zápasy 5. kola Niké Superligy skupiny Západ. Čakajú nás zápasy medzi Trnavou a Trenčínom a taktiež duel medzi Bratislavou a Piešťanmi. Pred zápasmi sme sa zhovárali s manažérmi jednotlivých výberov.

Manažér Trenčína Milan Čaja: Pokiaľ využijeme šance, budeme úspešní

Čaká vás dôležitý zápas s Trnavou, v ktorom potrebujete bodovať. Cítite tlak?

Tlak necítime, už máme čo to v súťaži odohrané. Do každého zápasu ideme pre body, je nám jedno proti komu hráme.

Čo by mohlo na Trnavu platiť?

Nechcem prezrádzať, s čím na Trnavu vyrukujeme. Pokiaľ využijeme šance, čo sa nám naskytnú, budeme úspešní.

Prvý vzájomný zápas s Trnavou priniesol víťazstvo Trnavy 3:1. Čo vám tento zápas ukázal?

Dosť ma mrzí, že sme z prvého zápasu nebrali body . V zápase sme horší neboli, len sme zlyhali na koncovke. U nás je to stále o tom istom, strašne ťažko sa nadrieme na gól. 


Ako sa pripravujete na zápas?

Špeciálne sa nepripravujeme, mali sme všetci povinnosti v kluboch, keďže prebiehala zimná príprava. Ale určite budeme všetci rozohraní.

Aký je zdravotný stav kádra?

Káder je zdravotne v poriadku, nikto zatiaľ nič nehlásil. Okrem vykartovaného Jara Repu, by sme mali byť v klasickej zostave. 

Manažér Trnavy Stanislav Chudík: Chceme potvrdiť prvé miesto

Čaká vás zápas s Trenčínom, ktorý ste v prvom zápase porazili. Čo očakávate od zápasu?

S Trenčínom sme odohrali pomerne náročný zápas, ktorý sme síce dotiahli do víťazného konca, ale nebolo to vôbec jednoduché. Trenčín hral nebezpečne a hrozil. Myslím si, že aj teraz to bude veľmi podobné. Trenčín je stále v hre o postup, my zase chceme prvé miesto. Čiže očakávam ťažký a vyrovnaný zápas.

Čo by mohlo na Trenčín platiť?

Myslím, že keď sa dostaneme do svojej hry a budeme efektívni v útoku, tak budeme úspešní. Trenčín má dobré mužstvo, ale myslím, že na našej strane je väčšia kvalita. Keď budeme zodpovední a podáme stopercentný výkon, vyhráme. 


Prvý zápas ste vyhrali 3:1. Čo vám tento zápas ukázal?

Bol to ťažký zápas. Išli sme do vedenia, o ktoré sme rýchlo prišli. Našťastie sme ešte do polčasu išli do vedenia. V druhom polčase Trenčania nepríjemne hrýzli, ale my sme to vzadu ustáli a pridali poisťovací gól. Budem rád, ak nadviažeme na dobrú obranu a budeme o čosi efektívnejší v útoku.

Môžeme očakávať zmeny v kádri?

Myslím, že ani nie. Máme výber hráčov, ktorí sú na seba zvyknutí a prináša nám to body. Nehodláme nič meniť. Ideme do zápasu prakticky v plnej sile. 

Manažér Bratislavy Thomas Issa: Pre víťazstvo urobíme všetko

Čaká vás zápas s Piešťanmi, ktorý keď zvládnete, zabezpečíte si s určitosťou play-off. Čo očakávate od Piešťan?

Samozrejme veľkú bojovnosť tak isto ako v prvom zápase. Náš cieľ je však vyhrať a urobíme preto všetko.

Prvý zápas bol nakoniec poriadna dráma so šťastným koncom pre vás. V zápase ste stratili trojgólové vedenie. Je to niečo, na čo budete hráčov upozorňovať?

Určite áno, niečo také sa už nemôže opakovať. Súpera sme mali po polčase na lopatkách a v druhom polčase sme mali zápas s kľudom dohrávať. Miesto toho sme stratili záujem o hru a súperovi sa za 10 minút podarilo vyrovnať. Našťastie sa nám podarilo na konci skórovať.


Aký je zdravotný stav kádra a nastanú v ňom nejaké zmeny?

Káder na papieri vyzerá veľmi dobre. Dúfam, že predvedieme dobrý výkon a budeme všetci po zápase spokojní.

Manažér Piešťan Martin Chnápko: Bratislave nič nedarujeme

Piešťany sú v súťaži zatiaľ bez bodu. Čaká vás súper z Bratislavy. Dočkajú sa Piešťany prvých bodov?

Verím, že áno. Časť posledného zápasu a najmä posledné kolo Superligy U23 ukázali, že rozhodne máme na to a náš mladučký káder, ktorý je až na malé výnimky rovnaký pre A kategóriu aj pre U23, každým zápasom naberá viac a viac skúseností. Bratislave rozhodne nič nedarujeme zadarmo a aj keď už postúpiť nemôžeme, určite nechceme skončiť sezónu s nulou na bodovom konte.

V prvom zápase ste boli kúsok od bodového zisku, keď ste predviedli skvelý druhý polčas. Je to práve to, o čo sa budete pokúšať aj v tomto zápase?

Prvý zápas sme trošku smolne prehrali gólom v predposlednej minúte a samozrejme manko z prvého polčasu sa proti tak kvalitnému súperovi dobieha ťažko. Na výkon z druhého polčasu rozhodne chceme nadviazať, ale tentokrát by som bol rád, ak by sme si tento štandard udržali od prvej do poslednej minúty.


Aký je zdravotný stav kádra?

Káder pre tento zápas sa zatiaľ len kuje, ale už sme zaznamenali nejaké odmietnutia pre zdravotné dôvody. Prebiehajú aj zápasy vo veľkom futbale, takže to riziko ďalších zdravotných problémov tu je. Do zápasu ale určite pôjdu iba hráči v 100 percentnom zdravotnom stave.

Nastanú nejaké zmeny v kádri?

Tak ako som spomínal aj pri poslednom kole U23, máme širší okruh chalanov, ktorých pravidelne oslovujeme ako pre A kategóriu tak pre U23. Isté zmeny určite budú a tie budú záležať od aktuálnych možností chalanov či už z pracovného, školského, zdravotného alebo osobného hľadiska. Kostra tímu však zostáva rovnaká a určite uvidíte väčšinu chalanov, ktorý sa už na nejakom tom podujatí zúčastnili.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov