|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred zápasmi skupiny Západ

SLO

Už v utorok večer sa odohrajú záverečné zápasy základnej časti Niké Superligy v skupine Západ. Pred záverečnými zápasmi je o poradí v tabuľke už rozhodnuté. O dôležité body však hrá Trenčín, ktorý bojuje o postup z tretieho miesta. Zápasy sa odohrajú na Štadióne PFK Piešťany.

Manažér Bratislavy Thomas Issa: Najväčšou silou Trnavy je ich zohratosť

Čaká vás posledný zápas s Trnavou, čo od neho očakávte?

Keďže už je rozhodnuté, tak očakávam kľudnejší zápas. Samozrejme budeme chcieť vyhrať a tak isto aj náš súper, ale bude to asi kľudnejší zápas ako obyčajne.

V poslednom zápase ste podali skvelý výkon. Čo je za herným progresom vášho tímu ?

Dali sme rýchle góly a súper nám to potom už iba uľahčil. Piešťany s nami celý zápas hrali otvorene a nám sa to podarilo využiť.


Trnavu ste už dlhšie nedokázali zdolať, čo je podľa teba za tým ?

Ja osobne som zažil iba jeden zápas. V tom žiaľ Trnava bola lepšia v každom smere. Trnava dlhodobo podáva stabilné a dobré výkony. Zostavu majú viac-menej stále rovnakú a pohyby na súpiske sú minimálne. Trnava je zohratá a to je ich najväčšia sila.

Čo by mohlo na Trnavu platiť ?

Bojovnosť, koncentrácia a nasadenie na 100%.

Máte istý postup do play-off, vládne doposiaľ spokojnosť nad priebehom súťaže ?

Škoda prvého zápasu s Trenčínom. Stratili sme tri body v závere. Ak by sme vtedy vyhrali, s Trnavou sme si to mohli teoreticky teraz rozdať o prvé miesto. Ale istý postup do štvrťfinále určite potešil.

Aký je zdravotný stav kádra a nastanú v ňom ňom zmeny oproti poslednému zápasu ?

Zmeny určite budú. Viacero hráčov bude oddychovať pred štvrťfinále a noví hráči sa budú chcieť ukázať a zabojovať o miesto v zostave do budúcnosti.

Čaká vás posledný zápas v skupine proti Bratislave. Čo od neho očakávate?

Ide o derby. My pôjdeme do zápasu so snahou vyhrať, tak ako každý zápas. Proti Bratislave je vždy o motiváciu postarané. 

Už máte istotu prvého miesta v skupine. Vládne spokojnosť nad priebehom základnej časti?

Máme z piatich zápasov päť výhier. Som spokojný s prístupom a výsledkami tímu. Som rád, že hráči radi chodia na zápasy a tiež rád vidím, že do každého zápasu idú naplno. 

S Bratislavou ťaháte päťzápasovú sériu bez prehry. Natiahnete sériu na číslo šesť?

Verím, že áno. Som rád, že dokážeme tímy zdolávať. Tešia ma série víťazstiev, ktoré ťaháme. Bodaj by to trvalo čo najdlhšie. 


Čo by mohlo na súpera platiť?

S Bratislavou je treba byť vždy veľmi pozorný v defenzíve a vedieť byť efektívny v ofenzíve. Keď sú tieto atribúty splnené, môžeme zvíťaziť. Treba hrať na 100% celých 50 minút zápasu. 

Aký je zdravotný stav kádra a nastanú v ňom zmeny?

isté vynútené zmeny nastanú. Pár chalanov má drobné zranenia a nechceme pred play-off riskovať zhoršenie stavu. Verím, že hráči, ktorí zajtra nastúpia, nechajú na ihrisku všetko a budeme úspešní. 

Manažér Piešťan Martin Chnápko: Verím, že nás dôjdu podporiť fanúšikovia

Pre Piešťany pôjde o posledný zápas v sezóne, čo od neho očakávate ?

Tento zápas bude veľmi špecifický hneď z viacerých smerov. Po dlhšej odmlke sme radi, že sa Niké Superliga vracia do Piešťan a veríme, že si cestu na umelku nájdu aj naši fanúšikovia. Navyše pre mňa osobne to bude pravdepodobne posledný zápas na lavičke Piešťan, čo bude pre mňa veľmi emotívne. Verím, že mi ho chalani svojim výkonom spríjemnia a spoločne sa dočkáme úspechu.

