|
Filip Myslík

Súboj nováčikov, Zvolen proti Prešovu

SLO

Západná skupina Niké Superligy má úspešne za sebou zápasy druhého kola. Už túto nedeľu je na rade východ. Dejiskom zápasov bude areál Černová v Ružomberku.

Nadviaže Zvolen na úspech z derby?

Zvolenčania predviedli v prvom kole zodpovedný a kvalitný výkon. Banskú Bystricu zdolali rozdielom triedy, navyše neinkasovali ani jediný gól. Víťazstvo s najväčším rivalom určite dodalo hráčom Zvolena potrebné sebavedomie. Teraz ho budú chcieť preukázať aj v druhom stretnutí. 

V ňom vyzvú ambiciózny Prešov, ktorý sa trikrát prepracoval až do samotného finále Niké Superligy. Ani v jednom finálovom súboji však nedokázal uspieť a to hodlá v novej sezóne napraviť. V novom ročníku odohrajú Prešovčania prvý zápas, pretože v prvom kole oddychovali.


Čo sa týka vzájomných zápasov, rivali z východnej skupiny si pomerali sily na umelom trávniku v Niké Superlige dovedna štyrikrát. Vo všetkých prípadoch oslavovali triumf hráči Prešova. Zvolen sa pokúsi nepriaznivú bilanciu vylepšiť a má k tomu ideálnu príležitosť.

Kto si pripíše v súboji nováčikov prvý triumf v súťaži?

Štvrtý ročník národnej ligy oživili dvaja nováčikovia s bohatou históriou v malom futbale. Všetci budeme s napätím sledovať, ako sa im bude v premiérovej sezóne dariť.

Po prvom kole majú väčší dôvod na úsmev futbalisti Martina. Tí dokázali v otváracom stretnutí východnej skupiny prekvapiť Košice. Po vynikajúcom výkone remizovali s dvojnásobným šampiónom 2:2 a pripísali si prvý bodík v súťaži.


Ako sme spomínali vyššie, Banskej Bystrici to na úvod nevyšlo. Dôvodov bolo hneď niekoľko. Tým najdôležitejším je fakt, že domácu ligovú súťaž hrajú podľa iných pravidiel. V neposlednom rade spolu Bystričania hrali súťažný zápas prvýkrát a jednoducho ešte potrebujú čas.

V súboji so Zvolenom ale rozhodne nesklamali a ukázali, že Niké Superlige majú čo ponúknuť. V druhom stretnutí sa už určite budú cítiť o niečo lepšie. Martinčania by mali ostať na pozore.


Program zápasov západnej skupiny

21.11. o 12:00 Zvolen - Prešov
21.11. o 13:15 Banská Bystrica - Martin

Live prenosy

Všetky duely Niké Superligy budete môcť sledovať Live na našom facebookovom profile Slovenský zväz malého futbalu.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 1 7:4 3
2. MFC MFC Lavore TN 1 4:1 3
3. MCT MC Trnava 1 4:7 0
4. FCB FC BPN EB BA 1 1:4 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. PAP Emil Haladej 3 Gólov
2. PAP Peter Lipa 2 Gólov
3. MFC Erik Jendrišek 2 Gólov
4. PAP Martin Jurkemik 2 Gólov
5. MCT Matúš Loskot 2 Gólov
6. MFC Martin Kopčan 1 Gólov
7. MCT Kristián Koníček 1 Gólov