Piešťany sú zatiaľ bez bodu. Príde v poslednom zápase konečne víťazstvo ?

Verím, že áno. Naša šnúra bez bodového zápisu je už neuveriteľne dlhá. Do tímu sa vráti aj pár chalanov, ktorí zažili úspechy z prvých sezón, preto verím, že sa nám podarí toto prekliatie spoločne prelomiť.

Čím to je, že Piešťany v tejto sezóne nedokážu v zápasoch bodovať? Neraz ste boli krôčik od bodového zisku.

Úprimne si to neviem úplne vysvetliť. V tíme sú kvalitné individuality, máme vynikajúcich brankárov, ktorí si to bohužiaľ tvrdo odnášajú. Možno je to neskúsenosťou alebo mladíckou nerozvážnosťou. Nie vždy prišli chalani správne mentálne pripravení na zápas, čo bol problém najmä posledného výbuchu s Bratislavou. Pozvánku na zápas vždy odmietne 20-25 hráčov, čo je pre tak malú ligu akou piešťanská je, naozaj veľké číslo. Určitý podiel viny beriem aj na seba, nakoľko som nikdy futbal nehral a nemám ani žiadne trénerské skúsenosti. Čo ma však mrzí je, že nie každý nechá na ihrisku srdce, čoho dokonalým príkladom sme boli v úvodnej sezóne a to nám prinieslo úspech.


Čo by mohlo na súpera platiť?

Bojovnosť, nebojácnosť, plnenie si svojich úloh a dodržiavanie elementárnych základov malého futbalu.

Využívate veľa mladých hráčov, ktorí nastupujú aj v kategórii U23. Myslíš, že si časom hráči zvyknú aj na seniorskú kategóriu a príde herný a výsledkový  progres?

Verím tomu a už dve sezóny sa o to aj snažíme. Chalani majú za sebou naozaj ťažké zápasy a vysokú školu malého futbalu. Keď sa viac zomknú a pridajú sa k tomu správne rozhodnutia, tak aj keď to teraz možno tak nevyzerá, Piešťany v horizonte pár sezón majú na to dostať sa späť na priečky zaručujúce play-off a hrať vyrovnanú partiu s najlepšími tímami na Slovensku.

Manažér Trenčína Milan Čaja: Berieme len výhru

Čaká vás posledný zápas základnej časti proti Piešťanom. Čo od neho očakávate ?

Dúfam, že potvrdíme úspešnosť z posledných zápasov proti Piešťanoch a zabojujeme naplno. 

Čaká vás dôležitý zápas, ak ho zvládnete, môžete stále postúpiť z tretieho miesta do play-off. Ako vidíte svoje šance ?

Nič iné ako výhru si nepripúšťame. Všetko ostatné by bolo pre nás sklamanie.


V poslednom vzájomnom zápase ste Piešťany dokázali zdolať, čo by tentokrát mohlo platiť na súpera ?

Musíme dať otvárací gól, potom sa nám hrá vždy lepšie. Piešťanom už o moc nepôjde, ale určite sa nevzdajú bez boja. 

Aký je zdravotný stav kádra ? Nastanú v ňom nejaké zmeny oproti poslednému zápasu ?

Čo sa týka zranení, tam sme čistí. Pre karty chýba stále Jaro Repa. Vzhľadom na to, že súper poslednú dobu hrá prevažne s mladším kádrom, aj my sme to na toto kolo trochu omladili. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 1 7:4 3
2. MFC MFC Lavore TN 1 4:1 3
3. MCT MC Trnava 1 4:7 0
4. FCB FC BPN EB BA 1 1:4 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. PAP Emil Haladej 3 Gólov
2. PAP Peter Lipa 2 Gólov
3. MFC Erik Jendrišek 2 Gólov
4. PAP Martin Jurkemik 2 Gólov
5. MCT Matúš Loskot 2 Gólov
6. MFC Martin Kopčan 1 Gólov
7. MFC Viktor Klemens 1 Gólov